kiszone ogórki - 5413 przepisów (strona:261/361)

Terrina mięsna – przepis wg Ricka Steina 227

położyć kawałek wyciętego kartonika (chodzi o równomierne obciążenie) a na to położyć np. puszki i taką konstrukcję wstawić do lodówki na noc. Podawać z sosem żurawinowym i/lub ogórkami kiszonymi lub korniszonami.Smacznego Post Terrina mięsna – przepis wg Ricka Steina pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Boeuf Strogonow 263

Bardzo popularne danie w Polsce zwane Strogonow.Nazwa potrawy pochodzi od nazwiska hrabiego Pawła Stroganowa, działającego w XIX wieku dyplomaty rosyjskiego.Potrawę miał wykonać po raz pierwszy

Ostra na Słodko
Zbójcy w Pałacu i Tydzień Restauracji Groupon 184

ilością – porcje zdecydowanie dla głodnego!Po zupach przyszła pora na deskę mięs.Chrupiące żeberka , schabowy , kaszanka , biała kiełbasa , skrzydełka , kurczak , bigos  , żeberka na ostro , smażone ziemniaki , ogórki kiszone i 3 rodzaje sałatek – jedno wielkie WOW za ilość , ale to znów porcja nie dla 2 ale przynajmniej 4 osób!Spróbowaliśmy wszystkiego ( tak , wiedzieliśmy , że potem pękniemy

Ostra na Słodko
Tradycyjna Sałatka Warzywna (Jarzynowa) 292

Tradycyjna Sałatka Warzywna to zbiór popularnych z polskich ogródków jarzyn złączonych w pyszną i idealną w smaku sałatkę. Różnorodność warzyw w niej zawarta przywodzi na pamięć

Słodka Strona
Wigilijne śledzie w śmietanie 435

śledzia w śmietanie nie ma świąt, przynajmniej w  moim domu. Przygotowuję go najprościej jak się da, z cebulką i jabłuszkiem. W ciągu roku dodaję jeszcze ogórek kiszony, ale ten wigilijny ma tylko cebulkę i jabłko.Składniki:400-500 ml dobrej kwaśnej śmietany,1 większe jabłko - twarde o lekko winnym smaku,1 średnia cebula,3-4 liście laurowe,łyżeczka

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tortilla z kurczakiem 247

Bardzo dobry, domowy fast food. Smażyłam kilka razy tortille sama, jednak tym razem znalazłam je w promocji w sklepie gotowe, miałam też kurczaka w panierce z

NA MOIM TALERZU
Placek po węgiersku 1740

Placek po węgiersku, czyli duży placek ziemniaczany z gulaszem. Pierwszy raz jadłam to danie w drodze do Anglii, w zajeździe, było bardzo smaczne, dlatego zapamiętałam składniki

NA MOIM TALERZU
Bożonarodzeniowe jajka faszerowane 1154

Składniki:6 jajka2 marchewki1 korzeń pietruszki1 ziemniak1/3 puszki kukurydzy1 cebula1 jabłko2 kiszone ogórki0,5 szklanki majonezusól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Marchew, pietruszkę, ziemniaka ugotować i pokroić w małą kosteczkę, przerzucić do miski. Obrane jabłko, ogórki, cebulę, żółtko posiekać na drobną kostkę, połączyć z warzywami i kukurydzą, dodać majonez

Niezły Młynek
Roladki z udek kurczaka 290

pieczonych udek z kurczaka.Warto się trochę nagimnastykować dla tych doznań smakowych.Można podawać np. z frytkami i zestawem sałatek. W naszym zestawie jest surówkaz białej kapusty, z kiszonego ogórka i wielowarzywna.Smacznego

Maminek kulinarny
Smalec domowy 173

dosypujemy mięso.   Smażymy do czasu, kiedy cebula jest ledwo widoczna.   Przelewamy do słoików, zakręcamy i pozostawiamy do wystygnięcia.Potem robimy sobie kanapki (mogą być z kiszonym ogórkiem)  i zachwycamy się smakiem.Smacznego

Maminek kulinarny
Żeberka pieczone 311

C.Na 15 minut przed upływem czasu pieczenia zdejmujemy pokrywę naczynia, aby naszeżeberka były bardziej rumiane.   Miękkie, soczyste i różowiutkie...Do tego buraczki konserwowe, surówka z ogórków kiszonych, ziemniaczki...Mniam, mniam...Smacznego

Maminek kulinarny
Gołąbki z kaszą, mięsem i grzybami 214

naczynia.   Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 50 minut.Gotowe.   Doskonale smakują z sosem pomidorowym i surówką z kiszonych ogórków.Smacznego

Maminek kulinarny
Ogórki małosolne 202

dodatkiem soli zagotowujemy i wrzątkiem zalewamy ogórki.Zamykamy słój i czekamy ok. 1 dzień. Już wtedy gotowe będą do spożycia.W ten sam sposób przygotować możemy ogórki kiszone na zimę.Smacznego

Maminek kulinarny
Pasta do pieczywa 222

odparowania wodya następnie studzimy.   Jajka, parówki i pieczarki z cebulką mielimy przez maszynkę.   Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.Doskonale smakuje z każdym pieczywem i ogórkiem kiszonym lub innymi dodatkami.Smacznego

Maminek kulinarny
Pierogi "ruskie" 218

dodatkiem niewielkiej ilości oleju.Gdy wypłyną zmniejszamy ogień i gotujemy 3-5 minut.   Wyciągamy łyżką cedzakową, polewamy tłuszczem z cebulką i gotowe.Dobrze smakują z dodatkiem sałatki z ogórków kiszonych i szczypiorkiem.Smacznego

Maminek kulinarny