plasterków bardzo grubych cukinii oliwa z oliwek sól i pieprz 2 duże ząbki czosnku Przygotowanie: Sałatę myjemy i wykładamy na talerz. Na rozgrzaną na patelni oliwę wykładamy cukinię, kiełbaskę i cebulkę. Smażymy do momentu, aż kiełbasa będzie chrupiąca. Pod koniec smażenie dodajemy posiekany czosnek
ClauditteMissCookingwyłączyć ogień. Włożyć do czystych słoiczków, zakręcić i odwr óci ć do góry nogami, do ostygnięcia. Konfitura jest smacznym dodatkiem do mięs, kaszanki, serów, kiełbasek . Można ją podawać na ciepło i na zimno. Z fetą po prostu to eksplozja smaków :-) Gdzie ś w połowie , wystraszyłam się, że mi nie wyjdzie, bo cebula nadal była bardzo wyczuwalna , wręcz chrupka
Gaździnka warzygulasz przez jednych zwany leczem, drugich pulpą czy jeszcze jakoś inaczej. Bardzo aromatyczny, pożywny i sycący. U nas jednego dnia z domowym chlebem, drugiego z ryżem. Z kiełbaską, ale bez mięsa jest równie pyszny! Gulasz warzywny z kielbasa lub bez 1 mała czerwona cebula 1 szalotka 1 cukinia 2 czerwone papryki 2 puszki krojonych pomidorów 6 pieczarek olej
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: 10 grubszych plastrów schabu 10 plastrów żółtego sera 10 plastrów szynki sól pieprz 1 szklanka mleka 2 serki topione naturalne ( w kiełbasce ) sól, pieprz 1 pęczek koperku Sposób przygotowania: 1. Mięso roztłuc, doprawić solą i pieprzem, zawinąć w roladki z szynką i serem. 2. Zawinięte roladki przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni
A Ty Smakuj Mniezapomnieć o zegarze, zamienić obiad na śniadanie i zjeść go jeszcze w piżamie, pochłonąć bardzo nierozsądną, ale jakże wskazaną w ten upał ilość lodów, a potem smażyć kiełbaski na ognisku. Jeszcze wspanialej było pożegnać upalną niedzielę popołudniową kawą na tarasie. Schłodzoną, z lodami, z syropem waniliowym, i bitą śmietaną. I oczywiście ze słomką! (szkoda, że nie oryginalną
KUCHARNIACHORIZO 2 łyżki oliwy 1 drobno posiekana cebula 2 wyciśnięte ząbki czosnku 150 mielonej jagnięciny (u mnie jest niedostępna, zastępuję mielonym mięsem wieprzowym lub wołowym) 1/2 kiełbaski chorizo (ok. 90 g) 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka posiekanych czarnych oliwek 60 ml bulionu Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić na nią cebulę
KUCHARNIApewnie nieprędko, jeśli w ogóle, takie zjem. Jest rzeczywiście dla prawdziwych "myśliwych" - zresztą poczytajcie sami z czego się składa! Bigos po myśliwsku, pieczeń z sarny, jelenia lub dzika, kiełbaski pieczone, pasztet z zająca, dodatki: pieczywo, pomidory, ogórki, masło, ketchup, do tego napoje: kawa, herbata, soki, wody mineralne oraz napoje alkoholowe: wódki, krupnik... Mam nadzieję, że Amber nie liczy dziś
KUCHARNIAjest dobry scenariusz. Posłuchałam mądrych ludzi i zaczęłam je jeść. Robić śniadania nie tylko dla innych, ale także dla siebie. Takie jak lubię. Bez kanapek, wędlin, jajek i kiełbasek. Piekę granole, gotuję owsianki, do kaszki manny dolewam soku z malin, który wciąż pachnie minionym latem i rytualnie w zimne poranki rozgrzewam się kaszą jaglaną. To dobro, jakie sobie ofiaruję
KUCHARNIAFrittata w wersji mini. bardzo podobna do omletu wzbogacona jest różnymi dodatkami. Robi się ją bardzo szybko i tak naprawdę można wszelkie dodatki do niej wykorzystać, zioła, paprykę, kukurydzę, kiełbaski. Frittatę również robimy w większej wersji na patelni, którą możemy zapiec w piekarniku lub w naczyniu żaroodpornym. Jest świetna na śniadanie. Więc panowie zbliża się czas walentynek i jeśli chcecie
Basia w kuchnipołączyć,masa musi mieć konsystencje spójną,zwartą i kleistą. Po wyrobieniu masy nakładamy na maszynke nasadke masarską.Na nasadke naciągamy flak i napełniacie go mięsem skręcając cały czas powstałe kiełbaski. Zbyt gęste wypełnienie jelita farszem może spowodować przy skręcaniu jego pęknięcie. Gotową surową białą kiełbase możemy mrozić albo parzyć.Bialej kielbasy nie gotujemy !!! Błąd popełniany przez większość ludzi-kiełbasa wtedy
w mojej kuchnimiękkie wyciągamy je na talerz i zaczynamy smażyć cebulkę oraz pokrojoną kiełbasę. Rozkłócamy jajka w miseczce i przyprawiamy je solą i pieprzem. Następnie do usmażonej cebulki z kiełbaską dodajemy ziemniaki i zalewamy jajkami przykrywamy patelnie i zmniejszamy gaz do minimum i powoli smażymy aż całe jajka się zetną. Na koniec można posypać pikantną papryką bądź dodać posiekany
Wspólne smakisię dziś z Wami podzielić sposobem na alternatywną jajecznicę. Idealna na śniadanie, pożywna, a przede wszystkim niosąca za sobą mnóstwo wartości odżywczych. Jak to możliwe? Wystarczy, że zamiast tradycyjnej kiełbaski, dodasz garść płatków owsianych. Co dostarczysz do swojego organizmu? 1. Witamina B1, B6, magnez, żelazo - ten zestaw pozwoli na szybsze przyswajanie wiedzy, co więcej będzie walczył ze zmęczeniem
Mój Smak na ŻycieTradycyjny polski żurek na domowym zakwasie z białą kiełbaską i boczkiem, podawany z gotowanym jajkiem i/lub ziemniakami. Idealny na Wielkanoc, ale pysznie smakuje również na co dzień... Składniki: 500 ml zakwasu na żurek 3 surowe białe kiełbasy 100 g boczku cebula 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 2 ząbki czosnku łyżka majeranku pieprz, sól 3 łyżki śmietany na zakwas
wyzwania kuchenneodsączeniu 250g 1 puszka czerwonej fasoli - 160 g , po odsączeniu 125 g 1 mała puszka kukurydzy na parze - 170 g , po odsączeniu 140 g 3 kiełbaski wiedeńskie lub parówki 1 cebula garść pietruszki harissa do smaku sól, pieprz ostra papryka wg uznania 100 g sera cheddar przygotowanie Na patelnię włożyć pomidory, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, sól, pieprz
Stare Garypieprz, słodka papryka, olej koperek Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w drobną kostkę, obsmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do garnka. Na tej samej patelni zeszklić posiekaną cebulę i kiełbaskę, dodać do mięsa. Wszystkie składniki oprószyć mąką, chwilę smażyć cały czas mieszając. Podlać szklanką wody, dodać pokrojoną paprykę, przyprawy. Dusić pod przykryciem ok. godziny dolewając po trochu pozostałą wodę
pieprzny smaczek