Pierogi z farszem kapuściano - ziemniaczanym

Pierogi z farszem kapuściano - ziemniaczanym

Pierogi z farszem kapuściano - ziemniaczanym

Przepis na : obiad

Na dzisiejszy lub piątkowy obiad proponuję pyszne bezmięsne pierogi. Farsz jest takim miksem pierogów z kapustą i grzybami oraz ruskich. Jak się okazało, naprawdę smacznym:) Ja podaję je polane masełkiem i z dodatkiem przesmażonej cebulki.  Inspiracja Ciasto: 600g mąki pszennej,  jajko,  szczypta soli, łyżka oleju,  letnia woda- około 3/4 szklanki. Mąkę przesiać. Dodać szczyptę soli, jajko, olej. Zagniatając stopniowo dolewać wodę. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Rozwa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Malwinka, 5 marca 2014 12:54:26

Ciekawy pomysł na farsz, takich nie jadłam :)

Magda C., 5 marca 2014 13:26:39

Cudne pierogi! Zjadłabym, szczególnie z moim ulubionym farszem :)

Małgorzata K, 5 marca 2014 15:46:24

na pewno smakowałyby mi, to sa moje smaki :)

Justyna Żak, 5 marca 2014 16:17:30

świetne, chętnie bym zjadła:d

Kasia, 5 marca 2014 18:46:21

Takich pierogów jeszcze nie jadłam, wykorzystam przepis w swojej kuchni

Like stars in hiding, 5 marca 2014 18:48:40

Świetny blog. Oczywiście że obserwuje

kuchcikOla, 5 marca 2014 21:49:33

W sam raz na piątkowy obiad :)

Daktyle w czekoladzie, 5 marca 2014 22:13:45

Takiego farszu w pierogach jeszcze nie jadłam! Wyglądają bardzo apetycznie!

Anonymous, 6 marca 2014 21:01:21

Jak one smakują z tym farszem? Można do czegoś przyrównać?

z miłości do słodkości, 7 marca 2014 11:10:30

Dziękuję bardzo;)) Co do ich smaku to jest to takie połączenie pierogów z kapustą i grzybami oraz ruskich, ale raczej bardziej podchodzą pod ruskie;)