Pierogi z farszem kapuściano - ziemniaczanym
Pierogi z farszem kapuściano - ziemniaczanym
Przepis na : obiad
Na dzisiejszy lub piątkowy obiad proponuję pyszne bezmięsne pierogi. Farsz jest takim miksem pierogów z kapustą i grzybami oraz ruskich. Jak się okazało, naprawdę smacznym:) Ja podaję je polane masełkiem i z dodatkiem przesmażonej cebulki.
Inspiracja
Ciasto:
600g mąki pszennej,
jajko,
szczypta soli,
łyżka oleju,
letnia woda- około 3/4 szklanki.
Mąkę przesiać. Dodać szczyptę soli, jajko, olej. Zagniatając stopniowo dolewać wodę. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Rozwa... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości
Autor
czekoladka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, cebula, ziemniak, mąka, kapustą, ciasto, kapusta kiszona, grzyby, jajko, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, obiad, pierogi z kapusta i grzybami, jajka z farszem, ciasto na pierogi, pyszne ciasto, pierogi przepis ciasto, gotowana kapusta kiszona, ziemniaki na obiad
Inne przepisy z Z miłości do słodkości
Dodaj komentarz
Malwinka,
5 marca 2014 12:54:26Ciekawy pomysł na farsz, takich nie jadłam :)
Magda C.,
5 marca 2014 13:26:39Cudne pierogi! Zjadłabym, szczególnie z moim ulubionym farszem :)
Małgorzata K,
5 marca 2014 15:46:24na pewno smakowałyby mi, to sa moje smaki :)
Justyna Żak,
5 marca 2014 16:17:30świetne, chętnie bym zjadła:d
Kasia,
5 marca 2014 18:46:21Takich pierogów jeszcze nie jadłam, wykorzystam przepis w swojej kuchni
kuchcikOla,
5 marca 2014 21:49:33W sam raz na piątkowy obiad :)
Daktyle w czekoladzie,
5 marca 2014 22:13:45Takiego farszu w pierogach jeszcze nie jadłam! Wyglądają bardzo apetycznie!
Anonymous,
6 marca 2014 21:01:21Jak one smakują z tym farszem? Można do czegoś przyrównać?
z miłości do słodkości,
7 marca 2014 11:10:30Dziękuję bardzo;)) Co do ich smaku to jest to takie połączenie pierogów z kapustą i grzybami oraz ruskich, ale raczej bardziej podchodzą pod ruskie;)