kluski - 6146 przepisów (strona:236/410)

Kluski leniwe 145

odrobiną mąki. Z ciasta formujemy wałek, grubość zależy od naszych upodobań, następnie kroimy  ukośnie na paski wielkości około 2-3 cm. Gotujemy wodę. Do osolonego wrzątku wrzucamy kluski, delikatnie mieszając.  Gotujemy 2 minut od wypłynięcia. Podajemy bułką tartą

Życie zaczyna się w kuchni
UDKA KURCZAKA Z SOSIE SLIWKOWYM 137

wygrzanym półmisku, sos przecieramy przez sito, gdy jest zbyt esencjonalny, rozprowadzamy łyżką wody lub słodkiej śmietanki. Zalewamy sosem porcje mięsa.  Podajemy z grubym makaronem lub drożdżowymi kluskami, gotowanymi na parze. Smacznego

Moja Książka Kucharska
DOMOWY MAKARON a'la GORDON RAMSAY 142

suszarce, by umożliwić dostęp powietrza z każdej strony. W tym czasie załóż na maszynkę końcówkę do tagliatelle. Przepuść płaty ciasta przez maszynkę, starając się oddzielać wychodzące kluski. Gotowe tagliatelle przekładaj na tacę, zawijając je w gniazda." Smacznego :)  Polecam również inne przepisy na domowe wyroby

Moja Książka Kucharska
Wytrawne syrniki – serowe placki ze szczypiorem i wędzonym boczkiem 216

ładnie się lepiło. Szykujemy sobie dużą deskę albo dwie, posypujemy je lekko mąką. Mąkę wsypujemy też do głębokiej miseczki – będziemy w niej otaczać gotowe syrniki. Tak jak w kluskach leniwych , śląskich i kopytkach – to ciasto nie lubi masowania, dotykania i pieszczenia. Całe mieszamy przy użyciu widelca a formujemy w dłoniach szybko. Mnie najszybciej idzie z gałkownicą do lodów

Karo in the Kitchen
Kluseczki kokosowo-migdałowe z serka capri (bez glutenu) 136

kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Kuleczki wrzucić do lekko osolonego wrzątku i gotować z 2 minuty - od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. (Ogień powinien być niewielki, aby kluski nie porozpadały się.) Kluseczki delikatnie wyjąć, odrobinę ostudzić i obtoczyć w wiórkach wymieszanych z mąką migdałową. Obsmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym i podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami

Di gotuje
Udziec z indyka miodowo - musztardowy 165

następny dzień przekładamy udziec do rękawa do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy mięso do naczynia żaroodpornego. Pieczemy około 1.5 godziny. Udziec podajemy z ulubionymi dodatkami: kluskami śląskimi, kopytkami, ziemniakami, kaszą bądź ryżem.  Smacznego

Taste Therapy
Placki Ziemniaczane z Gulaszem Wieprzowym (ze Schabu) 349

Przepyszny gulasz z e schabu to idealny pomysł na codzienny obiad. Gulasz możemy podać jako oddzielne danie w połączeniu z gnocchi, kopytkami, kluskami śląskimi lub jako dodatek np. do placków ziemniaczanych. W każdej postaci gulasz będzie smakował wyśmienicie tworząc przepyszne, i pożywne danie.  Placki Ziemniaczane z Gulaszem Wieprzowym (ze Schabu) - Składniki: ok. 6 00 g schabu

Słodka Strona
Ziemniaki z twarogiem i śledziem oraz konkurs "Śledź SEKO" 230

Każdy region ma swoje tradycje kulinarne, ale niektóre dania smakują wszystkim, nie zależnie od miejsca zamieszkania. Wiele z takich regionalnych dań bazuje na ziemniakach - weźmy chociażby kluski śląskie, babkę ziemniaczaną (kugel, zmiocarz), kopytka (szagówki), kartacze, kiszkę, moskole, pierogi ruskie, kartoflak, zupy i sałatki wszelakie albo pyry z gzikiem.  To, co mieszkańcy Wielkopolski nazywają pyrami z gzikiem, oznacza

Obiad gotowy
Zrazy wieprzowe w sosie własnym 270

Dzień dobry:-) Dzisiaj przepis dla miłośników mięsa :-) Tym razem zrazy wieprzowe, zawijane z szynką oraz ogórkiem konserwowym, podane w sosie własnym z dodatkiem słodkiej śmietanki. Idealny dodatek do klusek śląskich lub kaszy gryczanej. W moim rodzinnym domu nie pamiętam, aby moja mama przygotowywała jakikolwiek rodzaj roladek mięsnych, więc tego niestety nie mogłam się od niej nauczyć. Staram się

kulinarne odsłony pati
Zupa pomidorowa 155

zupę zabielamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po wyłożeniu na talerz posypujemy natką pietruszki. Ja podałam zupę z ryżem, ale można ją podawać z makaronem, kluskami lanymi. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Wigilia z Dietą Rozdzielną 148

też należą do węglowodanów, a druga to potrawy białkowe. Dania węglowodanowe: Barszcz czerwony z uszkami z grzybów lub grzybów i kapusty Pierogi z kapustą lub kapustą i grzybami Kluski z makiem Zupa grzybowa z makaronem  Krokiety z grzybami i kapustą Paszteciki Kutia Łazanki z kapustą  Ciecieżyca à la ryba po grecku Słodkości: Makowiec Piernik Desery, słodycze

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Najlepsza surówka coleslaw – jak z KFC 275

colesław jest jedną z popularniejszych surówek obiadowych i nic w tym dziwnego, gdyż jest pyszna i pasuje w zasadzie do wszystkiego: wszelkiego rodzaju mięs, ryb, pieczeni, burgerów, klusek, makaronu czy sosów. Sprawdzi się nawet jako dodatek do pizzy albo grzanek. Podstawowym składnikiem surówki colesław jest biała kapusta, która jest u nas dostępna praktycznie cały rok, a jej sekret

e-PrzepisyKulinarne
„Szare kluchy” z podsmażaną kapustą i skwarkami 180

Składniki 1 kg ziemniaków 2 cebulki 3 szklanki mąki 1 jajko sól i pieprz do smaku 1 kg kapusty kiszonej 1 łyżka smalcu skwarki Sposób przyrządzenia 1 Przygotowanie klusek: Ziemniaki umyć, obrać i opłukać. Zetrzeć na tarce na […] Artykuł „Szare kluchy” z podsmażaną kapustą i skwarkami pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Sałata z kefirem i szczypiorem 182

dodatkiem rzodkiewki. Druga wersja to sałata ze śmietaną i szczypiorem, najlepiej grubym świeżo zerwanym z ogródka, taki smak pamiętam. Taka sałata pasuje do wszelkich dań z ziemniaków, puree, klusek śląskich, także ryżu i kasz. I dla mięsożerców - do mięsa, kotletów mielonych, piersi kurczaka, sznycli. Może Was zastanawiać po co do takiej zdrowej zieleniny dodawać cukier. Dla kontrastu smaku

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania