delicate chicken meat with coconut flavour) Składniki: / ingredients: 1 filet z kurczaka / 1 chicken breast 3 plasterki szynki wędzonej / 3 slices smoked … Czytaj dalej Roladki drobiowe w kokosie
czarrna od kuchniproszą, żeby zamieścić je na blogu. Ale od początku. Misiek wrócił z trasy przed Walentynkami, więc postanowiłam przygotować babeczki z kremem z mascarpone i białej czekolady. Oboje uwielbiamy kokos, więc dodałam go do kremu. Przyznam szczerze - nie wyszły tak dobrze, jak wyglądały w mojej głowie. Taki już urok Walentynek - chcesz zrobić wszystko perfekcyjnie, a tu jak na złość babeczki
W poszukiwaniu inspiracjiCiasto bardzo łatwe w wykonaniu, połączenie maku, kokosu i kremu mega pyszne <3 Przepis pochodzi z książki 183 nowe przepisy siostry Anastazji. Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 42 cm, nie wychodzi zbytnio wysokie. Czytaj więcej
PychotkaaaJeśli jakiś wypiek zasługuje na miano ciasta idealnego, to jest nim na pewno ten sernik. Delikatny, kremowy, powalający aromatem. Połączyłam w nim moje ulubione smaki- kokos i ananas. Jeśli w środku zimy marzą Wam się ciepłe kraje to kawałek tego sernika przeniesie Was tam już po jednym kęsie. Na zdjęciu może nie wygląda (zdjęcia robione w pośpiechu) ale gwarantuję
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaTakich pysznych mufinek dawno nie jadłam... mocno czekoladowe ..z nutką kokosu..Polecam np.na Walentynki i nie tylko.....przepis podpatrzyłam gdzieś w necie ale nie pamiętam gdzie. 100 g mąki luksusowej Młynomag 100 g cukru 100 ml mleka 100 ml oleju 2-3 łyżki wiórków kokosowych Skworcu 80 g czekolady [ u mnie z orzechami i rodzynkami] 2 jajka
Moje domowe kucharzenieciasteczka z blogu: Planeta Smaku . Jednakże podmieniając składnik - musiałam zmodyfikować przepis. Nie spodziewałam się, że te malutkie cudeńka będą takie pyszne. Są miękkie (jakby placuszek, wilgotna kokosanka), z chrupiącym kokosem i obłędnym aromatem. Idealnie nadają na smaczną przekąskę, a nawet i śniadanie. U mnie zniknęły w ekspresowym tempie i na stałe wpiszą się do moich częstych wypieków
Di gotujeznajdziecie też inne pomysły na zdrowe śniadanie: Jesienne śniadanie Domowa dyniowa granola Owsianka z borówką amerykańską i chia Bananowy jogurt z domowym musli i kokosem Owsianka z kiwi i bananem Przepis na zdrowe śniadanie Owsianka z mandarynką i granatem Czas przygotowania: 10 minut + 8 godzin Składniki: 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki płatków owsianych górskich ziarenka
Kulinarne przygody Gatitysmakami Sri Lanki, był dla mnie jednym z najlepszych okresów w życiu. Po prostu. Nic mnie nie bolało J Niesamowite prawda? Smak ananasa, to nie smak naszego ananasa. Smak kokosu, tez jest inny jak widzisz jego świeżość dopiero po zerwaniu z drzewa. Zapach ulicy (niekoniecznie przyjemny), świeże owoce, cynamon unoszący się w powietrzu, liście curry i inne elementy niekończącego się
Lajtkraft food intoleranceszklanki mleka na bezę: 5 białek 200 g cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu na bezę kokosową: 5 białek 200 g cukru 100 g kokosu 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu na krem: 600 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu Przygotować sernik: żółtka utrzeć z cukrem na biało. Nadal
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzypadku dodajcie więcej cukru - pamiętając, że polewa/sos też wpływają na smak placków. (**) Placki polałam płynnym cukrem trzcinowym, posypałam wiórkami i ozdobiłam migdałami w białej belgijskiej czekoladzie z kokosem (od Skworcu
Di gotujebiszkopty, 1 opak Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Wiórki kokosowe łączymy z kefirem, pozostawiamy na 30 minut. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Kokos mieszamy z galaretką i śmietanką. Biszkopty wykładamy na dno formy, wylewany masę kokosową. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny aby stężało
Gotowanie moimi oczamisklepach ze zdrową żywności, a bez problemu znajdziecie je w internecie. Zwracajcie uwagę na to, aby kupić takie naturalnie suszone, które nie poddawane są procesowi siarkowania, to bardzo istotne! Kokos i czekolada to doskonały duet, a mleczko kokosowe podkreśla jeszcze bardziej egzotyczny smak śniadania. Zachęcam do eksperymentowania, bo śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Owsianka z mleczkiem kokosowym
Moja smaczna kuchniamałą orientalną nutką. Do tego dodatek pieczonych kasztanów, które stają się coraz bardziej popularne i doceniane. W dzisiejszym obiadku wykorzystałam wszystko, na co mam aktualną "fazę", czyli szpinak, kokos (tu mleko kokosowe), tofu i dynia. Czy to mi kiedyś zbrzydnie? Dzisiaj zrobiłam sobie dzień wolnego od szkołwy, właściwie to bez powodu. Chciałam odpocząć, odespać ... Udało się, niecodziennie zdarza mi się
healthy dreamsstałą strukturę babeczki. Całość zapowiadała się zbyt sucha, więc dorobiłam aromatyczny mus jabłkowo-cynamonowo-rozmarynowy. Mały dodatek, który zadecydował o smaku całości. Idealna kompozycja. Kto by pomyślał, że kokos i jabłko idą razem w parze? SKŁADNIKI: 100g białej fasolki (ugotowanej) 2 czubate łyżki mąki kokosowej łyżka nasion chia 2 łyżki mleka kokosowego (gęstej części) 1/3 szklanki mleka sojowego jabłko
healthy dreamsucieramy mikserem. Gotowy i ostudzony biszkopt dzielimy na dwie części. Na jedną część wykładamy około 3/4 masy. Przykrywamy drugą warstwą i smarujemy resztą masy. Górną warstwę posypujemy odrobinę kokosu. Życzę smacznego
Kulinarne życie