Kolejna domowa kiełbasa ze słoika tym razem z mięsa indyczego. Dla mnie jest to taki przysmak,kruchy i delikatny,doskonały na kanapki. Zrobiłam w małych słoiczkach,takich na jeden raz,na jedno śniadanie lub kolację dla mojej trzyosobowej rodziny. 800 g udźca z indyka (czystego mięsa bez skóry i kości) 800 g filetu z piersi indyka 1,5 łyżeczki soli
Kolorowa kuchnia Elkisamogłoska w wymowie między o i u 4 studiował 5 lubię, kocham 6 nie dość 7 raz 8 był 9 w odwiedzinach 10 przygotowuję 11 dużo 12 szybko 13 kiełbasy 14 duże 15 ile 16 boczku wędzonego 17 mniejsze 18 pomidory 19 najpierw 20 pokrojony 21 przypiecze 22 później 23 wrzućcie 24 która 25 opowiadał 26 plastry 27 zdjęciu
Chop w kuchniCoś szybkiego i smacznego. bułeczki, bagietki pieczarki masło wędlina, kiełbasa ser żółty sól, pieprz Pieczarki pokroić, podsmażyć na masełku, dodać pokrojoną kiełbaskę - wymieszać i jeszcze chwilkę razem podsmażyć. Przyprawić do smaku. Bułki przekroić na pół. Na każdą połówkę ułożyć pieczarki z kiełbaską i posypać całość serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aż ser się trochę
Moje domowe kucharzenieboczkiem i dokładnie mieszamy dajemy 250 mil wody,pieprz ,gorczycę i czosnek.Wyrabiamy do kleistości.Odstawiamy do lodówki na 24 godz.Po tym czasie napełniamy jelita i wieszamy na kijkach .Odwieszamy kiełbasę na kołki w temperaturze pokojowej na kilka godz.Następnie osuszamy w wędzarni bez dymu .Później wędzimy do koloru jaki nas zadawała w temp .50-60 stopni.Po wędzeniu parzymy woda
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.swojskie jadło... bo nie zawsze musi być ładnie i zdrowo... ale tego głośno nie powinnam mówić... bo dzisiaj wszystko musi być fit i eko .... :-) Składniki: 4-6 lasek białej kiełbasy (surowej, b. dobrej jakości) 4-6 ziemniaków 3 cebule 1/3 kapusty pekińskiej 1 szklanka rosołu przyprawa do pieczonych ziemniaków ok 2-3 łyżek oleju Wykonanie: Ziemniaki obieramy następnie kroimy
IMPRESJA SMAKUwitamin polecam sałatkę z porów, pożywną ,smaczną i łatwą w przygotowaniu. Składniki : 2 duże pory , 4 jajka gotowane, 3-4 ogórki w occie w zależności od wielkości , 1 kiełbasa ( może być kawałek szynki ), majonez, sól,pieprz, Wszystko kroić w pół plasterki, Pokrojoną porę ” morzę „( czyli przelewam wrzątkiem i zimną wodą ,żeby była lekko strawna ) Pokrojone składniki mieszamy
Pysznosci Babci Basioczywiście jest to ulubiona potrawa śniadaniowa moich chłopaków . Co do tego dania są zgodni , a to już niemały sukces Składniki : 4 czerstwe bułki 4 jajka 4 plastry kiełbasy szynkowej lub szynki 4 plastry, żółtego sera ketchup szczypiorek do dekoracji odrobina masła Z bułek ścinamy wierzch i wyjmujemy ręką miąższ , tak żeby utworzyć miseczkę na jajo . Do każdej bułki wstrzykujemy troszkę
Ogrodnik w podróżyskładniki: 10 kawałeczków kiełbasy 10 plastrów boczku, długich wykałaczki opcjonalnie ser żółty do nadziania wykonanie: Kiełbaski nacinamy. W nacięcia opcjonalnie wciskamy kawałeczki sera. Każdą kiełbaskę owijamy plasterkiem boczku i spinamy wykałaczką. Układamy na blaszce. Pieczemy, aż boczek się zrumieni. Podajemy z ulubionymi sosami, musztardą, keczupem. Zapisz
Domowy Smak Jedzenianecie widziałam kiedyś dawno temu taki pomysł, ale z chlebem.. no i z bułeczką niedawno też...Polecam..pyszne było. bułeczki ser żółty dowolna wędlina, szynka, kiełbasa Bułeczki naciąć [ uważać, aby nie przeciąć do końca] wzdłuż i w poprzek-w kratkę.W miejsca nacięć powkładać pokrojoną szynkę i ser żółty.Wstawić do piekarnika i piec , aż skórka się
Moje domowe kucharzenieogniu do lekkiego zmięknięcia papryki. Następnie dodajemy 1 szklankę passaty pomidorowej, mieszamy. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut. Potem dodajemy podsmażoną na oleju pociętą w półplasterki kiełbasę, a całość doprawiamy pieprzem (opcjonalnie odrobiną soli). Znów wszystko mieszamy. Nasze a la leczo gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, aż do miękkości wszystkich warzyw. Próbujemy. Podajemy ciepłe z ulubionymi
Słodkie okruszkiPizza, pizza. Któż z nas jej nie lubi? My też bardzo cenimy sobie to proste danie, dlatego też często trafia na nasz stół. Tym razem ... Post Pizza z kiełbasą pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne dla Każdego
PancookTaka kiełbaska doskonale nadaje się do parzenia i jedzenia na gorąco,na zimno krojona do kanapek i równie smacznie smakuje z grilla.Polecam SMACZNEGO. Ps. Są pytania czy można taką kiełbasę wędzić owszem można ale do wędzenia nie dajemy już soli wędzonej na to miejsce trzeba dać sól zwykłą lub peklo sól proponuje 17 g /kg miésa chyba że ktoś lubi
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Szybkie danie, pyszne danie dla zapracowanych, dla zabieganych. Jak macie w domu białą kiełbasę i trochę warzyw to danie dla Was, polecam. Kiełbasiany wieniec z warzywami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieclass="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 6-7 ugotowanych w całości , dnia poprzedniego , młodych ziemniaków 1 kiełbasa śląska lub inna łyżka smalcu lub olej do smażenia sól , pieprz do smaku świeży koperek do posypania Ziemniaki kroimy w plastry . Kiełbaskę w jak najmniejszą kosteczkę , wsypujemy na rozgrzana patelnię
Ogrodnik w podróżySezon grillowy w pełni, spotkanie przy grillu ze znajomymi to czysta przyjemność i doskonała zabawa. Jednak oprócz takich rarytasów na grillu jak karkówki , kaszanki, kiełbasy, warto przygotować zdrową i lekką surówkę. Tak przygotowana surówka z pewnością podkreśli smak naszych dań grillowych i z całą pewnością w mgnieniu oka zniknie ze stołu. Surówki na grilla przygotujemy dosłownie w kilka minut
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!