kiełbasa - 10546 przepisów (strona:388/704)

Sałatka szwajcarska 120

dzień. To jedna z tych sałatek która pojawia się w moim domu często i szybko znika z talerza :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na sałatkę: 250 gram kiełbasy szynkowej 250 gram sera żółtego 5-6 ogórków konserwowych pęczek szczypiorku składniki na sos : 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy woda z ogórków do smaku sól i pieprz (adsbygoogle

Blog kulinarny S9.PL
Pieczarki faszerowane białą kiełbaską 128

mięso mielone, ale już doprawione, wykorzystuje się je na wiele sposobów np. do przygotowania pulpecików, zapiekanek, gulaszy itp. Do przygotowania faszerowanych pieczarek można oczywiście użyć zwykłej, polskiej białej kiełbasy, która jest także doprawiona. Ja do przygotowania pieczarek faszerowanych białą kiełbaską użyłam dobrej jakościowo kiełbaski z karmelizowaną cebulą. Te kiełbaski są niezwykle smaczne, a dzięki dodatkowi karmelizowanej cebuli - słodkawe. To nadało

Codzienne Gotowanie
Pity po chorwacku 123

zrobić chlebki pita już Wam przedstawiałam, jednak dla leniwych wystarczy zakupić je w sklepie. Wybierajcie jednak bez konserwantów. Do zrobienia dania użyłam chorwackiej kiełbasy Kulen i bałkańskiej pikantnej pasty Ajvar. Szybko i zdrowo, śniadanie gotowe. Chorwackie danie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Łazanki młoda biała kapusta i makaron 123

brudu, dlatego przygotowanie tego dania cieszy i oszczędza czas. Łazanki można przygotować z różnymi rodzajami mięsa. Mogą to być kawałeczki mięsa wołowego lub wieprzowego, a także tradycyjnie boczek i kiełbasa. Ponadto łazanki można przygotować również w wersji z dodatkiem kiszonej kapusty. Każda wersja jest wartościowa, ponieważ kapusta należy do niezwykle zdrowych warzyw. Artykuł Łazanki młoda biała kapusta i makaron pochodzi

ProstePesto.pl
Kapuśniak z białej kapusty z chorizo 105

Chorizo to hiszpańska kiełbasa z mięsa i tłuszczu wieprzowego z dodatkiem mielonej papryki pimentón, słodkiej lub pikantnej, która nadaje jej charakterystyczny czerwony kolor. Ma idealny smak i tutaj w kapuśniaku sprawdziła się znakomicie. Polecam spróbujcie tej pysznej zupy. Kapuśniak z chorizo. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kiełbaski imprezowe w cieście drożdżowym / Pull Apart Pigs in a Blanket 102

video, click here to subscribe Kiełbaski imprezowe w cieście drożdżowym , często nazywane świnkami w kocykach, to prosty przepis, który może się stać hitem na Waszej kolejnej imprezie. Kawałeczki kiełbasy zamknięte w puszystych, maleńkich bułeczkach z serem smakują wspaniale. Są fantastycznym pomysłem na przekąskę dla gości. Z tych proporcji na ciasto drożdżowe przygotujecie około 45 malutkich bułeczek na jeden kęs

Lekcje w kuchni
Zupa ziemniaczana z bobem i kiełbaską 130

u015bci\u0105 gor\u0105cej zupy. Dopiero wtedy roztw\u00f3r przela\u0107 do zupy."}],"prepTime":"PT20M","cookTime":"PT30M","totalTime":"PT50M"} Kolejna propozycja przyrządzenia ziemniaków, czyli aromatyczna zupa ziemniaczana z kiełbasą. Przepis na pyszną ziemniaczaną kartoflankę, przyrządzoną z dodatkiem fasoli bobu. Bób smacznie komponuje się z ziemniakami i urozmaica tradycyjną kartoflową zupę. Artykuł Zupa ziemniaczana z bobem i kiełbaską pochodzi z serwisu

ProstePesto.pl
Biała kiełbasa pieczona z cebulą w sosie piwnym 135

tylko, zajadajcie taką kiełbaskę cały rok, jest pyszna. Aromatyczna cebulka i przypieczona kiełbaska w piwie smakuje wybornie, polecam. To klasyka i nie może jej zabraknąć na wielkanocnym stole. Biała kiełbasa w piwie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Biała kiełbasa pieczona w porach z jabłkami 119

Biała kiełbasa oprócz żurku i mazurka obowiązkowo pojawia się na wielkanocnym stole, zwykle parzona lub gotowana. I choć szczyt popularności przeżywa raz w roku, przed Wielkanocą, proponuję przygotować ją nie tylko od święta. Wersja pieczona z porami i jabłkami smakuje wyśmienicie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łosoś z chorizo i gorgonzolą 103

Przepyszna kiełbasa chorizo, cudowny, wędzony na zimno łosoś, kremowy szpinak, chrupiąca ciecierzyca i jeszcze gorgonzola z niebieską pleśnią, toż to bomba aromatyczno - smakowa. Efekt jest zabójczo dobry, pyszne danie sprawdzi się na obiad, kolację czy śniadanie. Polecam do spróbowania, czekam na Wasze opinie, czy smakowało? Łosoś ze szpinakiem i serem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
NAJLEPSZA ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA 437

które pewnie odnajdziecie w swojej lodówce. Idealny pomysł na szybki, sycący obiad. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: * ziemniaki – 1 kg * cebula – 3 szt * surowy boczek wędzony lub dobrej jakości kiełbasa – 200 g * ser żółty cheddar – 40 g * śmietana 30% – 1/4 szkl * jajko L – 1 szt * masło prawdziwe * sól, pieprz , papryka, gałka muszkatołowa, czosnek mielony SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Ostra na Słodko
Kiełbasa kanapkowa w/g JackaW 175

godz. w pokojowej temp. lub 12 godzin w warunkach chłodniczych OSUSZANIE W WĘDZARNI  Przy dużym ruchu powietrza bez dymu temp. 40-45 .Osuszamy do momentu aż batony kiełbasy będą suche i ciepłe . WĘDZENIE  3,5-4 godz. w temp.50-60 PARZENIE  Woda 75 stopni do uzyskania w środku 68-70 stopni. Ps. Dla eksperymentu ta samą masę mięsną

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Grzybowy żurek na domowym zakwasie 130

Grzybowy żurek przygotowany na esencjonalnym grzybowym wywarze i domowym zakwasie żurkowym to pyszna, super zdrowa i rogrzewająca zupa. Z dodatkiem tłuczonych ziemniaczków i białej kiełbasy syte danie jednogarnkowe. W niektórych regionach Polski postny żur grzybowy to danie wigilijne. Nie znam tej tradycji, ale z ogromnym apetytem mogę taką zupę jeść bardzo często przez cały okrągły rok. Przepis na domowy zakwas

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Racuchy mięsno - serowe 146

opanowała prawie cały kraj. Jej wpływy są widoczne w każdym niemal regionie. Takie dania jak te powstawały przeważnie wtedy kiedy z dni poprzednich coś zostawało, resztki mięsa gotowanego, kawałki kiełbasy czy mięsa mielonego. Spróbujcie zrobić i sprawdźcie jakie one są pyszne. Mięsno - serowe placki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kiełbasa wieprzowa parzona 234

powierzchnia kiełbaski będzie całkowicie sucha i ciepła. Następnie wędzimy w temp 60-65 stopni przez około 2,5-3,5 godz, do koloru jaki nas zadowala. Po wędzeniu kiełbasę parzymy w wodzie o temp 80 st.do uzyskania w środku kiełbaski temp. 70 st. Następnie schładzamy w zimnej wodzie około 5 min. Odwieszamy na kije aby ociekła, chowamy do lodówki temp

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania