drugie zaproszenie do konkursu organizowanego przez foodmanię , we współpracy z firmą Owocowy Raj . Wyszło zaskakująco, pysznie, kokosowo i orzeźwiająco. Bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie połączenie melona z kokosem, a Malibu (w wersji dla dorosłych) daje mu lekkiego "kopa". Polecam każdemu, kto choć trochę lubi kokosowe klimaty :) Składniki: SPÓD: 1 wafelek kokosowy w białej polewie typu "Princessa
Cakes By KejtJest to danie na prawdę godne wypróbowania! Gwarantuję , że z przyjemnością sięgniecie do dokładkę! SKŁADNIKI: * soczewica czerwona – 250 g * ziemniaki – 250 g * świeże chili – 1 szt * kokos – 50 g * mąka z ciecierzycy ( możemy ją zastąpić pszenną ) – 80 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * kurkuma – 1 łyżeczka * oliwa – 2 łyżki * sól
Ostra na SłodkoPyszne, bezglutenowe gofry, z nutą kokosową dla wszystkich wielbicieli kokosu, ale nie tylko. Dodatkowo są także bez laktozy i bez dodatku cukru. Polecam. Dzieci uwielbiają chrupiące gofry. Z dodatkiem jogurtu z mielonym ksylitolem i posypane świeżymi owocami, mniam pychotka... :-) Przepis znaleziony tutaj . Składniki: - puszka mleczka kokosowego 400g - 170g mąki ryżowej - 1/5 płaskiej łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (u mnie
Smaczne Zdroweopiniami, że nie każdy je lubi, ale spokojnie, tu nie dominuje smak i zapach kokosa jest minimalnie wyczuwalny. Co czuję w pierwszej kolejności? Herbata, cytryna i dopiero potem kokos. Składniki: 400 g mleczka kokosowego (1 puszka) 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki herbaty matcha 1/2 szklanki cukru trzcinowego 60 ml syropu miętowego barmańskiego 1 łyżka likieru kokosowego (użyłam Canari
Blondynka Gotujekardamon -> wszelkiego rodzaju bakalie co mamy w domu [ migdały, orzechy, żurawina, kokos, słonecznik] Wykonanie: Płatki owsiane zalewamy mieszanką ciepłej wody z mlekiem. Odstawiamy na jakieś 30 min [aż płatki wsiąkną cały płyn]. W tym czasie ścieramy jabłko na grubych okach [ może być
Jedz zdrowo żyj zdrowo!masy ajerkoniakowej, wyrównuję. Na masie układam ciasto makowo- kokosowe. Na ciasto znów wykładam 1/3 część masy, wyrównuję. Następnie układam biszkopt jasny. Wierzch ciasta smaruję pozostałą masą i posypuję uprażonym kokosem. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki
Tradycyjna kuchnia KasiRapso. A to wszystko pochodzi od VOG Polska. I tak zaczynając: olej rzepakowy Rapso. Bakalie... i nie tylko (rodzynki, śliwki, słonecznik, orzechy włoskie i nerkowca, migdały, siemię lniane, kokos), ale Kresto. Wszystko co zmielone BackMit (orzechy włoskie i laskowe, migdały, mak). W puszce, owocowo i na słodko (liczi, koktajl owocowy, brzoskwinia. ananas, kandyzowane skórki). Na pewno z takich produktów
Kuchnia co dniaŁabędzi Puch" Ciasto, które na pewno przypadnie do gustu każdemu kto lubi kokos. Jako, że ja należę do takich osób jak tylko znalazłam ten przepis musiałam koniecznie go wypróbować. I przyznam, że bardzo się polubiliśmy. Kokosowa masa, dżem z czarnej porzeczki sprawiający, że ciasto nie jest za bardzo słodkie a to wszystko pod posypką z chrupiących wiórków kokosowych. Biszkopt
Słodka Kraina Wypiekówcieście z nutą cynamonu, który zawsze będzie dla mnie raczej kojarzył się z chłodem na dworze. Do tego ledwie wyczuwalna nuta anyżu i dość wyrazisty smak kardamonu plus kokos. Zwykłe ciasto, które dzięki tym dodatkom zyskało niezwykły smak. Składniki na cisto półkruche: 600 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny 200 g cukru 2 jajka
Słodka Kraina WypiekówWystarczy nasionka zalać chudym mlekiem lub jogurtem( odpowiedni wcześniej) i mamy zdrową przekąskę. Ale nie tylko, nasionka można dodawać do wypieków, słodkich i wytrawnych... 1 szklanka napoju sojowego (kokos)( kupuję tutaj KLIK ) ¼ szklanki nasion chia 2 szklanki jagód maliny i śmietana do ozdoby cukier trzcinowy wg smaku Nasiona szałwii argentyńskiej ( chia) namaczam w napoju sojowym. Zostawiam na co najmniej
Takie tam pichcenieszkl Banany pokroić w plasterki, ananas odsączyć pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wszystkie owoce wymieszać w salaterce, nałożyć do pucharków i posypać kokosem. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce około pół godziny
Camilla w kuchniwiśni - łyżeczka mielonych orzeszków cola - łyżka suszonych jagód goji - łyżka wiórek kokosowych Wykonanie: - Szpinak najlepiej wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził - Wszystkie składniki oprócz kokosu umieścić w blenderze, zmiksować na gęstą, kremową konsystencję, dodając wody wg uznania - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe
Wegańska kuchnia orientalna150g daktyli - 100g suszonych śliwek - 100g suszonych fig - 50g żurawiny - 50g rodzynek - 100g orzechów laskowych lub włoskich - 30g pestek słonecznika - ½ łyżeczki cynamonu - 2 łyżeczki kakao naturalnego w proszku - wiórki kokosu do obtoczenia Wykonanie: - Orzechy umieścić w miseczce i zalać wodą; zostawić na noc do napęcznienia* - Jeśli używamy laskowców, należy je przed miksowaniem obrać ze skórki - Orzechy umieścić w mikserze, rozdrobnić
Wegańska kuchnia orientalnaPyszne bułeczki pachnące cynamonem i troszkę kokosem.. 50 dkg mąki 70 g cukru 25g drożdży świeżych 250 ml mleka szczypta soli 1 jajko 50 g masła dodatkowo masło [stopione ] cynamon cukier kokosowy Mąkę wsypać do miski,wkruszyć na środek drożdże, zasypać cukrem i zalać mlekiem.Odstawić na kilka minut, potem dodać jajko, sól i wymieszać
Moje domowe kucharzeniepojęcia, może któraś z Was ma jakiś pomysł i wyciągnie mnie z tego wiru robienia rzeczy "mniej potrzebnych"? Dzisiaj jeden z moich ulubionych deserów! Jestem po uszy zakochana w kokosie, wariuję za tapioką, mango to moja pierwsza owocowa miłość, a cynamon ubóstwiam tak, że mogłabym go dodawać do schabowego. Cóż więc innego? Tak oto, z połączenia moich miłości powstał deser
Be Fit Be Strong