cieście każdy znajdzie coś dobrego dla siebie: mak, kokos, sernik. Ja uwielbiam to połączenie. Biszkopt jest wyjątkowo pulchny, delikatny, a jagody wzbogacają smak tego ciasta. Upieczony biszkopt możemy przekroić na dwie lub trzy warstwy - tak jak lubicie. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju
Salonik smakówrobiło się u mnie w domu kiedy zostawały białka z innych wypieków? Dwie rzeczy (no trzy, ale omletu z białek nie liczę): albo pieguska albo kokosanki. Pyszne, pachnące kokosem, delikatne. Doskonałe do kubka kakao albo popołudniowej kawki. Są małe, na jeden gryz, więc można je zabrać na przegryzkę na spacer lub do pracy czy szkoły. Mniam, mniam :) SKŁADNIKI
Cakes By Kejtdzieci, wegan, wegetarian. Wszystkie produkty wykorzystane do wyprodukowania ich pochodzą z uparw ekologicznych. Są to: kiełkowana polska kasza gryczana daktyle rodzynki kiełkowany słonecznik kiełkowana kasza jaglana kokos surowa masa kakaowca (7%) masło kakaowe kakao w proszku zawartość kakao min. 65%), kiełkowany amarantus kiełkowana szałwia hiszpańska kiełkowane siemię lniane
AZgotuj!wprowadziłam kilka modyfikacji zamieniając biały cukier na zdrowszy ksylitol. Z braku wiórek kokosowych dałam płatki kokosowe i to był dobry pomysł, gdyż są większe i bardziej wyczuwalne. Przypieczony kokos jak dla mnie jest pyszny :) Wisienką na torcie w tej owsiance są karmelizowane orzechy, po prostu rozpusta :) Orzechy mimo, iż są kaloryczne zawierają wiele zdrowych tłuszczy. A że ostatnimi czasy zaopatrzyłam
Moja Galeria Smakusprawia , że danie zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Polecam SKŁADNIKI: ( 5 szt ) NALEŚNIKI : * mąka pszenna – 1 szkl * mleko kokosowe – 0,5 szkl * mleko – 1,5 szkl * kokos – 4 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * duże jajko – 1 szt * olej – 4 łyżki * sól – 1 szczypta NADZIENIE: * mleko – 1 l * mąka ziemniaczana
Ostra na Słodkokróluje w naszej kuchni od dnia, w którym powstał w niej po raz pierwszy; - kropką nad "i" w tym królewskim śniadaniu są chrupiące płatki migdałowe (nieprażone) albo, jeśli wolicie kokos, chipsy kokosowe (prażone lub nie); - i żeby było całkiem pięknie, dołóżcie jeszcze listki mięty do dekoracji, której mnie wtedy zabrakło, do tego kawusia i... z takim starterem wolny poranek
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEprzesłodzone. W sam raz jako dodatek do gorącej kawy dla gości w jesienny, chłodniejszy dzień. Kolorystyką też odrobinę nawiązuje do złotych liści ;) Polecam wypróbować :) Jesienne ciasto jabłkowe z chrupiącym kokosem Biszkopt: 2 jajka 1/2 szkl. cukru 3/4 mąki(u mnie to była pół na pół gryczana i orkiszowa razowa) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Białka oddzielić
FitKotciasto jest tak łatwe do zrobienia, że nie może się nie udać. Ale mimo swojej prostoty w smaku powala na kolana. My bardzo lubimy kokos więc to ciasto przypadło nam bardzo do gustu i powiem Wam tylko tyle, że znika w ekspresowym tempie. By wzbogacić smak masy kokosowej dodałam szklankę likieru kokosowego Canari . Ciasto ma też duży plus jeśli
Ala piecze i gotujewszystkim błogie wieczory spędzone w doborowym towarzystwie z orzeźwiającymi napojami w dłoniach. Mimo że nigdy nie miałem okazji być na Karaibach, to myślę, że tak one właśnie smakują - kremowym kokosem i słodkim ananasem. Mmm... Jako że już jutro obieram wakacyjny kierunek i podążam w może nieco mniej egzotyczne miejsce, bo nad nasze piękne polskie morze, to postanowiłem skraść nieco karaibskiego
Food SquareOstatnio polubiliśmy łączenie mięs z owocami. Wersja z zielonym curry jest pikantna, orzeźwienia daje nam ananas i kokos. Składniki 500 g filetów z kurczaka 2 marchewki 227 g ananasa i miąższu z kokosa (pina colada) 1 łyżeczka masła ghee 1 cebula 500 ml bulionu drobiowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenprzelewamy przez gazę. Te same wiórki ponownie zalewamy wrzątkiem i ponownie miksujemy blenderem. Przelewamy przez gazę. Wstawiamy do lodówki i przechowujemy kilka dni. Jest lekkie, pyszne i pachnie cudnie kokosem. Całkiem inne niż to z puszki, ale i zastosowanie będzie miało inne w mojej kuchni. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaOstatnie tygodnie rozpieszczały nas ładną pogodą. Większość czasu spędzałam z dziećmi na zewnątrz, na placu zabaw, na zielonej trawce. I choć urlop planujemy dopiero początkiem sierpnia
Made By Mom And SonHejka! Dziś mam dla Was ciacho idealne na takie upały :) Bardzo kwaśne z nutą kokosu i słodyczy. Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 150g miękkiego masła 1 jajko 1 łyżka wody 400g czerwonych porzeczek, umytych i przebranych 1 łyżka mąki 50g wiórków kokosowych 5 łyżek cukru 50g masła
Cukier&Puderochłody i orzeźwienia proponuję ten przepyszny, mroźny, aksamitny shake kokosowy z delikatną nutką kokosu :) W sam raz na ciepłe dni, których już coraz więcej :) Składniki: 300 ml mleka kokosowego 1 łyżka proszku kakaowego 1 dojrzały banan 5 kostek lodu 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta stewii Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miksera i miksuj do uzyskania gładkiej i puszystej konsystencji
Zdrowie na języku :PPyszne, miękkie ciasto czekoladowe z wilgotnym, mleczno-kokosowym nadzieniem. Nie tylko dla dzieci ;) Składniki na ciasto Mleczna kanapka z kokosem na blaszkę o wymiarach 25x35 cm CIASTO: 2 jajka 200 ml mleka 100 ml. oleju 100 g cukru 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gorzkiego kakao NADZIENIE: 1 l. mleka 1 szklanka cukru
Rozpustne gotowanie