kiszonej kapusty - 1000 przepisów (strona:29/67)

ŁAZANKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI 340

Łazanki z kapustą i grzybami czy pierogi z kapustą i grzybami? Powiem tak-łazanki są łatwiejsze w wykonaniu a smakują pysznie. Siekam kiszoną kapustę i gotuję ją około pół godziny. Suszone grzyby zalewam wrzątkiem na około 30 minut. Kroję je drobno i dodaję do kapusty wraz z wodą w której się moczyły. Gotuję wszystko jeszcze około 30 minut

potrawyregionalne
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami 1915

więc nie ma szans, by się komuś nie udały. Wigilijne kapuśniaczki najlepiej podawać z czerwonym barszczem :)Zobacz również przepis na: drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybamiPaszteciki z ciasta francuskiego – Składniki:Ciasto francuskie –  275gKapusta kiszona – 500gSuszone grzyby – 40gCebula – 1 duża sztukaWrzątek – do zalania grzybów + do duszenia kapustyLiść laurowy – 1 sztukaOlej – do smażeniaPieprz(...)łyżkiMak – do posypania Paszteciki z ciasta francuskiego – Wykonanie:Suszone grzyby zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 3 godziny. Odsączyć je z wody i posiekać na kawałki.Kapustę opłukać, posiekać, zalać wodą i gotować do miękkości (ok. 20minut). Odsączyć z wody.Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju na złoty kolor.Do usmażonej cebuli dodać kapustę i grzyby. Wrzucić

Kulinarne Przeboje
Najłatwiejsza surówka z kapusty kiszonej 120

Dziś o pysznej surówce, szybkiej i łatwej. Świetnie smakuje do obiadu czy kolacji.  Składniki: 500g kapusty kiszonej 3 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego 4 łyżki oleju lnianego (używam oleju lnianego od Olejowego Raju) Kapustę rozkładamy na desce, kroimy ją na drobne kawałki. W misce układamy warstwę kapusty, posypujemy ją cukrem i skrapiamy olejem. Ostatnią warstwę tylko skrapiamy olejem, bez dodatku

Gotowanie i blogowanie
Roladki schabowe z kapustą i pieczarkami 139

kapuście mięso jest bardzo delikatne i aromatyczne. Polecam, nam bardzo smakują :) Roladki podałam na pięknym talerzu "Agawa Gold" od Porcelany Bogucice .    5 plastrów schabu Farsz: 30 dag kapusty kiszonej 4-5 pieczarek cebulka łyżka masła sól świeżo zmielony pieprz łyżeczka przyprawy do dań z kapusty mąka do panierki olej do smażenia Farsz: Cebulkę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać

Smakołyki Asi
Pierogi z kapustą i grzybami 125

wigilijny stół, ale również idealnie pasują na inne okazje. Zapraszam!!!     Składniki na ciasto: 1 kg. mąki, 0,5 l gorącej wody, szczypta soli Składniki na farsz: 1kg kapusty kiszonej, 0,5 kg suszonych grzybów, 2 cebule, sól, pieprz, olej lub oliwa do smażenia   Wykonanie: Kapustę gotujemy do miękkości. W drugim garnku gotujemy grzyby. Ugotowaną kapustę i grzyby

Passion of Cooking
Młoda kapusta duszona z kiełbasą i koperkiem 128

młoda kapusta z koperkiem zasmażana , dzisiaj pora na młodą kapustę z koperkiem i kiełbasą. Bardzo lubię dodatek kiełbasy w kapuście, obojętnie czy to jest młoda kapusta, czy bigos z kapusty kiszonej. Jestem typowym mięsożercą więc żadnym mięskiem nie pogardzę :). Ten przepis polecam zrobić w większej ilości, bo kapusta odgrzewana zwłaszcza na patelni, na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsza. 2 główki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 230

Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami. Polecam do barszczu. Z przepisu wychodzi ok. 40 dość małych pasztecików. Farsz: 800 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta kminku 1 łyżka oleju Ciasto: 350 g mąki pszennej + kilka łyżek do podsypywania 100 g masła 50 g świeżych drożdży 1 jajko 250 ml mleka 1 łyżeczka

Bullio
Surówka z kapusty kiszonej 113

Składniki: 350 g kapusty kiszonej 1 mała marchewka 1/2 cebuli 1/2 łyżeczki kminku pieprz 2-3 łyżki oleju z pestek dyni Kapustę odcisnąć i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać, zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Dodać olej. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.   SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Obrochtówka w Zakopanem 175

placek ziemniaczany – moskol. Na start – porządna micha (nie mylić z miska) słynnej zupy, odpowiednio kwaśna, w sam raz doprawiona , w której pływają nierozgotowane ziemniaki no i oczywiście spora porcja kapusty kiszonej, z której to otrzymano aromatyczny wywar. Zupa gotowana na mięsie, tutaj na żeberkach. Zatem pod przykrywą z kapusty znajdujemy spory i kruchy kawał mięsiwa. Zupa niesamowicie syta i rozgrzewająca

Right Behind The Kitchen
Śledzie z jabłkiem z kiszoną czerwoną kapustą 109

Uwielbiam kiszoną czerwona kapustę. Wolę od tej białej. Kolor ale i możliwości doprawienia jej są ogromne. Sama także smakuje świetnie. 250 gram kiszonej czerwonej kapusty szczypta cynamonu olej rzepakowy  opakowanie śledzi mało solonych  czerwony pieprz winne jabłko szalotka koperek  śledzie pokrój na małe kawałki ( ok 4 z jednego płata) jabłko i szalotkę pokrój w kosteczkę, wymieszaj

AZgotuj!
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami 361

cierpliwości do ciasta drożdżowego. Polecam Wam bo takie kapuśniaczki są równie pyszne a do tego chrupiące i świetnie smakują z filiżanką czerwonego barszczu. płat ciasta francuskiego (275g) Farsz: 50dag kapusty kiszonej cebula łyżka oleju garść grzybów suszonych sól pieprz liść laurowy 2 ziarenka ziela ang. łyżeczka przyprawy do dań z kapusty jajko do posmarowania kminek lub mak do posypania Farsz

Smakołyki Asi
Groch z kapustą- czyli wigilijna potrawa na zasmażce 124

Chyba nie ma bardziej tradycyjnej potrawy wigilijnej. Kapusta kojarzyła się z dostatkiem i trwałością sił życiowych, a w połączeniu z grochem miała chronić przed chorobami. Składniki: ½ kg kiszonej kapusty 15 dag łuskanego grochu 5 ziemniaków 1 cebula 2 łyżki mąki 1 łyżka masła Liść laurowy Ziele angielskie Sól Pieprz Cukier Wykonanie: Groch namoczyć, następnie posolić i ugotować. Kapustę opłukać, drobno

Tradycyjna Kuchnia
Żeberka duszone w kapuście 180

mnie zagoszczą właśnie przygotowane w ten sposób. Żeberka te są pyszne i świetnie pasują nawet na rodzinny obiad. Żeberka duszone w kapuście SKŁADNIKI: żeberka 60 dag kapusta kiszona 40 dag przyprawa do żeberek papryka słodka sól pieprz olej do smażenia liść laurowy ziele angielskie koncentrat pomidorowy  PRZYGOTOWANIE: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka zalewamy wodą i obgotowujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki