Pyszny garnek chłopski Link do filmu z przepisem Składniki: 3 marchewki 1 pietruszka 1 kalarepka 1 cebula 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 7szt pieczarek 1 małe pętko kiełbasy 500g boczku wędzonego parzonego 500g kapusty kiszonej 2 ząbki czosnku (jak małe to więcej) 4 liście laurowe 6-7 kulek ziela angielskiego majeranek papryka słodka mielona sól pieprz
Dieta Rozdzielna i Zdrowiedorzuciliśmy chorizo i fasolę. Pyszne, naprawdę. Z dodatkami możecie kombinować. Ja mam w głowie jeszcze sporo pomysłów, na pewno kiedyś się nimi z Wami podzielę. Składniki: 5 jajek kawałek kiełbasy chorizo 2 pomidory pół czerwonej papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku pół szklanki fasoli konserwowej (ja użyłam czarnej) 1/4 łyżeczki mielonej chili (lub więcej) pół łyżeczki mielonego kminu rzymskiego pół
KardamonovyPrzed podaniem dodajemy jogurt (pamiętajcie, żeby nie dodawać go do wrzącej zupy) i posypujemy poszatkowanym koperkiem. Podobne przepisy: Zupa z kapustą włoską i czubrycą zieloną Zupa z kapustą włoską, kiełbasą i soczewicą Wegetariańska grochówka z włoską kapustą Kapuśniak z soczewicą Jarzynowa z młodą kapustą i kalarepą Zupa z soczewicą Artykuł Zupa z czerwoną kapustą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovypodaniem posypujemy go poszatkowanym koperkiem. Ja omlet na talerzu przekroiłam jeszcze na pół i położyłam jeden kawałek na drugim. Podobne przepisy: Omlet z gorgonzolą i szparagami Frittata z białą kiełbasą i rukolą Omlet ze szpinakiem i mozzarellą Omlet caprese Artykuł Omlet ze szpinakiem i serem taleggio pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywiadomo do kiełbas z ogniska najlepiej pasują sałatki ziemniaczane. A że mieliśmy okazję urodzinowo ogniskować, zrobiłam tę właśnie sałatkę. Najwięcej zabawy jest oczywiście przy obieraniu warzyw, ale cóż… Pamiętajcie żeby ziemniaki ugotować w mundurkach, smakują wtedy o niebo lepiej. Składniki: 1,5 kg średnich ziemniaków 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek natki pietruszki 1 duży ząbek
Kardamonovygęstej śmietany. Ciasto wlewamy cienkim strumieniem do lekko gotującej się wody, mieszamy, gotujemy minutę od wypłynięcia klusek na powierzchnię. Przed podaniem dodajemy śmietanę. Podobne przepisy: Zupa koperkowa z białą kiełbasą Zupa koperkowa z ziemniakami i jajkami Zupa koperkowa z makaronem Zupa koperkowa z porem i młodymi ziemniakami Artykuł Zupa koperkowa z lanymi kluskami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyokoło 45 minut. Pod koniec doprawiamy solą i suszonym jalapeno. Podobne przepisy: Fasolka po bretońsku Fasolka szparagowa po bretońsku Fasolka po bretońsku z ogórkami kiszonymi Fasolka po bretońsku z kiełbasą i boczkiem Fasola pieczona z kabanosami i papryką Ekspresowa fasolka po bretońsku Artykuł Fasola duszona z wieprzowiną pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovysól. Szpinak rozkładamy na bokach patelni, na środek wbijamy jajko. Patelnię przykrywamy pokrywką, jajko smażymy do ścięcia. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Jajka sadzone na kiełbasie Artykuł Jajko sadzone na szpinaku pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovykukurydzę, natkę, pokrojone w małą kostkę ogórki, cebulę i jajka. Wrzucamy resztę składników, mieszamy i wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Sałatka jarzynowa z porem i gruszką Sałatka jarzynowa z kiełbasą Sałatka jarzynowa Artykuł Sałatka jarzynowa z kukurydzą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyłapcie za noże i także róbcie forszmak z pieczarkami. Składniki: 1,5 l wody 600 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, karczku, kiełbasy lisieckiej i małego podudzia z pieczonego indyka) 6 większych pieczarek 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 3 ogórki kiszone 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki
Kardamonovyogniu do miękkości kapusty. Pod koniec dorzucamy obrane i pokrojone w mniejsze kawałki ziemniaki, a także poszatkowany koperek. Mieszamy. Podobne przepisy: Młoda kapusta zasmażana Bigos z młodej kapusty i kiełbasy Artykuł Młoda kapusta z ziemniakami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovymiękkości grochu (ma się właściwie już rozpadać). Następnie do zupy dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy 5 minut. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Grochówka z białą kiełbasą Wegetariańska grochówka z włoską kapustą Grochówka Wegetariańska zupa grochowa z pomidorami Artykuł Grochówka wegetariańska pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyjogurt, majonez i musztardę, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do warzyw, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Sałatka jarzynowa z kiełbasą Sałatka jarzynowa z kukurydzą Sałatka jarzynowa Artykuł Sałatka jarzynowa z porem i gruszką pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyspodziewałam się tak fajnego smaku. Zawsze myślałam, że prawdziwe łazanki muszą targać boczkiem, kiełbasą lub innym wieprzem. No nie, nie muszą, te wyszły naprawdę super. Składniki: 250 g kiszonej kapusty 10 małych pieczarek 1 cebula 1 marchewka 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku ćwierć łyżeczki wędzonej papryki 250 g makaronu łazanki sól pieprz olej rzepakowy (przepis
Kardamonovywolnym ogniu około 10 minut (do miękkości kapusty i soczewicy). Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podobne przepisy: Zupa z kapustą włoską i czubrycą zieloną Zupa z kapustą włoską, kiełbasą i soczewicą Wegetariańska grochówka z włoską kapustą Zupa z czerwoną kapustą Jarzynowa z młodą kapustą i kalarepą Zupa z soczewicą Artykuł Kapuśniak z soczewicą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy