kluski - 6146 przepisów (strona:237/410)

Kaczka konfitowana z ziołami 134

dzięki temu, kaczka nie przywrze do dna), włożyć kaczkę, przyprawy, zalać tłuszczem. Kaczka ma być cała przykryta tłuszczem. Gotować do miękkości, około 2 – 2,5 godziny. Podałam z kluskami kładzionymi ziemniaczanymi . zastawa

królestwo garów
M jak MĄKA 213

mąka tortowa) dobra do lekkich ciast. Szybko pęcznieje, dobra do ciast francuskich, ucieranych lub na biszkopty. TYP 500: (mąka wrocławska, poznańska) idealna do ciast kleistych, np. do klusek i pierogów. Zagęszcza zupy i sosy. TYP 550: (mąka luksusowa) dobra do wyrobów smażonych, np. pączków, a także do makaronów. mąka gryczana, źródło: badapak.pl TYP 750-850: (mąka chlebowa) dobra

Gotuję Testuję
Bitki wołowe 120

pióra cebulę, podsmażamy dajemy wino, deglasujemy patelnię, zawartość wlewamy do garnka. Ognień zmniejszamy do minimum. Mięso dusimy ok. 1-1,5 godziny. Wskazówki : Podawać z tłuczonymi ziemniakami, kluskami, czerwoną kapustą, surówką z białej lub buraczkami

Kopystką po garach
Gulasz Węgierski 312

węgierskie danie składające się głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz węgierski to smakowita, pożywna potrawa, którą możemy podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub np. z kopytkami, kluskami śląskimi albo plackami ziemniaczanymi - w każdej wersji smakuje wyśmienicie i z pewnością doskonale zaspokoi nasze apetyty. Najlepszy Gulasz Węgierski - Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego 2 duże cebule

Słodka Strona
Kluski Z Mięsem Z Rosołu I Podduszoną Kapustą Kiszoną 150

maki ziemniaczanej mięso z rosołu wraz z warzywami ( dwie ćwiartki lub jedna duża będą wystarczające, jeśli mamy więcej mięsa musimy zagnieść więcej ciasta ziemniaczanego na kluski ) około 150-200 gr kapusty kiszonej olej do przesmażenia kapusty woda do podlewania sól, pieprz do smaku 1.  Sparzoną cebulkę kroimy w kostkę i dusimy na patelce. Następnie połowę z niej

Gotowanie...to proste !
Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym - fit 259

rosołu, dodać pomidory z puszki, sól, pieprz i oregano, następnie odparować sos do pożądanej gęstości. Zagrzać w sosie klopsiki podawać posypane natką pietruszki z ziemniakami, kaszą, makaronem lub kluskami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sos pieczarkowy 819

Jeden z moich ulubionych sosów. Idealnie sprawdza się do różnego rodzaju mięs, klusek śląskich czy kotletów ryżowych. Fajnie smakuje też z makaronem. Przepis bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. ok 400-500 g pieczarek 1 duża cebula 1-1,5 szkl. śmietanki 30% 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, słodka papryka, opcjonalnie kilka kropel przyprawy

Smaki Na Talerzu
Klopsiki z serem w ziołach prowansalskich i sosie pieczarkowym 169

wolnym ogniu 20-30 minut. Jeśli jest potrzeba zaciągamy sos odrobiną mąki. Dodajemy 2-3 łyżki gęstej śmietany. Dusimy do zagotowania. Klopsiki podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie kluski łyżką kładzione oraz buraczki.                 Maksiowi klopsy bardzo smakowały co cieszy mnie niezmiernie. Ja natomiast uważam, że w Mamy wydaniu

Kuchnia po mojemu
Policzki wieprzowe marynowane w miodzie, sosie sojowym i winie 170

koniec dodajemy śmietanę. Chwilkę gotujemy. Wyjmujemy policzki, sos miksujemy i przecieramy przez sito ( dzięki temu sos będzie aksamitny ). Mięso ponownie umieszczamy w sosie. Podajemy z ziemniakami lub kluskami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Rozpływająca karkówka, duszona w kapuście kwaszonej z aromatycznym sosem myśliwskim. 323

folię aluminiową lub przykryć pokrywką, by dusiło się, a nie piekło. Wstawić do piekarnika na dwie godziny - temperatura 170 stopni.  Podawać samo lub na przykład z kluskami śląskimi , albo pieczonymi ziemniakami . Pysznego obiadu! Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet

Poezja Smaków - blog kulinarny
Leniwe kluski czekoladowe 258

Moje wspomnienie z dzieciństwa. Leniwe kluski czekoladowe to doskonała propozycja dla niejadka.   Składniki 250 g sera ricotta ok. 3/4 szkl mąki 2 łyżki czekolady w proszku 1 jajko Ser ricotta przekładamy na stolnicę lub do miski. Dodajemy jajko, czekoladę w proszku i część mąki. Zagniatamy ciasto. Jeśli jest zbyt luźne dodajemy więcej mąki. Mokrymi rękami formujemy kulki

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Serowo-ziołowe kluseczki z quinoą i zielone małże nowozelandzkie z fenkułem 172

wypłynięcia gotujemy je jeszcze około 2 minuty i odcedzamy. Przy tej ilości ciasta, jeśli nie macie wprawy polecam zrobić to na dwa razy, żeby pierwsze wrzucone do garnka kluski nie rozgotowały się zanim zużyjemy całe ciasto. Małże rozmrażamy, płuczemy w zimnej wodzie, w razie potrzeby oskrobujemy muszle z zanieczyszczeń. Fenkuł kroimy na ćwierć-plasterki, wrzucamy go na patelnię

Quinoa Raz!
WSPÓŁPRACA ORZECH 200

przyprawy w tym gorczyca, substancje słodzące: sacharyny, acesulfam K. ZASMAŻANA KAPUSTA CZERWONA    http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/zasmazana-kapusta-czerwona Po podgrzaniu  stanowi idealny dodatek do pieczonych mięs, klusek śląskich lub ziemniaków. SKŁADNIKI: Zasmażana kapusta czerwona Produkt pasteryzowany. Składniki: kapusta czerwona (60%), woda, cebula, cukier, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, skrobia modyfikowana, przyprawy. MARMOLADA O SMAKU RÓŻY

Gotowanie Patki
KOPYTKA TWAROGOWE (Bezglutenowe) 150

WITAM WSZYSTKICH ! Oto Kolejna propozycja szybkiego "odchudzonego" i bezglutenowego obiadu . Lżejsza wersja "kopytek" czy jak kto woli klusek kładzionych lub leniwych 😊 Mięciutkie ,delikatne, wręcz rozpływające się wzbogacone nutą korzennego cynamonu i słodyczą brązowego cukru , przełamane kwaśnym jogurtem Greckim ! Przepis pokochają nie tylko dzieci , ale także wielbiciele obiadów na słodko . Danie to sprawdzi się także jako lekki deser

Marcepanowa kuchnia
Kluski ziemniaczane z duszoną kapustą włoską 83

false MicrosoftInternetExplorer4 2/3 ziemniaków obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy i mielimy. Następnie dodajemy pozostałą ilość ziemniaków, startą na „papkę”, jajko i mąkę. Ciasto dokładnie wyrabiamy, formujemy kluski i gotujemy w osolonym wrzątku, przez 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Słoninę kroimy w kostkę, roztapiamy. Na tłuszcz wrzucamy posiekaną kapustę, chwilę podsmażamy, cały czas

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania