bułka paluch 2 szt · ogórek kiszony 3-4 szt · cebula dymka · majonez · musztarda · keczup · parówki cienkie 2 szt Bułki przekroić na pół, posmarować majonezem, ułożyć plasterki ogórka, cebuli, dodać parówkę, !ogórek pokroić w kostkę i posypać po wierzchu razem ze szczypiorkiem, polac majonezem,, musztarda i keczupem
Camilla w kuchniżeby się najeść, ale żeby wszystko było małe i pięknie podane. Składniki: opakowanie wędzonego fileta z pstrąga kilka ogórków kiszonych kapary serek Philadelphia chrzan, najlepiej świeży u mnie na każdego tatara przypadła mała łyżeczka świeży koperek Rybę posiekaj w kostkę. Ogórka pokrój w kostkę, zmieszaj
AZgotuj!byłam jeszcze mała Składniki - 2 konserwy rybne w oleju - 4 ugotowane jajka - 2 ogórki kiszone - 1 cebule - 2 łyżki majonezu - natka pietruszki - pieprz sól do smaku Sposób przygotowania 1. - Konserwy otworzyć i odcedzić z oleju - ogórki jajka i cebule pokroić w kostkę
W królestwie smaków Beatybardzo smaczna i szybka sałatka. Pasuje doskonale na grilla, ale także świetna na śniadanie, czy kolację. Składniki - ugotowane ziemniaki 4 szt. - papryka czerwona ( 1 mniejsza, lub pół większej ) - ogórki kiszone 3 sztuki - pół białej cebuli - jajka ugotowane na twardo 3 szt. - majonez, smietana - domowa wegeta ( opcjonalnie pieprz ) Wykonanie Ziemniaki, paprykę, ogórki, cebulę i jajka kroję w kosteczkę. Dodaję
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki : 10 pieczarek marynowanych w occie 4 jajka puszka groszku konserwowego pęczek szczypiorku 3 średnie ogórki kiszone, mogą być zielone 1 jabłko 10 dag sera żółtego sól, pieprz, jogurt, majonez , musztarda Wykonanie : Groszek odsączyć, pokrojone pieczarki i ogórki odcisnąć na sicie Ser, jabłko, jajka i szczypiorek pokroić w dość grubą kostkę Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem
Proste PotrawyStosuje się go przy zaburzeniach trawienia, łaknienia, wzdęciach i bólach brzucha a nawet wspomagająco w przewlekłym zapaleniu trzustki " Jak dla mnie napój ma smak soku który powstaje przy kiszeniu ogórków. Jeśli ktoś lubi taki, to proponuję przygotować probiotyczny napój. Dla mnie pyszny :) przepis stąd Mój słój miał pojemność 3 l, zużyłam niecały 1kg pietruszki i 2 l. wody(...)dałam na 2 l. wody 2 łyżki soli. Pietruszki jakich użyłam do kiszenia miały małą natkę, to znak, że nie były nadmiernie traktowane chemią. Napoju nie powinny pić kobiety w ciąży i matki karmiące. Dla ułatwienia podam, że na rynku jest gotowa mieszanka- Przyprawa do konserwowania ogórków. Tu może się przydać
Proste Potrawytego dobra surówka i obiad gotowy. Zapraszam do wypróbowani:) Składniki: około 7 ziemniaków 500 g kiełbasy śląskiej np: Duda 2 duże cebule 3 ogórki kiszone 2 marchewki 1 puszka fasoli białej sól, pieprz do smaku 1łyżka bazylii szczypta oregano, rozmarynu,suszonego lubczyku 1 łyżka czerwonej papryki szczypta chili 1/2 szklanki oleju około 600 ml bulionu(...)cebulę, kiełbasę i przyprawy, podsmażamy. Następnie dodajemy ziemniaki, ogórki, podlewamy wszystko bulionem, dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając aż ziemniaki i marchewka będą miękkie. Przyprawiamy jeszcze ewentualnie do smaku solą lub pieprzem, dodajemy fasolę z puszki i delikatnie mieszamy. Podajemy na ciepło z surówką np: z kiszonej kapusty. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliSezon ogórkowy w pełni, w sumie dobiega pomału już ku końcowi. Każdego roku przygotowuję też ogórki kiszone, po które chętnie sięgnę zimą przy okazji gotowania zupy ogórkowej, czy przygotowywania najróżniejszych sałatek, do których je wykorzystam. Składniki: 5 ukiszonych ogórków 3 jajka pół szklanki posiekanej natki pół czerwonej cebuli pól szklanki kukurydzy olej lniany pieprz Wykonanie: Ogórki
Z Majeczką w kuchnidiety można spożywać śliwki, więc opcjonalnie można wrzucić kilka sztuk. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr. Dąbrowskiej: leczo wegańskie według dr. Dąbrowskiej sałatka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym Wegański bigos (dieta dr. Dąbrowskiej) Czas przygotowanie: 40 minut Składniki: 1/2 małej białej kapusty 1000 g kiszonej kapusty 1 duża cebula
Kulinarne przygody Gatityrydzów surowych! Obgotowane rydze układać w słoju lub kamiennym garnku kapeluszami do dołu. Można dodać kilka ziarenek ziela angielskiego i listek laurowy. Następnie grzyby zalać solanką jak na kiszenie ogórków - 1 łyżka soli na litr wody. To wszystko! Teraz czekamy aż rydze się zakiszą! Warto wspomnieć, że niegdyś w kuchni góralskiej kiszone rydze były bardzo powszechne, jadane jako przekąska
Korniszonkipotrzeba matką wynalazków,, Polecam. SKŁADNIKI: 0,5 brokuła 4 jajka 0,5 czerwonej cebuli puszki kukurydzy puszka groszku z marchewką 30 dag szynki konserwowej drobiowej 3-4 ogórki kiszone 10-15 dag makaronu muszelki 0,5 szklanki łuskanego słonecznika majonez jogurt naturalny musztarda sól, pieprz WYKONANIE: Jajka, makaron, brokuła gotujemy. Ogórki kroimy w kostkę i przekładamy
Pani na deserWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 7 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 3 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 3 średnie ogórki kiszone, większy ząbek czosnku, mała cebula, duża garść posiekanego koperku, łyżka oleju smakowego (u mnie z papryką ostrą, pomidorami i bazylią). Przygotowanie: Ogórki kroję w ćwierćplasterki. Cebulę i czosnek drobno siekam. Warzywa łączę z koperkiem i olejem, odstawiam
JejKuchniaSkładniki: 100 g kaszy 150 g kabanosów 1 czerwona papryka 3 ogórki kiszone 4 liście sałaty lodowej sos 1 ząbek czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Paprykę, ogórki pokroić w dużą kostkę. Cebulę w półksiężyce, a kabanosy na mniejsze kawałki. Wszystko włożyć do miski, dodać kaszę, wymieszać. Czosnek przecisnąć przez
magiczna kuchnia Kasi