kokos - 5426 przepisów (strona:169/362)

Kokosowe placuszki z mango 188

Placuszki są z ciemnej mąki, kokosu i mango. Bardzo dobre i szybkie śniadanie lub kolacyjka. Jajka z cukrem ubić, następnie dodać mleczko kokosowe, szczyptę soli, mąkę, sodę, wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać. Gdyby jajka były bardzo duże to dodać o jedną płaską łyżkę maki więcej. Mango obrać i pokroić w kostkę. Na koniec dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto powinno mieć

Kuchnia Pokoleń
Pysznie kokosowa babka piaskowa 277

Uwielbiam kokosowe ciasta. Ten niebywale smaczny i aromatyczny dodatek nadaje im wilgotności. A zapach… zwłaszcza bezpośrednio po upieczeniu jest wspaniały. Dziś zapraszam Was na szybką

Słodkie okruszki
Tarta szarlotka pod bezą 215

Kawałek tarty z jabłkami zapewne zjeść nie zaszkodzi, a jej słodkość    tylko dogodzi. TARTA ta to kruche ciasto, marmolada, kokos, jabłka, beza chrupiąca, delikatna,  słodka i zapachem kusząca.  Ciepła jest idealna, a na zimno niebanalna.  Kto słodkości potrzebuje niech ten przepis wypróbuje. Składniki: ciasto na formę o średnicy 30 cm : 2 żółtka, 250 g mąki

Moniki Smakołyki
Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy 204

wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy na blaszkę, równamy powierzchnię, posypujemy wiórkami kokosowymi (dzięki temu owoce nie utoną w cieście). Układamy przygotowane truskawki i morele (naprzemiennie) i posypujemy je kokosem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C i pieczemy 50 minut. Po wyjęciu, gdy lekko przestygnie oprószamy cukrem pudrem. Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy jest ciastem, którego w zasadzie

mojewypiekiinietylko
Ciasto kokosowo - jabłkowe 180

wyrzucić taką fajną piankę jabłkową :) 1 szkl maki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 3 żółtka 200 g masła 0,5 szkl cukru szczypta proszku do pieczenia jabłkowa pianka z kokosem 3 białka 600 g piany jabłkowej 200 g wiórek kokosowych 0,5 szkl cukru Składniki na ciasto wkładamy do miski i ugniatamy aż powstanie cos w rodzaju mokrej kruszonki. Formę

Gotowanie jest łatwe
Kruche ciasto kokosowe z truskawkami 227

Szybkie i niesamowicie pyszne ciasto pachnące kokosem i truskawkami. Zrobicie je nawet wtedy gdy goście będą w drodze. Smakuje zarówno na ciepło, np. z lodami jak i schłodzone. My oczywiście nie mogliśmy się doczekać i jedliśmy zanim jeszcze dobrze wystygło ;) Ciasto kokosowe: 1,5 szkl mąki pszennej pół szkl mąki krupczatki 200 g masła 1/2 szkl cukru 2/3 szkl wiórków

Smakołyki Asi
Chałwowe lody z kaszy jaglanej. 165

kokosowego z puszki 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (można zastąpić ziarenkami wanilii lub w drodze wyjątku cukrem z prawdziwa wanilia) 1/3 szklanki miodu 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego (powinien pachnieć kokosem) 4 łyżki pasty sezamowej tahini (kupicie tutaj ) szczypta soli Kasze jaglaną ugotuj na mleku, ze szczyptą soli. Kiedy wchłonie cały płyn, zdejmij z ognia i odstaw pod przykrywką do wystygnięcia

Powiedz dietom nie
Kokosowo- krówkowa kostka bez pieczenia 186

Słodki deser dla małych i dużych łasuchów. Połączenie herbatników z masą krówkową i kokosem. Gdyby nie czas oczekiwania aż warstwy się odpowiednio schłodzą, byłby naprawdę błyskawiczny do zrobienia. Składniki: Na blaszkę 32x26cm 2 opakowania herbatników maślanych (ok 400g) 500ml śmietanki 30% 2 opakowania serka mascarpone (2x250g) 3 łyżki cukru pudru 1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 100g wiórek kokosowych

Kuchnia w czekoladzie
owsianka z truskawkami 173

kokosowych 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka maku parę migdałów garstka orzechów parę truskawek miód do smaku wykonanie: Płatki owsiane zalewamy wieczorem gorącym mlekiem, podgotowujemy ok. 2 min., dodajemy kokos oraz siemię lniane i pozostawiamy pod przykryciem na noc do nasiąknięcia. Rano podgrzewamy lub dolewamy trochę gorącego mleka. Dodajemy posiekane i podprażone orzechy, mak i świeże truskawki. Całość polewamy miodem

Domowy Smak Jedzenia
Kokosowo egzotyczne serniczki na zimno 190

Pyszne i lekkie serniczki w sam raz na ciepłe i upalne dni. W smaku rewelacyjne, z wyczuwalnym kokosem. Dodatek egzotycznych owoców sprawia, że są jeszcze smaczniejsze! 100 g masła 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 300 ml mleczka kokosowego 200 g twarogu sernikowego 1,5 łyżki aromatu waniliowego 1,5 łyżki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody 200 g  owoców

VioletoweKucharzenie
Chałwowiec 284

drugiej dodajemy nutellę.  Jasny biszkopt smarujemy masą chałwową, w którą wciskamy lekko beziki. Następnie wykładamy masę z nutellą i przykrywamy ciemnym biszkoptem. na górę polewa i kokos. Ciasto dobrze schłodzić. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Gotowe

Tagebuch po polsku
Pina Colada 203

nucie kokosowej z dodatkiem rumu, który kojarzy się przede wszystkim z ciepłymi krajami, jakimi są na przykład Karaiby. Jest on również na liście IBA (Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów). Jeśli lubisz kokos ten drink jest na pewno dla Ciebie! Składniki: 50 ml białego rumu (najlepiej Malibu) 75 ml soku ananasowego 25 ml mleczka kokosowego lód plasterek ananasa do dekoracji Sposób wykonania

Drinkologia
Kasia Bosacka "Wiem, co jem" Przepisy z programu 173

kulinarnych maniaków. Dla tych, którzy nie boją się włożyć do piekarnika dużego ptaka, zanurzyć rąk w misie pełnej mięsa mielonego i surowych jaj, albo zmierzyć się z twardym kokosem, wodnistą marakują, czy soczyście wystrzałowym granatem ;)) Dla tych, którym nie straszny homar czy martwy dzik. Dla kur domowych i kogutów zagrodowych, dla starych i młodych, dla kucharzy zapalonych i napalonych. Wszystko

kruche babeczki
Kuleczki chałwowe z kokosem 219

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Uwaga - kuleczki są obłędnie pyszne! Mają intensywny smak chałwy, który idealnie współgra z chrupiącym kokosem. Do tego moje ulubione - maślane ciasteczka. Pycha! Już sama nie wiem, czy przy następnej okazji robić domową chałwę ( klik ), czy te pralinki..  Koniecznie spróbujcie obu przepisów! (20-21 sztuk) 30g wiórek kokosowych 120g masła 50g cukru

Di gotuje
wiśniowiec na bazie kaszy manny 187

łyżki kakao 250 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej ( 110 g) Połowę biszkoptów rozłożyć na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Mleko zagotować z masłem, wsypać kokos, kaszę mannę i cukier. Gotować aż zgęstnieje. Podzielić na połowę i do jednej części dodać kakao. Gorącą jeszcze masę kakaową wylać na biszkopty i od razu przykryć ją pozostałymi ciastkami. Wylać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia