Ciasto bez pieczenia. Masa budyniowa, kakaowe herbatniki, dżem i kokos. Właśnie tyle, a raczej tylko tylko potrzebujemy, by cieszyć się tym wspaniałym deserem. Kremowe, delikatne, idealnie słodkie ciasto, które jak dla mnie, może konkurować z nie jednym tortem. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach, typu chrzciny, urodziny, czy po prostu na niedzielny deser Składniki na blaszkę o wymiarach 21x21cm
NiePieprz.plKokosowe kuleczki to idealny pomysł na słodki deser. Składniki: 200 g kokosu 100 g cukru pudru szczypta soli 200 ml mleka słodzonego skondensowanego cukier wanilinowy Wszystkie składniki mieszamy, aby powstała masa. Z tej masy formujemy kuleczki. Układamy je na tacy i schładzamy w lodówce. Smacznego
Pyszności Słodkościpomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Koktajl pomarańczowy z morwą białą i zielonym jęczmieniem Koktajl marchwiowo - pomarańczowy Koktajl marchwiowo - pomarańczowy z jogurtem Koktajl śliwkowy z kokosem i chia Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - bananowy z kaszą gryczaną Koktajl truskawkowo - miętowy Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami goji Koktajl warzywny
Moja smaczna kuchniaJeśli tak jak ja lubicie połączenie malin z kokosem, to ten deser jest dla Was. Kokosowo-kakaowy kruchy spód, delikatne kokosowe nadzienie słodkie, soczyste maliny. Do tego filiżanka kawy i można się zrelaksować :) 75 g mąki teff 85 g mąki owsianej bg 30 g mąki kokosowej łyżka surowego kakao żółtko 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki organicznego cukru kokosowego
Mienta blogcieście nie znajdziemy typowych składników takich jak jak jajka, mąką czy nabiał, za to poczujemy kokosy, awokado i kakao. Konsystencja jest aksamitnie kremowa, dominuje smak czekolady :) Składniki: Spód: ♥ 2 szklanki wiorków kokosowych ♥ 1/4 szklanki płynnego słodzidła (np.syrop z agawy, miód itp) ♥ łyżka oleju kokosowego ♥ szczypta soli Krem: ♥ 2 awokado ♥ puszka mleka kokosowego 400ml ♥ 1/2 szklanki kakao ♥ 1/2 szklanki płynnego słodzidła
Kasia SarnaPierwszy raz dowiedziałam się o mące kokosowej z blogów poświęconych diecie paleo. Początkowo nie myślałam o jej zakupie, ponieważ nie jestem aż taką fanką kokosów. Jednak kiedy uświadomiłam sobie, że taką mąkę można jeść na surowo, stwierdziłam , że może być to produkt bardzo przydatny w kuchni. Mąka kokosowa świetnie wchłania wodę i zagęszcza potrawy (np. wystarczy do szklanki owocowego koktajlu
Kasia SarnaPyszne i szybkie ciasto bez pieczenia, idealne dla wielbicieli kokosu. Składniki: 400 gram herbatników maślanych Cukry Nyskie 0,5 szklanki cukru 1 kostka masła 200 gram wiórków kokosowych+do obsypania wierzchu 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Folia spożywcza Gosia Foremka aluminiowa 27x17 cm. Gosia Sposób przygotowania: Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy obydwie mąki, pozostałe
Bajeczna KuchniaKOKOSOWA O wodzie kokosowej wspominałam już nie raz dlatego pominę jej właściwości, więcej znajdziecie w linku powyżej. Jedyne co chciałam zaznaczyć to to, że woda ta, pochodząca z młodych kokosów nie zawiera żadnych dodatków , nawet kwasu askorbinowego, dzięki czemu zachowuje naturalny, słodki smak. MLECZKO KOKOSOWE Mleczko kokosowe używam coraz częściej w kuchni. Często zdarza się tak, że takowego mleczka posiadają
Zdrowie na języku :Pktórych zrobiłam mleko kokosowe, a potem migdały, z których powstało mleko migdałowe. Migdałowe podeszło mi znacznie bardziej, niż kokosowe (ale to na pewno dlatego, że nie jestem fanką kokosu), ale nadal szukam najlepszego. W planach jest jeszcze mleko jaglane, owsiane i ryżowe. A Wy macie swoje ulubione mleka roślinne? Dla kogo: dla uczulonych na laktozę dla lubiących mleka roślinne
Mania Wypiekaniasierpniowej odsłony! Sierpień to mój ukochany miesiąc, moje urodziny już w środę! Cieszę, że to kolejne urodziny, kolejny rok z blogiem kulinarnym! Czekoladowy pudding chia z truskawkami, migdałami i kokosem Składniki: 250 ml mleka 4 łyżki nasion chia 3 - 4 łyżki kakao bez cukru 1 łyżka migdałów 1 łyżka wiórków kokosowych 1 garść ulubionych, świeżych owoców miód lub cukier
Moja smaczna kuchniaciasto. Piec ok. 40 minut w temp. 200 stopni. Sprawdzić ciasto patyczkiem. Po upieczeniu ciasta podgrzać pozostałą masę kakaową (1/5) i polać nią ciasto jak polewą. Można posypać orzechami, kokosem lub zostawić bez posypki. Blacha: keksówka o długości ok. 30cm
Mania Wypiekaniamoje odkrycie tegorocznego lata. Pudding chia wykonałam bez dodatku miodu, cukru czy jego zamienników, a wyszedł cudowny, orzeźwiający, delikatny, o konsystencji przypominającej galaretkę. Pudding chia z migdałami i kokosem Składniki: 250 ml mleka kokosowego 4 łyżki nasion chia 1 łyżka migdałów 1 łyżka wiórków kokosowych opcjonalnie miód do smaku Przygotowanie: Do słoiczka wsypujemy ziarenka chia. Zalewamy mlekiem kokosowym. Mieszamy
Moja smaczna kuchniaMiłośnicy kawy i kokosa pokochają ten napój. Niesamowicie orzeźwia, ochładza i do tego przepysznie smakuje! Słodkie kawowo-kokosowe szaleństwo :) Kawa nie jest aż tak intensywnie wyczuwalna, za to kokos już tak, w końcu mamy tu użytą zarówno wodę jak i mleczko kokosowe. Na wierzchu dodatkowo ułożyłam puszysty i kremowy kleks z gęstej części mleczka kokosowego. Składniki : 2 łyżeczki kawy
Zdrowie na języku :Ppewno zastanawiacie się dlaczego letnia? Bo z syropem kokosowym, a kokos to palmy, wakacje i pyszna kawa latte z dużą ilością lodu. Wspomnienie z Gdyni. Składniki : * pół szklanki zimnej wody * szklanka kostek lodu * 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej * łyżka syropu kokosowego do kawy * mleko * kostki lodu Przygotowanie : Wodę wymieszać z kawą i kostkami lodu aż powstanie piana. Dodać syrop i wymieszać
Magiczne Życie Martylista : Kasia Brus chetta al pomodoro Makaron z warzywami Sałatk a warstwowa z czarnym ryżem i tuńczykiem Dian a Masełko z kremówki Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami Magdalena
Magiczne Życie Marty