Ogórki kanapkowe z curry

Ogórki kanapkowe z curry

Ogórki kanapkowe z curry

Ogórki kiszone, konserwowe, kanapkowe możliwości całe mnóstwo. U nas najszybciej znikają kiszone i kanapkowe z curry. Staram się zrobić jak najwięcej, aby starczyło do następnego sezonu. Resztę opowieści ogórkowej skończę przepisem. Przepis sprawdzany przez kilka sezonów. SKŁADNIKI: ogórki świeże (dobrze jeżeli nie są zbyt wyrośnięte)gorczyca ziarna ziela angielskiego ZALEWA 5 szklanek wody 1,5 szklanki cukru 1 szklanka octu 10%2 łyżki soli 3 łyżeczki curry SPOSÓB WYKONANIA ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.