smakowitą. Od razu przyszło mi do głowy aby usmażyć jajecznicę i oto i ona, jest znakomita. Jeśli tylko staniecie się posiadaczami tej pysznej słoniny, smażcie jajecznicę. Jajecznica z kiełbasą i soloną litewską słoniną z ziołami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedanie jednogarnkowe. Polecam do wypróbowania, jeszcze za oknem zimno a taka zupa rozgrzeje i nasyci. Lubicie zupy? kremy czy takie zwykłe w których jest mnóstwo składników? Zupa jarzynowa z kiełbasą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekije na 2-3 godz w pokojowej temp. U mnie osadzanie było wspomagane wiatrakiem. OSUSZANIE W wędzarni przy dużym ruchu powietrza. Temp. 40 st.czas 40-60 min powierzchnia kiełbasy musi być sucha i ciepła. WĘDZENIE 3 godz w temp.50-55 st. Następnie podpiekamy lub parzymy a kiełbaskę podpiekaną można podsuszyć. Podpiekamy do 68-70 st.w środku, parzymy w wodzie
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.ugotujcie 11 inny 12 zostało 13 pokrójcie 14 kawałki 15 przypieczony 16 dorzućcie 17 odcinajcie 18 będą 19 układać 20 plastry 21 „czyszczenie” Artykuł Majs ze wōsztym (Kukurydza z kiełbasą) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchnipieczarek 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów opcjonalnie koncentrat pomidorowy sól, pieprz pasta ajvar ( ja użyłam łagodnej) pęto kiełbasy ( u mnie to była zbójecka, jest lekko pikantna) olej do smażenia ziele angielskie i liść laurowy Przygotowanie : pieczarki dokładnie umyj pod bieżącą wodą, pokój je w plasterki i wrzuć na patelnię
Oka w rosole czyli KaFka gotujeNieco bardziej treściwa wersja duszonej kapusty – z dodatkiem podsmażonej cebuli i kiełbasy. Kapustę poszatkować (niezbyt drobno), przełożyć do dużego garnka i zalać wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, szczyptę
Bulliomoże być podawana na każdą okazję. Skład: makaron 500 g, 3-4 jajka, 2 cebule, marchew, 3 ząbki czosnku, 6 plastrów sera, 4-5 ogórków kiszonych, 2-3 kiełbasy śląskie, puszka kukurydzy, sól i pieprz, majonez 300-400 g . Makaron gotujemy i hartujemy w zimnej wodzie, jajka gotujemy i studzimy. Pozostałe składniki kroimy wg upodobania w kostkę
chleba naszegopowierzchnia jelit będzie całkowicie sucha i ciepła. WĘDZENIE 3,5-4,5 godziny w temperaturze 55-60 stopni i następnie parzenie w 75-80 do momentu gdy kiełbasa w środku będzie miała 68-70 stopnie. Zostawiamy do ostygnięcia następnie chowamy do lodówki. Kiełbaskę polecam jest bardzo smaczna i wyrazista w smaku. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.krótkim czasie zyskała ona dużą popularność zwłaszcza wśród robotników odbudowujących niemiecką stolicę. Dzisiaj currywurst jest jedną z turystycznych atrakcji i doczekał się nawet własnego muzeum. Guten Appetit! :) Składniki: ulubiona kiełbasa 150 ml keczupu (lub domowego keczupu ) szczypta sody oczyszczonej 4 łyżeczki curry 2 łyżeczki wędzonej papryki (lub słodkiej) 1 łyżeczka cebuli granulowanej 2 łyżeczki sosu worcestershire 4 łyżki wody
zadanie-gotowanieBotwina zapiekana z jajkiem jest genialna na śniadanie, jest też dobrym zamiennikiem obiadu. Robi się szybko i jest pyszna. W przepisie występuje chorizo, ale spokojnie można zastąpić je boczkiem, kiełbasą, szynką, można pominąć i doprawić całość wędzoną papryką. To już wasza inwencja twórcza jest ograniczeniem. Potrzebujemy: kilka liści kolorowej botwiny (lub pęczek zwykłej) 40 dkg chorizo pokrojonego w dowolne kawałki
ladykitchenMiałam ochotę na coś innego. Zwykle pizza z szynką, salami. Dzisiaj nietypowo, ale mega pysznie. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo kilka plasterków kiełbasy wiejskiej ser gouda ser mozarella kostka Ciasto na pizzę: 2 szkl. mąki 750 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 25 g drożdży 1 łyżka oliwy Wykonanie: Do miski wlewamy wodę, dodajemy
MojaQchnia.plwody i jeszcze raz mieszamy. Napełniamy jelita ściśle. OSADZANIE 6-8 godzin OSUSZANIE W WĘDZARNI Przy dużym ruchy powietrza w temperaturze 40-45 stopni osuszamy do momentu aż kiełbasa będzie ciepła w dotyku a powierzchnia jelit będzie całkowicie sucha. WĘDZENIE Czas 2,5-3 godziny w temperaturze 55-65 stopni PODPIEKANIE BEZ DYMU W 80-85 stopniach do momentu uzyskania
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.około 30 sekund. Teraz dodajemy zmieloną szynkę i ponownie mieszamy szybko i krótko max 2-3 min. Uwaga – im dłużej będziesz mieszał farsz tym będzie on bardziej kleisty, a kiełbasa będzie bardziej zbita, mniej krucha. W efekcie w takiej kiełbasce nie zobaczysz już fajnej galaretki. Dalsza czynność to nadziewanie jelit. Nadziewamy nie za bardzo ściśle. Osadzanie pomijamy i przystępujemy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.wymowie między o i u 2 Czasu; „ni mōm szasu” to powiedzenie związane z śp. panią Liską z okolic Gliwic 3 gotować 4 znudziły 5 jeść 6 jest 7 kiełbasy 8 por 9 mała 10 trochę 11 pokrojony 12 wrzućcie 13 doprawcie 14 karmić 15 zjeść 16 samo 17 bułką Artykuł Dlo zgniōłych (Dla leniwych) pochodzi z serwisu Chop
Chop w kuchni