kluski - 6146 przepisów (strona:232/410)

Polędwiczki w piwie. 173

przykryciem (od czasu do czasu obracamy polędwiczki). Kiedy już będzie miękkie, wyciągamy na talerze i jeśli jest taka potrzeba zagęszczamy sos łyżeczką mąki. Podajemy z ziemniaczkami lub kluskami. Smacznego

Moje-pitraszenie
Wołowina z pieczarkami 148

wołowiny i postanowiłam zrobić z niego obiad, czyli wołowinę z pieczarkami. Tym razem wołowina nie była potraktowana tłuczkiem jak w przypadku bitek. Wołowinę w sosie możemy podać z kluskami, kopytkami, ziemniakami, z kaszą, oraz z makaronem. Wołowina z pieczarkami i sosem jest delikatna, krucha i bardzo smaczna. 50 dag rostbefu wołowego, do smaku sól morska, zioła prowansalskie czarny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM 206

wymieszać. Dolać śmietankę kremówkę wymieszaną z sosem sojowym i zagotować. Pogotować chwilę aż sos trochę zgęstnieje. Jeśli zgęstnieje, można dodać więcej wody. PROPOZYCJA PODANIA: Ziemniaki gotowane, puree ziemniaczane, kluski śląskie ( przepis tutaj ) Surówka, mizeria, świeża sałata.  Jeśli spodobał ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi. Dzięki

Calzonella.com
zasmażana kapusta kiszona z jabłkiem... 250

jakiś czas zamieszać, na koniec wsypać pieprz mielony, przyprawę w płynie, mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia kapusty kapusta smakuje wybornie do dań mięsnych na obiad, do klusek różnych, makaronu, pieczywa..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bitki schabowe w sosie myśliwskim 737

przyprawy. Dolać szklankę bulionu lub wody i dusić około 1 godziny, aż mięso będzie idealnie miękkie. Na koniec dodać pokrojone w drobną kostkę kiszone ogórki podawać z kaszą, kluskami lub ziemniakami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tacos – pszenno- kukurydziane muszle do nadziewania 303

kolorze. Podstawa bezglutenowych chlebów i bułek, ciast, najlepiej tłuszczowych i ucieranych.   Ze zmielonej bardzo drobno z powodzeniem można zrobić tortillę i naleśniki, a także desery, placuszki i kluski. Jest najbardziej naproteinowaną (bogatą w gluten) mąką pośród mąk niechlebowych – warto ją wykorzystywać do pieczenia elastycznych ciast, jak ciasto drożdżowe na słodkie i wytrawne bułki oraz. Grubiej mielona jest

Karo in the Kitchen
Gulasz z sarniny 129

Dzisiaj mam dla Was gulasz z sarniny. Wymaga trochę czasu w przygotowaniu, ale jego smak wynagrodzi nam czas oczekiwania. Można podawać go z ryżem, kaszą, ziemniakami, kluskami lub plackami ziemniaczanymi. Jeśli nie próbowaliście jeszcze dziczyzny to polecam właśnie ten przepis na pyszny gulasz. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie inne przepisy na dania mięsne. 400 g mięsa

O kuchni z uczuciem
Kopytka bezglutenowe 167

krążków uformować w stosunkowo cienki wałeczek. Każdy z wałeczków kroić na kluseczki. W garnku zagotować wodę z 1 łyżką soli. Pokrojone kopytka wrzucać do wrzątku i delikatnie mieszać. Kluski z podanej porcji ciasta gotować w dwóch turach. Wtedy nie skleją się i nie rozlecą się w gotowaniu. Gotować ok 1 minuty od czasu wypłynięcia. Odcedzić i odrobinę przelać

Ze smakiem bez glutenu
Jaglane szyszki z masą z mleka w proszku 118

wstawić do lodówki na minimum godzinę. Potem można przełożyć na stosik. Formowanie można wykonać na dwa sposoby: 1. dłońmi zwilżanymi w wodzie 2. dwoma łyżkami - formujemy jak kluski Szyszki z drobnego prosa doskonale sklejają się łyżkami. Natomiast szyszki z ryżu lepiej kleić rękami i lekko ściskać.  Przechowywać w lodówce. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Sajgonki z polędwiczkami i warzywami 226

inne dary lasu, np. grzyby. W okolicach Harbinu, gdzie jest za zimno by uprawiać ryż, z rosnących tam zbóż produkuje się mąkę i przyrządza pierożki, makaron i kluski. Chińscy kucharze przywiązują duże znaczenie do odpowiedniego doboru przypraw. Zdają sobie sprawę, że w sztuce kulinarnej dużą rolę odgrywa także kolor i dbają, by wygląd potrawy współgrał ze smakiem

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z czerwonej kapusty z chrzanem 178

Lekko ostra sałatka z czerwonej kapusty. Ostrości nadaje jej chrzan, koloru kapusta, a konsystencji majonez. Pasuje do wszystkich dań mięsnych oraz klusek śląskich z sosem. Nadaje im charakteru :) Składniki: pół główki małej kapusty czerwonej 1 łyżeczka soku z cytryny 1 duża marchewka 1 cebula sól i pieprz do smaku 2 czubate łyżeczki chrzanu 3 duże łyżki

Smak mojego domu
Łazanki z makaronem szpecle 145

kapustę z marchewką  i cebulką przepis w mojej kolekcji ) • 300 g kiełbasy  • 100 g surowego boczku wędzonego • 1 cebula  • ząbek czosnku  • 1 opakowanie szpecli (kluski lane gotowane) • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej  • pęczek ziół lubczyk ,pietruszka może być z zamrażarki  • sól  • pieprz Sposób przygotowania 1.  Kapustę przepłukać ugotować do miękka odcedzić

W królestwie smaków Beaty

Proponowane wyszukiwania