knedle ze - 482 przepisów (strona:23/33)

MUFFINKI JOGURTOWE ZE ŚLIWKAMI I KRUSZONKĄ 180

Stragany , targi , place i ogrody już pełne przepysznych , słodkich , soczystych śliwek!Robię z nich ciasta ( ucierane i drożdżowe ) … Pleśniaka ze śliwkami …  knedle …Waszą ulubioną Czekośliwkę … Zapiekanki z kaszy jaglanej …. a także muffinki!Przepyszne!Delikatne , niesamowicie mięciutkie , absolutnie nie za słodkie … wypełnione soczystymi śliwkami i pokryte obłędną, chrupiącą kruszonką!Koniecznie musicie je spróbować!Polecam

Ostra na Słodko
Bułeczki z Pieczarkami i Żółtym Serem 358

wsypać pocięte pieczarki.Wszystko dusić do momentu aż grzyby zmiękną. Pod koniec dodać przyprawy (po szczypcie).Z gotowego ciasta formować kule, spłaszczać, na środek wykładać farsz, ser i zawijać (jak knedle).Gotowe bułeczki posmarować rozbełtanym jajkiem z mlekiem i piec w temperaturze 250 stopni przez ok. 7 minut do zrumienienia.Podawać z dowolnymi sosami.Moje posty

Słodka Strona
Domowe Jagodzianki 208

czasie ciasto dzielimy na ok. 20 części. Każdą porcje lekko rozwałkowujemy, na środek wykładamy ok. łyżkę jagód, ok. pół łyżeczki cukru pudru i sklejamy podobnie jak knedle. Tworzymy kuleczkę, którą następnie lekko formujemy w podłużny kształt.Jagodzianki przekładamy na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Odkładamy na kolejne 20-30 minut do napuszenia.Bułeczki umieszczamy

Słodka Strona
351 + Jadłospis. 138

jeszcze mój wczorajszy jadłospis. I. Naleśniki z kokosowym twarożkiem, sosem jagodowym* i borówkamiII. czosnkowy wrap* z jajecznicą, szynką, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem*z domowej oriszowo-pszennej tortilliIII. Ziemniaczano-serowe knedle ze śliwkami i cynamonem podane ze śmietaną i cukrem trzcinowym(no i jeszcze większą ilością cynamonu)IV. Miseczka kalafiora (brak zdjęcia)V. 1/2 melona (brak zdjęcia)VI. Sałatka ( brokuły

More food, love and dreams
434. Polenta z piekarnika. 157

kluski przyszło mi do głowy, czemu by nie spróbować w ten sposób zapiec polenty? Skoro można ją usmażyć to czemu by nie wsadzić jej do piekarnika?Choć knedle i tak wygrywają w smaku, to i te śniadanie było niczego sobie.   Miałam iść pobiegać, ale spacer w rodzinnym gronie(+jeszcze ciocia z rodziną i mój kochany mały zakapior) wygrywają

More food, love and dreams
Gulasz Wołowy alla strogonof 297

godzinie do sosu i duś jeszcze 30 minut, w razie potrzeby dolej wody, ale nie wiele, aby nie był za rzadki.Taki sosik zakropiony kwaśną śmietaną pasuje do ziemniaków, knedli, klusek i placków z ziemniaków. SMACZNEGO>CMOK.Jeżeli wolisz na ostro , dodaj ostrej papryki. Pozdrawiam, Jola

Pasje Jolki
Przegląd tygodnia na moim blogu-1 172

                                                   

W kuchennym oknie Ewy
Słodko-słona przekąska ze śliwkami w roli głównej 215

nerwowy, poprawiają samopoczucie oraz mają właściwości antynowotworowe i przeciwmiażdżycowe. Jesień to ich czas! Korzystajmy zatem :) Jak jeść śliwki? Każdy z Was ma swój sprawdzony sposób. Proponuję Wam alternatywę dla knedli, przetworów, ciast, którą jest przekąska/sałatka ze słodkich śliwek, słonego sera feta, kwaśnego sosu i pikantnego akcentu papryczki chilli. Mi ta kombinacja bardzo odpowiada :) Składniki: kilka słodkich śliwek

Taste Of My Day
Kluchy, pierogi, naleśniki, krokiety,placki, pizze itp 189

Pierogi Pierogi z makiem   Pierogi z kapustą i grzybami Kluchy Dyniowe kluseczki Knedle ze śliwkami i miodem Kopytka z sosem Krokiety Krokiety w waflach   Krokiety Pizza Pizza z oliwkami, pomidorem i groszkiem    Pizza z gyrosem Pizza dwie pory roku Pizza prosciutto e rucola Pizza salami Pizzerinki Pizzerinki 2  Placki Placuszki z jabłkami Placki

Aga w kuchni
Apfelstrudel - strudel z jabłkami 220

Szwajcaria to nie tylko ser i czekolada, chociaż na pewno zarówno jeden jak i drugi składnik znajdziemy w wielu szwajcarskich potrawach czy deserach. Szwajcaria to także przeróżne knedle, strudle i inne potrawy, którymi zajadać się można także np. w Austrii czy w Niemczech (zresztą nie tylko tam, ale wydaje mi się, że w tych krajach są dosyć popularne). Oczywiście

Ze smakiem i z pasją
Czy wiesz Którą użyć i do czego. 187

szerokie zastosowanie w kuchni domowej do wypieku babek, ciast z owocami, wyrobu makaronów, ciasta do pierogów.Mąka Luksusowa typ - 550, do wypieku ciast drożdżowych, naleśnikowych oraz kopytek, knedli, klusek.Mąka typ - 650, do wypieku bułek, wypieku pierników, miodowników i ciast ciemnych, robienia zasmażek, jako naturalny składnik zagęszczający do zup i sosów.Mąka typ - 1850, mąka graham

NaKońcuJęzyka
Kompot z mirabelek 154

mówi na nie chwasty. Ale na moją prośbę przyniósł ich cały koszyk. One są takie ładne, słodkie. Można z nich zrobić dżemy, kompoty, upiekłam z nimi tartę, zrobiłam też knedle z mirabelkami. Ja postanowiłam dzisiaj przygotować kompot z mirabelek, tych czerwonych, żółte mirabelki czekają na swój czas.. U nas zawsze do obiadu był kompot. Czy ktoś jeszcze przygotowuje

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Powidła śliwkowe (powidła z mirabelek) 159

przywiózł, drzewo z mirabelkami, które sobie upatrzyłam jest niczyje, mirabelki rosną sobie niedaleko działki mojego taty, w gąszczu dzikich malin, za płotem. Piotrek przywiózł cały kosz, przygotowałam więc knedle z mirabelkami, kompot z mirabelek. Postanowiłam też przygotować  powidła śliwkowe z mirabelek, okazały się najlepszymi powidłami śliwkowymi jakie jadłam do tej pory, do tego i cudowny czerwony kolor. Przepraszam Cię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dżem z mirabelek 155

dżemy, konfitury, czy frużelina są przygotowywane u nas każdego roku. Ale ostatnim moim odkryciem były czerwone mirabelki, z których zrobiłam powidła śliwkowe o cudnym smaku i kolorze. Przygotowałam też knedle z mirabelkami, kompot z mirabelek. Ale Piotrek przywiózł też żółte mirabelki, Postanowiłam przygotować  dżem z mirabelek, okazały się pysznym dżemem, o lekko kwaskawym smaku, ma cudowny żółty kolor. Dżem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pulled pork czyli długo pieczona wieprzowina 173

pochodzi z południowo-wschodnich stanów USA i jest to kolejny przykład na genialność tego kraju. Najczęściej serwuje się je w kanapkach, burgerach z rożnymi sosami. Ja podałam z knedlami i ogórkami kiszonymi. Obiad był full wypas.   I proszę się nie obawiać, włączenie na 10 godz. piekarnika nie pociąga za sobą aż tak ogromnego zużycia energii, żeby sobie

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania