Pyszna zupa krem o bardzo ciekawym smaku...czuć kalafior, kokos, ale też nutę czosnku, a dodatek czarnuszki idealnie tu pasuje, gdyż dodaje aromatu i podkręca smak zupy 😉 Pomysł na zupę zaczerpnięty z pewnej książki (w sumie już nie pamiętam jakiej - gdzie tylko mogę przeglądam książki kucharskie i zapisuję inspiracje 😁), a wykonanie to już moja inwencja twórcza. Nie byłabym też sobą
Kuchnia MagdaLenypęcznieją. Użyłam tych błyskawicznych. Tym razem proponuję pieczoną owsiankę z dodatkiem czekolady! Kawałeczki posiekanej czekolady rozpuszczają się w ustach! Podziel się tym przepisem z najbliższymi! Smacznego! Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi / 2 porcje Składniki: 1 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 2 garście orzechów włoskich 2 łyżki cukru, miodu
Moja smaczna kuchniafont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Mazurek z kokosem i konfiturą z płatków róży Składniki – ciasto kruche: Mąka – 175g Cukier puder – 25g Masło – 100g Śmietana 18% - 1 łyżka Żółtko – 1 sztuka Składniki – kruszonka kokosowa: Mąka – 50g Masło – 50g Cukier
Kuchnia Bon Appetitzbyt dużo czasu by wyczarować słodkie cudo, to ja jestem za takim czarowaniem. Podawałam już przepisy na ciasta bez pieczenia. Pamiętacie je? 3 bit [TU] 3 bit zmodyfikowany z kokosem [TU] Maxi King [TU] Kinder Country [TU] Jeżeli jesteś miłośnikiem batona Kinder Bueno, możesz zrobić ciasto bez pieczenia w domu. Dzisiaj podzielę się z Wami pysznym przepisem na pyszne
NiuniokiOdstawiamy na ostygnięcia. Stężały Wierzch masy jogurtowo -agrestowej delikatnie posypujemy intensywnie niebieskim cukrem, a następnie zalewamy tężejącą rubinową galaretką. 6. Mascarpone ucieramy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Kokosem ozdabiamy brzegi ciasta. Z kremu wyciskamy zgrabne rozetki na wierzch kładziemy kawałki brzoskwini. Rozetki posypujemy kolorowym cukrem. Gotowe
vaniliowoczekoladowaZnacie już pewnie Fale Dunaju z wiśniami, jabłkami, czereśniami. Dzisiaj ma dla Was w innej wersji z serem i kokosem HELIO- http://www.helio.pl/produkty/bakalie-helio/wiorki-kokosowe . Do ciasta użyłam mąki Młynów Stoisław. Niedługo święta więc jeśli znudziły Wam się pieczone co roku na te same ciasta upieczcie takie. Zapewniam Was że wszystkim posmakuje taka wersja z serem
Sama słodycz i szczypta chilikokos, migdały, frużelina z wiśni...poezja:) Polecam:) Składniki na formę o wym: 33 cm x 22 cm Ciasto: 150 g suchego maku; 100 g wiórków kokosowych; 100 g zmielonych migdałów; 100 g cukru kryształu; 8 białek; 4 żółtka; Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać do momentu, aż piana będzie gładka i lśniąca. Następnie dodać żółtka
In my kitchenJogurtowe placuszki kakaowe Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Omleciki biszkoptowe z cukrem pudrem Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Omlet biszkoptowy z pomarańczą i miodem Pizza na podpłomyku z pesto z rucoli Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki
Moja smaczna kuchniakopiaste łyżki wiórków kokosowych 2 kopiaste łyżki kakao łyżeczka aromatu waniliowego 125 g jogurtu naturalnego 1 jajko 3 łyżki ksylitolu 3/4 szklanki malin (u mnie mrożone) Płatki i kokos rozdrobnić w malakserze, dodać kakao i cukier waniliowy. Jogurt wymieszać dokładnie z jajkiem i ksylitolem. Do suchych składników dodać mokre, wymieszać, na koniec dodać maliny (nie trzeba rozmrażać). Masę rozłożyć
Mój pomysł naKolejna odsłona pysznego i bardzo ciekawego ciasta! Daktyle świetnie połączyły się z kokosem, więc smak jest idealny! Składniki: 2 jaja 1/2 szklanki cukru brązowego 5 łyżek oleju 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 20 sztuk namocoznych daktyli + maka do obtoczenia 1/2 szklanki wiórek kokosowych aromat Sposób przygotowania: Na początku daktyle zalewamy wrzątkiem
Truskawkowa Fiestaskoleboller. Proste w wykonaniu, słodkie, idealne do szkoły, na śniadanie, kolację czy podwieczorek. Są pyszne dzięki temu, że do ciasta dodajemy kardamon, a całość uzupełnia krem budyniowy i kokos. Całość polana słodkim lukrem. I takie bułeczki tygryski lubią najbardziej. Pycha, polecam! Źródło książka Wypieki z różnych stron świata Składniki Ciasto 70 g roztopionego masła 300 ml letniego mleka
O kuchni z uczuciempiekłaby ciasta z jabłkami. A ileż odmian szarlotek mamy! Na kruchym cieście, na biszkopcie, pełnoziarnista, sypana, tatrzańska, szwajcarska, z kruszonką, z bitą śmietaną, z bezą, z budyniem, z kokosem, z pomarańczą... Wyliczać można bardzo długo i każdy ma swoją ulubioną. My przepadamy wręcz za szarlotką z dużą ilością jabłek i chrupiącą delikatną bezą. To ciasto, które nigdy się nie znudzi
Obiad gotowyMoja dzisiejsza propozycja sprawi, że podczas pieczenia w całym domu będzie unosił się cudowny zapach kokosu…. A później, gdy ciasto wystygnie będziecie mogli spróbować najsmaczniejszego w świecie sernika- z brzoskwiniami i posypką kokosową. Polecam! Sernik z brzoskwiniami Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 4 żółtka, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżeczka proszku do pieczenia
paapilotkaanerkowca, rodzynki, cynamon 0,7%. Baton owocowy śliwka & ziarna skład: daktyle, śliwka suszona 27%, ziarno słonecznika 19%, chrupki zbożowe (mąka kukurydziana, mąka ryżowa) siemię lniane 8%. Baton owocowy kokos & orzech skład: daktyle, chrupki zbożowe, wiórki kokosowe 14%, orzechy nerkowca 5,8%, orzeszki ziemne 3,9%. Baton owocowy chrupiący orzech skład: daktyle, orzeszki ziemne 29%, chrupki zbożowe. Bardzo
Bez Cebuli