masę studzimy 10-15 minut, a następnie chłodzimy około 20 minut w lodówce. Po tym czasie na talerzyk wysypujemy kilka łyżek wiórków, z masy formujemy kulki i obtaczamy w kokosie. Gotowe wkładamy do lodówki na całą noc. Gotowe
Rozpustne gotowanieidealnie się ze sobą łączą, a smaki harmonijnie ze sobą współgrają. Polecam na większe bądź mniejsze uroczystości lub do popołudniowej kawy! Składniki na jabłecznik na biszkopcie z budyniem i kokosem na formę o wymiarach 28x40 cm: BISZKOPT: 5 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy
Rozpustne gotowaniemojej kuchni :) Śniadanie bogów! Koniecznie spróbujcie! Składniki: - Płatki ryżowe - Otręby owsiane - Banan - Papaja - Figi - Ananas - Kokos - Brzoskwinia Do dzieła: Płatki, otręby i pokrojonego banana zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na chwilę aby się zaparzyły. Dodajemy pozosta
Spektrum SmakuPrzepis podpatrzyłam na blogu Domowej Cukierenki . Składniki: (foremka 21cm x 31cm) 1 szklan ka kaszy manny 1 litr mleka 200 g herbatników (2 op. po 100g) 3 łyżki kokosu 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 250g malin 1 galaretka malinowa Wykonanie: Foremkę wykładamy herbatnikami. Mleko zagotowujemy. Na gotujące się mleko wsypujemy wiórki kokosowe, cukier i margarynę
Walijskie Pichceniedekoracji piec w 180 C 40-45 minut, grzanie góra/dół, 2 poziom - do suchego patyczka, wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem ciasto jest lekkie, pyszne smakowo z połączenia kokosu i czereśni...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrobić :). A tymczasem, powoli zaczynam myśleć jakie to by ciasto upiec dla mojej mamusi z okazji zbliżającego się święta.. Hmm, na pewno musi to być coś z kokosem! Gdy już coś wymyślę, zaprezentuję Wam na blogu, a nóż widelec ktoś skorzysta z mojej propozycji! :) Chciałabym Wam zaprezentować kolejne placuszki bez mąki , tym razem z jabłuszkiem. Mój mężczyzna bardzo chętnie
Be Fit Be Strongsię nad zimą, mrozami czy jesienną pluchą. Uroki lata! Co nie zmienia faktu, że ochłodzić się trzeba. A najlepszą na to radą będzie pyszny koktajl. Kokos i truskawka romansują idealnie, porządnie schłodzone są rewelacyjne, by raczyć się nimi na hamaku czy pod palemką na ogrodzie :) KOKTAJL KOKOSOWO-TRUSKAWKOWY /własny/ na 4 porcje 300 ml mleka
W kuchni Karmel-itkitortownicy wyłożyć papierem, boki posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Do tak przygotowanej przełożyć ciasto. Wyrównać wierzch ciasta i ułożyć na wierzchu odszypułkowane i pokrojone w połówki truskawki, całość posypać kokosem. Przygotować kruszonkę: masło pokroić na mniejsze kawałki, dodać pozostałe składniki i energicznie rozetrzeć je w palcach tak, by powstały grudki. Posypać kruszonką ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego
W poszukiwaniu inspiracjikeksówki o dł. 28cm : - 5 jaj - 5 szklanek mąki * - 1 szklanka oleju z pestek winogron * - 2 szklanki maślanki * - 1 i ¾ szklanki cukru * - 4 łyżeczki proszku do pieczenia - 12 łyżek kokosu (4 łyżki odkładamy do posypania ciasta przed ułożeniem owoców) - ekstrakt waniliowy (lub esencja migdałowa) - 1 dojrzały owoc mango Składniki kruszonki: - 150g mąki tortowej - 50g cukru pudru - 50g miękkiego masła Lukier
mojewypiekiinietylkoBounty" z kaszy manny "Bounty" z kaszy manny to idealny deser dla wszystkich wielbicieli kokosów. Składniki: ( na jedną porcję/słoiczek) - kasza manna "Kupiec" - 1 łyżka - wiórki kokosowe - 2 łyżki - masło - 30 g - mleko - 1/3 szklanki - czekolada gorzka - 1/4 tabliczki (25 g) - ciasteczka owsiane - 2 sztuki - miód - 1 i 1/2 łyżki
Fit-aminaTeraz coraz częściej ananas pojawia się w mojej diecie. Bardzo go lubię solo, ale z dodatkami smakuje również wyśmienicie! Połączyłam go z kokosem i mlecznym jogurtem. Całość obsypałam chrupiącą granolą karobową - pycha! Składniki: 150 g jogurtu naturalnego 200 g ananasa 1 łyżeczka wiórek kokosowych 2-3 łyżki granoli karobowej Przygotowanie: Jogurt naturalny zmiksuj z ananasem i wiórkami. Przełóż
Zdrowie na języku :Pjeden z najprostrzych deserów jakie znam. Może właśnie w prostocie tych babeczki tkwi ich bajeczny smak. Przepisów na nie jest tyle ilu kucharzy, mogą być z konfiturą, orzechami, kokosem, polewą, posypane cukrem pudrem, czy tak jak u mnie z z mnóstwem kawałków czekolady. Do tej pory można było znaleźć wiele przepisów na mufiny potrójnie czekoladowe, czyli z białą, mleczna
DefinicjaSmakuSoczyste czereśnie to prawdziwe zwiastuny lata, ich smak przywodzi o pokuszenie użycia ich w różnych ciastach, tak powstał ten przepyszny w smaku serowy torcik z nutą kokosu, prawdziwa kwintesencja lata! Ciasto: Tortownica o śr 22 cm 3 jajka ½ szklanki mąki tortowej 1 łyżka budyniu czekoladowego 1 łyżeczka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka oleju 3 łyżki cukru
Wanilia i KardamonSłoneczne ciasto cytrynowe jest smaczne i wyjątkowe. Smak jest cytrynowo orzeźwiający z kokosem chrupiącym. Delikatnością zaskakuje i bardzo dobrze z kawą smakuje. Moje dzieci się nim zajadały i słonecznie się przy tym uśmiechały. Ostatni dzień głosowania http://kuchennezmagania.mojegotowanie.pl/film/7/monika-i-pawel w konkursie "Kuchenne Zmagania"! Emotikon grin Każdy kto odda swój głos może liczyć
Moniki SmakołykiŚniegowe ,słodkie ,z migdałową niespodzianką w środku ,rafaello .Bardzo prosto się robią i znikają równie szybko .Kochasz kokos? . Składniki ,około 20 małych kuleczek : 1 tabliczka dobrej jakości białej czekolady 50 g masła 25 g cukru pudru 3/ 4 szklanki wiórków kokosowych do masy 20 migdałów bez łupinki 0,5 szklanki wiórków kokosowych do obtaczania Czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej
Ladylaura.