żeberek (pasy) 1 kg kapusty kiszonej 1 marchewka 2 cebule kilka ziaren jałowca kilka ziaren ziela angielskiego listek laurowy sól pieprz 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego 1 łyżeczka kminku Żeberka umyć, podzielić na porcje i obsmażyć ze wszystkich stron na patelni. Do smażenia użyć smalcu. Kapustę wypłukać w ciepłej wodzie, odcisnąć porządnie i włożyć do garnka. Marchewkę zetrzeć na tarce
Gotowanie jest łatwekrokietach i pierogach moje ulubione danie. Może też robicie? Jeśli nie to zapraszam na przepis. Jest banalnie prosty, ale bardzo smaczny. Składniki : * paczka grochu połówek * pół kilograma kiszonej kapusty * 5 grzybów suszonych * cebula * 5 łyżek oleju rzepakowego * sól , pieprz , majeranek Przygotowanie : Groch noc wcześniej namoczyć. Ugotować do miękkości z majerankiem i solą. Kapustę ugotować
Magiczne Życie Martydiecie o niskim indeksie glikemicznym. Składniki: Ciasto: 0,5 kilogram mąki orkiszowej razowej 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko 4 łyżki oleju rzepakowego Szczypta soli Farsz: 1 kilogram kiszonej kapusty 200 gram grochu żółtego 200 gram boczku 1 cebula Olej do smażenia 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu Sól, pieprz Majeranek Dodatkowo: Mąką do podsypania Sposób
Bajeczna KuchniaPrzepyszny farsz w naszych, regionalnych pierogach. Składniki Ciasto: 500 g mąki 300 g gorącej wody 50 g masła Farsz: 400 g ziemniaków 200 g kapusty kiszonej 250 g białego sera 250 g surowego boczku 1 duża cebula 3 łyżki oleju 3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości
R'n'G Kitchenkolejna kapusta, która jest u nas na świątecznym stole . My ją wszyscy bardzo lubimy i tak jak kapustę z pieczarkami podaję ją na ciepło. Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego 300 g grochu połówki Zasmażka 2 łyżki masła 1 łyżka mąki Do smaku sól, pieprz, cukier Przygotowanie: Groch ugotować al dente uważając
Ala piecze i gotujeplasterki sera topionego. Ziemniaki przesmarować oliwą i zapiec w piekarniku około 20 minut w temp. 180 oC. Ja zapiekałem na wigilijnej kapuście zasmażanej. Wigilijna Kapusta zasmażana. 1 kg. kapusta kiszona 10 dag. grzyby suszone borowiki ( może być podgrzybek) 2 duże cebule 2 jabłka 10 suszonych śliwek bez pestek Kminek, garść majeranku, 1 łyżeczka Vegety, świeżo zmielony pieprz. Grzyby suszone
Kulinarny karnet Christopheraroku borowików było co prawda niewiele ale mam jeszcze z ubiegłego roku. Zamknięte szczelnie w słoiku, mogą być przechowywane kilka lat. Polecam, to nasze ulubione danie. :-) Składniki: - kapusta kiszona ( niezbyt kwaśna) - ilość wedle uznania - u mnie 2 kg - grzyby suszone ( najlepiej borowiki , ale mogą być również mieszane), czym więcej tym lepiej - u mnie 200g - olej kokosowy bezwonny - ok.1-2
Smaczne Zdrowezawierające żywe drobnoustroje, które mają korzystny wpływ na nasze zdrowie jeśli spożywane są w odpowiednich ilościach. Najpopularniejszymi źródłami probiotyków, które wszyscy doskonale znamy są: - kiszonki - między innymi kiszona kapusta, ogórki, buraki czy inne warzywa. Kiszonki można przygotować samodzielnie w domu. Kupując gotowe produkty należy zwrócić uwagę, żeby wybrać produkt dobrej jakości. Producenci nierzadko próbują nabrać nas na produkty, które
HealthyCreationsciasto: 300-350 g mąki 220 ml wrzątku 1 jajko 30 ml oleju szczypta soli na farsz: 50 g kaszy gryczanej 1 cebula 200 g mięsa mielonego 100 g kapusty kiszonej ząbek czosnku 2 łyżki oleju sól pieprz ostra papryka łyżeczka ziół prowansalskich dodatkowo: 1 jajko łyżka czarnuszki Najpierw przygotować farsz. Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę posiekać i podsmażyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapodsmażone :) Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki oleju około 1,5 szklanki ciepłej wody Farsz: ok 20dag suszonych grzybów 0,5 kg kiszonej kapusty 2 cebule sól i pieprz Przygotowanie: Grzyby namoczyć i ugotować. Kapustę wycisnąć i ugotować, dodając sól i pieprz. Odcedzić kapustę, dodać pokrojone drobno grzyby i podsmażoną cebulkę. Ciasto ugnieść
ChilliJemyDziś pogoda jest nie za ciekawa. Cały dzień wieje i co jakiś czas pada. A i temperatura nie za wysoka. Ale przed zapowiadanymi upałami chwila oddechu
Ewa w kuchnitaki pyszny, że muszę się z Wami nim koniecznie podzielić. Podane proporcje są na około 4 porcje jednak możecie je dobrowolnie zwiększyć w zależności od potrzeb. Składniki - 200 g kapusty kiszonej - 350 g makaronu - 200 g pieczarek - 0,5 czerwonej cebuli - 2 łyżki przecieru pomidorowego - 100 g czerwonej świeżej papryki - 150 g ogórka konserwowego - 150 g wędzonej kiełbasy
Health-Fit-Lifeprzepisie pojawiło się mięso. Postanowiłam zrobić wege wersje tego dania. Moim zdaniem była wyśmienita, Małżonowi brakowało mięsa :P Wegański bigos z kasza i wędzoną śliwką 1 kg kiszonej kapusty (może być taka z marchewką) 100 g wędzonej śliwki bez pestki 40 g suszonych podgrzybków 2 liście laurowe pół łyżeczki kminku sól i pieprz do smaku Kapustę dwukrotnie płuczemy
Dzieje kuchennej WiewiórySKŁADNIKI: Farsz 1 kg kapusty kiszonej w słoiku 20 dag pieczarek 2 szalotki Sól i pieprz do smaku Papryka czerwona słodka ok 2 łyżki Dodatkowo 16 Naleśników na krokiety 3 jajka 100 ml mleka 200 g bułki tartej Sól i pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Kapustę ze słoika przekładam do garna i zalewam gorącą wodą. Gotuję
Gotowanie PatkiŁemkowskie smaki <3 kochamy, bardzo <3 Zupa idealna dla koneserów kwaśnicy :P Składniki 1 l kwasu z kapusty kiszonej 4 łyżki mąki 1 liść laurowy 1/2 łyżeczki mielonego kminku ząbek czosnku 50 g słoniny 800 g młodych ziemniaków Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Słoninę kroimy w drobną kostkę, smażymy
R'n'G Kitchen