Jakiś czas temu otrzymałam do przetestowania sosy firmy Folwark. Remulada duńska , która świetnie nadaje się do wszelkich kanapek, wrapów, itd.. Otrzymałam też sos kebab-gyros - piekielnie ostry - zupełnie nie moje klimaty ;) i sos BBQ , który został przeze mnie użyty do tego przepisu. Sosik jest boski do mięs, wręcz idealny. Czytaj więcej » Skomentuj
MamaOskarkajedzenie raczej nie jest tym, czego szukam, jadając na mieście - stanowi tylko formę przetrwania. Chociaż nie ukrywam, że ogromnie cieszy mnie fakt, że obok nudnych hot-dogów, hamburgerów i kebabów, możemy na ulicy zjeść coś zdrowego, oryginalnego i pysznego (nawet dla takiego marudy jak ja). Oby nowych food tracków z czasem zawitało u nas coraz więcej. Świeże pomysły, to jest
Food Squaregrillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy. Na powyższych fotografiach został wypróbowany do pieczonej karkówki z sałatką Colesław, do której nota bene, użyłam sosu Remulada duńska. , SOS KEBAB-GYROS- Majonezowy sos o delikatnej konsystencji, któremu charakter nadają przyprawy: czosnek i zioła. W duecie z sosem ostrym niezastąpiony do tortilli, kebaba, gyrosa, grillowanego mięsa. U mnie w warstwowej sałatce
Z Kuchni Do Kuchnisię nam od dobroci. Składniki -mix zielonych sałat- jakie lubisz -pomidorki koktajlowe bądz śliwkowe -ogórek gruntowy -marchewka -ser wędzony -liście kolendry u mnie od Skworcu -szczypta soli - sos kebab-gyros FOLWARK Umyj składniki, pokrój, ser i marchewkę- zetrzyj na dużych oczkach. Dodaj sól, liście kolendry i sos. Wymieszaj i podaj. U mnie piękny półmisek od Porcelana Bogucice
Z Kuchni Do Kuchniciepło „na szybko”. Chciałbym wam przedstawić dziś coś, co niejednokrotnie uratowało mnie podczas wizyt znajomych. Coś prostego, smacznego i moim zdaniem rewelacyjnego, chociaż w dobie wszędobylskich kebabów często zapominanego. Zapiekanka, bo o niej mowa jest daniem szybkim do przygotowania i nie wymaga prawie żadnych specjalnych umiejętności kuchennych, aby ją wykonać. Składniki Bagietka, bułka ciabatta itp. pieczarki żółty
Mr. Tastejedzeniem nad morzem bywa różnie. Pozornie wydaje się, że wybór jest duży: smażone ryby, frytki, zapiekanki, kebaby, szaszłyki, gofry z bitą śmietaną… jednak z ich jakością bywa różnie, ale mimo wszystko turyści wypoczywający nad morzem są w stanie trafić na jedzenie dobrej jakości. A jak mają sobie poradzić turyści-weganie? Z pozoru sprawa wydaje się trudna, ale okazuje się
Roślinna - blog wegańskiwygląda, ale smaczne, dużo i niedrogo. Podoba mi się pomysł podawania jedzenia w kartonowych pudełkach (nie przemaka, jest solidne). Polecam spróbować czegoś innego niż pizza czy falafel (lub kebab). Plus bardzo miła obsługa. Pytt i panna The name for this Swedish dish, means "small pices (of potatoes, onion and meat) in a frying pan”. Today an easy-to-prepare
Qlinarnie i Qlinarniemożliwe :) Gofry - od czasu do czasu można sobie pozwolić na tę małą przyjemność, pod warunkiem że zamówimy takiego z dużą ilością owoców, bez sztucznej bitej śmietany i słodkich sosów. Kebab, zapiekanka - takich miejsc najlepiej w ogóle nie odwiedzać, szczerze wątpię w świeżość używanych tam produktów, czystość kuchni czy pochodzenie mięsa. Jeśli planujesz pić alkohol, najlepiej żeby było to wytrawne, czerwone
Powiedz dietom niepiersią z kurczaka a nawet grillowanym bakłażanem. Zadanie nie okazało się o dziwno trudne, bo wystarczył dobór kilku prostych składników, takich jak dodaje się do wrapów z gyrosem czy kebabem
Milion SmakówProsto, szybko i smacznie.. makaron pierś kurczaka sałata papryka konserwowa/świeża ogórki korniszony cebula fioletowa szczypiorek , koperek przyprawa kebab-gyros sól, pieprz majonez z czosnkiem Kielecki Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Pierś z k urczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do gyrosa.Usmażyć
Moje domowe kucharzeniebyło jakby to jeszcze było w miarę zdrowe, bo ostatnio Magda coraz bardziej narzeka na wątrobę. Ale tak to jest jak przy chorej wątrobie stosuje się dietę: alkohol + papierosy + kebaby :/ No nic, nie ma co rozpaczać (tym bardziej, że i tam dostanie mi się od Magdy za to co tu wypisuję :)), pora opisać jedzonko :) Otóż wpadliśmy na pomysł zrobienia kurczaka
Marder&Marder ManufactureDzisiaj mamy dla was przepis na gyrosa, czyli coś jak kebab, tylko po grecku. Tak naprawdę to taki trochę fałszywy gyros, bo bez sosu tzatziki. Akurat mieliśmy ochotę na inny sos. Więc taki pseudo-gyros wyszedł. Zresztą nie będziemy się spierać o sos, wy możecie zrobić z dowolnym innym sosem, takim jaki lubicie. My właśnie taki łagodny czosnkowy lubimy. Przepis
Marder&Marder Manufacturemają ochoty po niego iść :P Moja wariacja z warzywami :) Składniki: 2 duże piersi z kurczaka 25dag pieczarek 2 cebule cukinia 2 papryki ser żółty do posypania przyprawa kebab sól, pieprz, bazylia, papryka ostra oliwa Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki. Wkładamy razem z cebulką pokrojona w piórka.my na rozgrzaną oliwę i posypujemy przyprawą do kebaba. Pieczarki
ChilliJemyautorka: slodziutkamama | blog: Słodziutka mama kotlet schabowy bez smażenia w panierce z mąki z amarantusa autorka: slodziutkamama | blog: Słodziutka mama Jeżynowo-pomarańczowa kaczka autorka: Tycjanowa | blog: Smakowite Jadło Lula kebab. autor: Lukash | blog: Kuchnia Łukasza
Kuchenna Kontrrewolucya