kiełbasa - 10142 przepisów (strona:396/677)

Szaszłyki z indyka w piwnej marynacie 19

Lato! Środek wakacji, piękna pogoda i nieustający zapach grillowanego mięsa, szczególnie w weekendy. Oczywiście najprościej wrzucić na grilla kawałek kiełbasy, karkówki czy piersi kurczaka, ale takie jedzenie może szybko się znudzić. Proponuję więc aromatyczne szaszłyczki z delikatnego mięsa z nogi indyka, karmelizowane miodem i pachnące piwem porter. To chyba najlepsze szaszłyki z mojej grillowej kolekcji. Osobiście bardzo lubię mięso indyka

To co kocham
Forszmak 20

rodzinie i zagości jeszcze nieraz w mojej kuchni. Składniki: ? 250 g mięsa z karkówki ? 250 g mięsa z szynki wieprzowej ? 150 g boczku wędzonego ? kawałek ok. 20 cm cienkiej kiełbasy wędzonej ? 4-5 ogórków kiszonych ? 1 cebula ? 3 marchewki ? 1 pietruszka ? 1/2 selera ? 4 liście laurowe ? kilka ziaren ziela angielskiego ? sól, pieprz do smaku ? 4 łyżki oliwy ? 1/2 szklanki śmietanki

To co kocham
Pasztet z królika 26

Kuchnia wielkanocna oprócz jajek, bab, mazurków, barszczu, kiełbasy to również różnego rodzaju pieczyste. Na stołach królują pieczone szynki, polędwice, boczki i pasztety. Mnie osobiście z Wielkanocą najbardziej kojarzy się pasztet z królika. Taki też znalazł u nas miejsce w świątecznym menu. Pasztet jest delikatny, a dzięki dodaniu boczku nie jest suchy i wiórzasty lecz wilgotny, smaku dodają mu zioła

To co kocham
Surówka z sałaty lodowej na zielono 24

Prosta, zielona surówka z sałaty lodowej i dużej ilości zieleniny w postaci koperku i szczypiorku. Smaku dodaje również sos vinegret musztardowy. Taka surówka najlepiej smakuje z mięsem czy kiełbasą z grilla, albo z samymi jajkami. Jeśli zamiast sosu vinegret wymieszamy sałatę z zimnym jogurtem to wyjdzie zielony chłodnik idealny na upały. Składniki: ? 1 mała sałata lodowa ? 6 ogórków gruntowych ? pęczek

To co kocham
Bigos z cukinii 22

wykorzystać do tego celu. Bigos jest jarski, wyglądem przypomina bigos z kapusty, ale smak ma zupełnie inny, lekko słodkawy. Mnie smakował bardzo, panowie kręcili nosem. Może gdybym dodała kiełbasy lub boczku? Składniki: – 1 duża przerośnięta cukinia lub 2 średnie – 2 cebule – garść pomidorów suszonych – garść śliwek suszonych – 5 łyżek oleju – sól, pieprz do smaku

To co kocham
Leczo – dieta dr Dąbrowskiej 27

Leczo z cukinii bez tłuszczu i białka, ale dzięki wędzonej papryce można poczuć smak boczku lub kiełbasy. Ja na diecie mogę jeść to leczo trzy razy dziennie. Składniki: – 2 średnie cukinie – 2 papryki czerwona i żółta – 2 cebule – 1 szklanka soku pomidorowego – sól, pieprz, papryka wędzona słodka, majeranek   Wykonanie: – Podsmażyć pokrojoną cebulę

To co kocham
Pyszne sałatki wielkanocne – co zrobić na świąteczny stół? 9 sprawdzonych przepisów 77

nerkowca, pinii i pestek dyni — takie połączenie daje bardzo ciekawy efekt. Sałatki wielkanocne z kurczakiem Szukasz przepisu na sałatki wielkanocne z mięsem ? Święta te jednoznacznie kojarzą się z białą kiełbasą, jednak do sałatek nie będzie ona zbyt dobrym dodatkiem. Zdecydowanie lepiej przygotować ją w tradycyjny sposób, np. z wody lub zapiekaną w piwie z musztardą francuską. Natomiast sałatki wielkanocne

Rozdomowiona
ZUPA POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW - doskonały przepis, składniki i przygotowanie 60

tajska zupa z kurczakiem) Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Zupa z młodych buraczków i botwinki Zupa krem z cukinii z ziemniakami Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą Zupa ogórkowa: najlepszy przepis na rosole Barszcz czerwony z ziemniakami Zupa z soczewicy Zupa z botwiny z ziemniakami: przepis, jak zrobić Mam nadzieję, że przepis na zupę pomidorową ze świeżych pomidorów

Moja Książka Kucharska
ZIEMNIAKI NADZIEWANE + FILMIK 40

świetny pomysł na niecodzienny obiad. Można je podać z kefirem lub jogurtem i mamy wspaniałe danie. Polecam przepis.  SKŁADNIKI :  8-10 ziemniaków  300 g dowolnej kiełbasy  250 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz do smaku  20 g tertego, żołtego sera szczypiorek do posypania PRZYGOTOWANIE :   Ziemniaki gotujemy w mundurkach aż będą pół, miękkie trzeba

Kulinarne Fantazje Marioli
Imprezowe bułeczki z pieczarkami i wędzonym kurczakiem 117

wędliny są naprawdę pyszne, tak jak i pozostałe produkty. Całą rodziną się w nich rozsmakowaliśmy Znajomym też ciężko się było oderwać od imprezowej deski z włoskimi serami, pyszną kiełbasą i wędliną. A pizza z włoskim salami… No coś cudownego <3 I oczywiście moje ukochane górskie serki wędzone. Kto też je lubi? Podsumowując… Napiszę krótko. Warto samemu się

Słodkie okruszki
Jak rozmrażać mięso? Czy trzeba myć mięso – poradnik 42

dozwolone jest rozmrażanie jedzenia na kuchennym blacie Jakiś czas temu zmroziła nas taka sytuacja: piękna pogoda, grill przygotowany do akcji, na werandzie w pełnym słońcu leży w misie zamarznięta kiełbasa, żeby rozmrozić się zanim pojawią się goście. Nie wolno rozmrażać jedzenia w temperaturze pokojowej, ponieważ stwarzamy bakteriom idealne warunki do spokojnego namnażania się! Chłodzenie jedzenia tyko powstrzymuje ten proces

Niedzielny kucharz
Omleciki otrębowe. 38

sztuk 4 jajka szklanka mleka – 250ml 3 łyżki otrębów pszennych 2 łyżki mąki graham (może być i pszenna) łyżka jogurtu naturalnego sól i pieprz- po szczypcie posiekana kiełbasa – 8 łyżek posiekany szczypior – 8 łyżek żółty ser- 8 dużych plastrów lub 16 mniejszych na wierzch pesto olej w sprayu do natłuszczenia Robimy! Jajka ubijamy mikserem na puszysto, dodajemy

Latosiowydom
Przepisy na dania jednogarnkowe, kociołki i gulasze 37

Potrawka meksykańska    Gulasz z warzywami    Leczo    Bogracz    Leczo po meksykańsku    Gulasz cygański     Sycąca potrawka z kiełbasą i boczkiem po meksykańsku

Passions hobbies life
Gulasz z Ciecierzycy i Chorizo 61

Chorizo, danie bardzo popularne i typowe dla kuchni kastylijskiej i oczywiście całej Hiszpanii. Od dziesiątek lat, kiedy w trakcie uboju, jest dostatek mięsa, wieprzowiny, z których produkowana jest kiełbasa, a jak wiesz mój drogi czytelniku, chorizo jest najbardziej znane z Hiszpanii, spożywano Gulasz z ciecierzycy i chorizo, podawany w glinianych naczyniach, podgrzanych w piekarniku, by dłużej zachowywały temperaturę. Z racji

RafalCook
Wykorzystaj mieszarkę do mięsa w lokalu – usprawni Twoją pracę! 32

miesiarki do mięsa o różnej pojemności, dlatego można wybrać model najlepiej dopasowany do potrzeb danego lokalu gastronomicznego. Mieszarka masarska może być wykorzystana w celu: połączenia składników na farsz, wędliny, kiełbasy, równomiernego połączenia składników na burgery (mięsne lub rybne), wymieszania składników surówek, serów, czy sosów. Duże dzieże oraz możliwość delikatnego mieszania składników, pozwalają na przygotowanie za jednym razem dużej porcji potrawy

Słodkie okruszki