kiszone ogórki - 5413 przepisów (strona:130/361)

Sałatka z fetą i ananasem 231

pustą mi seczką ...  Ciekawe połączeni e smakowe, chętnych zapraszam do testów;)     Sałatka z fetą i ananasem Składniki: puszka ananasa puszka kukurydzy słoik papryki marynowanej 4 ogórki kiszone 4 jajka ser feta majonez pieprz  sól kilka kropel octu Przygotowanie: Ananasa kroimy na drobne kawałeczki, paprykę również. Ogórki obieramy i drobno kroimy, ugotowane na twardo jajka

Lawendowe Niebo
Surówka z ogórków kiszonych i papryki konserwowej 488

Składniki: 5 ogórków kiszonych, kilka kawałków papryki czerwonej konserwowej ( u mnie to było 155g ), 1 czerwona cebula, pieprz, 2 łyżki oleju.  Przygotowanie: Ogórki pokroić w plasterki, paprykę na mniejsze kawałki, a cebulę w kostkę. Popieprzyć, dodać olej i wymieszać. Smacznego

W kuchni u Moniki
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 250

ryżu (2 woreczki) 1 czerwona papryka 2 puszki tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym lub oleju) 4 jaja ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 3-4 ogórki kiszone lub korniszony majonez sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Przestudzić. 2. Jajka, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. 3. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy

Kuchnia domowa Ani
Sałatka jajeczna 346

czekać nas nie może. Tymczasem sałatka, choć prosta, jest pełna smaku. Składniki 4 ugotowane na twardo jajka 2 szt białej części pora 1 puszka kukurydzy konserwowej 2-3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka obieramy i razem z ogórkami kroimy w kostkę. Pory drobno siekamy, oprószamy solą

R'n'G Kitchen
Surówka z kiszonych ogórków - na obiad 185

słowa znaczeniem.  To zdecydowanie idealne określenie tej surówki. Idealna do mięs, szybka w wykonaniu, nie wymaga wielu składników, bardzo smaczna. Nic więcej nie trzeba dodawać :) Składniki: 6 ogórków kiszonych duża cebula sól, pieprz   Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Delikatnie ją solimy i przesypujemy do salaterki. Ogórki myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Dodajemy

ChilliJemy
Sałatka wiejska 6969

skład, jakoś kojarzą mi się ze wsią :) Składniki: 3/4 dużego słoika marynowanych pieczarek 3 jajka ugotowane na twardo 2 czerwone papryki 30 dag kiełbasy 4 średnie ogórki kiszone lub konserwowe 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy szczypiorek sól, pieprz Pieczarki kroimy na ćwiartki lub połówki. Jajka, ogórki i paprykę kroimy w kostkę a kiełbasę na pół-plasterki

My simple kitchen
Krokiety z kaszanką 199

wodę i dalej miksować. Na końcu dodać olej, krótko zmiksować i odstawić na 30 minut. Farsz: 2 laski kaszanki 10 pieczarek 1 cebula ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 2 ogórki kiszone sól, pieprz, chili w proszku olej do smażenia Cebulę pokroić w piórka. Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulkę zeszklić

Trzeci talerz
Zupa ogórkowa z ryżem 207

jedna z moich ulubionych zup :) Składniki: (ok. 8 porcji) -2,5 l bulionu mięsno-warzywnego -1 słoik (litrowy) ogórków kiszonych -3 łyżki śmietany 18% -100 g ryżu -1 łyżka masła -garść natki pietruszki lub kopru -sól, pieprz Wykonanie: Ogórki cienko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie podsmażamy je chwilę na maśle

KasiekGotuje
Rolady wieprzowe. 254

wieprzowiny lub drobiu.Jeśli chodzi o farsz to może być najróżniejszy zależnie od gustu, najczęściej to ogórek kiszony, boczek kawałek czerstwego chleba. Moje dzisiejsze rolady są   zupełnie inne. SKŁADNIKI: plastry schabu wieprzowego (u mnie 7) 6 ogórków konserwowych 15 dag. mocno wędzonej szynki 1/2 papryki czerwonej 1/2 małej cebuli  opcjonalnie musztarda, ketchup sól, pieprz trochę vegety

Kuchnia Beaty
Sałatka z porem. 4245

tylko smaczne, ale też niskokaloryczne no i zdrowe.  To prawdziwa kopalnia witamin i soli mineralnych. Tak, więc "pora na pora". SKŁADNIKI: 2 pory sałatkowe 7 średnich ogórków kiszonych 5 ugotowanych jajek 4 ugotowane marchewki majonez, sól, pieprz WYKONANIE: białą część pora  rozcinamy wzdłuż i kroimy półkrążki, ogórki, jajka i marchewkę kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą

Kuchnia Beaty
Śledzie z jajkiem w śmietanie 180

Składniki: 500 g filetów śledzi 4 łyżki majonezu ( kielecki ) 2 łyżki śmietany szczypior 3 cebule  ogórek kiszony 3 jajka  3 łyżki groszku zielonego Przygotowanie: Śledzie pokroić w plasterki, przełożyć do miski. Cebulę posiekać w piórka, ogórka w plasterki, dodać do śledzia. Jajka ugotować na twardo, pokro ić w ćwiartki . Wszystko wymieszać z majonezem i śmietaną, posypać posiekanym szczypiorkiem

Gaździnka warzy
Moje domowe burgery czyli wolna amerykanka :) 209

cytryny  chili w proszku (  lub gotowy sos do burgerów ) Dodatki: sałata lodowa 1-2  pomidory 4 plastry sera  2 duże korniszony lub ogórki kiszone mała czerwona cebula prażona cebulka PRZYGOTOWANIE Przygotowujemy dodatki - rwiemy i myjemy sałatę. Cebulę i pomidory kroimy w plastry. Ogórki przekrawamy wzdłuż na cienkie plasterki.   Łączymy składniki sosu. Dodajemy niewielką

Moje Kuchenne Rewelacje
przetwory na zimę - ogórki kiszone 152

Dziś, w przerwie między kolejnymi zaprawami, przepis na pyszne kiszone ogórki. Przepis sprawdzony i "praktykowany" w naszej rodzinie od pokoleń ;-) składniki: 2 kg małych ogórków gruntowych główka czosnku  korzeń chrzanu łodygi i baldachimy kopru zalewa: 1 litr wrzącej wody 2 płaskie łyżki soli wykonanie: Ogórki bardzo dokładnie myję. Czyste układam pionowo dość ciasno w wyparzonych słoikach

babka w formie
PASTA JAJECZNA 162

jajek wiejskich 2 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej sól pieprz Jajka gotujemy na twardo. Kiedy ostygną kroimy w drobną kostkę, ogórka również. Wszystkie składniki łączymy z majonezemi musztardą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do pasty możemy dodać nasze ulubione dodatki takie jak szczypiorek czy wędzona makrela . Pasta jest doskonałym dodatkiem na kanapki. Smacznego

KuchcikoweLove
Pasta z wędzonej makreli 184

Kolejne smaczne domowe smarowidło do pieczywa.   1 wędzona makrela 2 ugotowane na twardo jajka  1 średnia czerwona cebula 1 ogórek kiszony 2 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Makrelę starannie obrać z ości i rozdrobnić. Jajka rozgnieść widelcem,cebulę i ogórka drobniutko pokroić. Wymieszać razem rybę,jajka,cebulę,ogórek, majonez i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Stosować

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania