Crunchy kokosowe to kolejna domowa granola, tym razem z wiórkami kokosowymi i mleczkiem kokosowym. Lekko wyczuwalne wiórki kokosu nadają całości słodki, kokosowy smak. Można dodatkowo dodać płatków kokosowych, jeśli lubicie bardziej intensywny smak lub kawałki czekolady, aby granola była słodsza. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 7 pocji Składniki: 120 g płatków owsianych 3 łyżki łuskanego słonecznika
KuchniaWeDwoje.pl200g - Fresano - to doskonały substytut kakao i czekolady. Można go stosować do polew, lodów, mleka oraz wypieków. Średnia cena w sklepach - około 8 zł 6. Shake CHIAS - Ananas, kokos Turmenic 200ml - Chias - to shake bez laktozy na bazie mleka kokosowego. Źródło błonnika bez dodatku cukru. Nowość na polskim rynku ! Średnia cena w sklepach - około 8 zł Gratis - próbka oleju - Green
kruche babeczkizagoszczą (w Tłusty Czwartek musowo!). Nie wiem, czy to serce włożone w ich przygotowanie nadały im takiej rozkoszy, czy może, po prostu, idealna kombinacja składników. Kokos, migdały, suszone owoce, kakao - od tego się nie rozchorujesz, nie nabawisz nadwagi, wyrzutów sumienia ... jedynie, być może, od nich uzależnienia. Polecam taką zdrową wariację pączkową. Pyszności! Składniki na 6 sztuk: "ciasto": 3/4 szklanki płatków
Jeść, by żyć w zdrowiugarnku, wsypać wiórki kokosowe, sok z cytryny i wymieszać, odstawić do ostygnięcia białka ubić na sztywną pianę, dalej ubijając dodać stopniowo cukier ubite białka wmieszać delikatnie łyżką do zimnego kokosu, masa jest dość gęsta i taka ma być na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pozostawiając odstępy między ciasteczkami uformować masę palcami, aby kokosanki były w miarę okrągłe, ale nie przyklepywać
W Mojej Kuchni Lubiębiszkopcie z białą czekoladą. Rafaello Ciasto - przepis Składniki: biszkopt z 4 jajek ( biszkopt przepis ) 1/2 litra śmietany kremówki 2 śmietany śnieżki 2 białe czekolady 25 dag kokosu płatki migdałowe Sposób przygotowania: 1. Biszkopt pieczemy według przepisu ( Biszkopt przepis ). 2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać śmietanę i podgrzać mieszając. 3. Masę wystudzić - musi być bardzo chłodna
Pani domowapokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Biszkopt przekrawamy w połowie. Ciasto układamy następująco: biszkopt - masa budyniowa z rodzynkami - beza orzechowa - masa budyniowa z brzoskwiniami. Ciasto polałam polewą czekoladową oraz posypałam kokosem. Ciasto to zagości w tym roku na moim świątecznym stole. A Wy co przygotowujecie na święta
Pani domowazawiera glutenu i ma wielkie wartości odżywcze. Tu znajdziecie przykładowe przepisy z wykorzystaniem karobu - klik . Średnia cena w sklepach - około 8 zł. 6. Shake CHIAS - Ananas Kokos Turmeric 200 ml - Chias. Pyszny shake bez cukru i laktozy - na bazie mleka kokosowego, który jest doskonałym źródłem błonnika. Nowość na polskim rynku. Średnia cena w sklepach - około
Di gotujeMasę wylewamy na ciasto i pieczemy 50 minut w 180 stopniach Celsjusza. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto się nie wyciąga. Po wyjęciu ciasto polewamy odlaną wcześniej polewą. Można posypać kokosem lub płatkami migdałowymi. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Serniki Tagged: cukier , Isaura , Izaura , jajka , kakao , margaryna , masło , mąka , ser biały półtłusty , stare ciasta
Mam apetyt na ...jedną łyżeczką cukru następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. W misce mieszamy mąkę z resztą cukru i ewent aromatem cytrynowym ( ja dodałam i smak mleczka kokos. z cytrynką był o niebo lepszy od zwykłej wersji ) 3. Wyrośnięty zaczyn drożdżowy dodajemy do mąki razem z mleczkiem kokosowym ( jeśli wasze mleczko w puszce jest zastygnięte, przełóżcie potrzebną część
Gotowanie...to proste !przesadzić z podprażaniem, bo sezam będzie gorzki. Ogólnie polecam podprażać różnego rodzaju pestki, nasionka, gdyż wydobywa z nich to głębię smaku;) Gotowe kulki możecie obtoczyć w płatkach migdałów, kokosie, mielonych orzechach. Ja postawiłam na prostotę i zostawiłam takie golaski. Do środka kulek możecie dodać to co lubicie. Ja akurat mam świeże daktyle i orzechy włoskie w dość dużych ilościach, więc
Mieszam w Garnkuuzyskania gładkiej konsystencji. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nią dno kieliszków. Pozostawiamy w chłodne miejsce do przestygnięcia. Masa kokosowa: Mleczko kokosowe zagotowujemy z dodatkiem białej czekolady. Dodajemy kokos i mieszamy. Pozostawiamy do przestygnięcia, masa ma być dobrze schłodzona. Migdały jeśli mamy ze skórką najpierw sparzamy, zdejmujemy ją, suszymy i prażymy na suchej patelni. Daktyle kroimy w drobne kawałki
Moniki Smakołykiktóre później będzie pieczone. Z ich pomocą zrobimy naprawdę smaczne i wilgotne mięsko, znacznie smaczniejsze niż wyszłoby w panierce z bułki, a dodatkowo w całym domu będzie pachnieć palonym kokosem. W rezultacie otrzymamy panierkę wytrawną, bo wiórki nie nabiorą nagle słodyczy - o to się nie martwcie - w której mięsko będzie zdrowsze i o niżej zawartości kalorii. Dla porównania łyżka
Poezja Smaków - blog kulinarnynaleśników). W misce mieszamy 2 łyżki jogurtu z pół łyżeczki miodu. Naleśniki przekładamy jogurtem i pokrojonym w kostkę owocem. W moim przypadku jest to jabłko oraz suszona figa. Posypujemy kokosem, owocami goji oraz posiekanymi orzechami. Smacznego
Klasyka Gotowaniamiały ładny kształt) i przekładać na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. W połowie ciastek wyciąć dziurkę np. kieliszkiem, to będą wierzchy ciasteczek więc posmarować rozbełtanym jajem i posypać np. kokosem, grubym cukrem. Piec w piekarniku w 180 st. C na złoto, około 10 minut. Po wystudzeniu całe ciasteczka, które stanowią spody, smarować marmoladą i sklejać z ciasteczkami z dziurką. Smacznego
kgwjanczewopłatki sojowe * rodzynki 22% * płatki kukurydziane (kukurydza, cukier , sól, glukoza kukurydziana ) * chipsy bananowe 10% (banan, olej, cukier , miód) * prażona gryka (kukurydza, gryka, cukier trzcinowy , glukoza kukurydziana , sól, błonnik owsiany) * kokos 8% * ananas 8% * papaja 5% Sypkie musli z mnóstwem pysznych dodatków. Całość jest chrupiąca i nie aż tak słodka, choć wartości odżywcze mówią co innego, bo cukru
Zdrowie na języku :P