kebab - 1334 przepisów (strona:68/89)

Gyros z kurczaka - smaczne i szybkie danie obiadowe 436

Proste i szybkie danie, które przypadnie do gustu wszystkim smakoszom kebabów i potrawy gyros. Doskonałym dodatkiem będą frytki lub pieczone ziemniaki, a do tego sałatka z sosem czosnkowym. Porcja dla 2 osób. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka przyprawa gyros/kebab oliwa WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć i pokroić w paski lub kostkę. Przełożyć do głębokiego talerza lub miski, polać oliwą

Passions hobbies life
Sosy FOLWARK - Kurczak pod serowo-gyrosową chmurką 177

kubki smakowe będzie się pojawiał w kilku przepisach. Dzisiaj przepis na kurczaka. Składniki : * 2 filety z kurczaka * ulubione przyprawy do kurczaka * łyżka oliwy z oliwek  * 4 łyżki sosu kebab-gyros Folwark * 20 dag sera z niebieską pleśnią * 2 łyżki słodkiej śmietanki Przygotowanie : Piersi z kurczaka przyprawić, obsmażyć z obu stron na złoto. Ściągnąć z patelni mięso, dodać

Magiczne Życie Marty
Domowe Chlebki Pita 1607

Pita to charakterystyczne okrągłe, płaskie, pszenne placki popularne szczególnie w krajach bliskiego Wschodu. W Polsce znane głównie w formie chlebków w których serwowany jest kebab. Pity możemy zakupić w marketach jednak są one dość drogie i co najważniejsze często mają w sobie sporo zbędnej chemii. Domowe chlebki pita samodzielnie przygotujemy dość szybko i  bardzo prosto - takie pity są według

Słodka Strona
Kurczę pieczone z warzywami 151

winegretem. Posypałam tartym parmezanem. Zamknęłam pokrywę i ...do piekarnika! Na około godzinę. Po upływie tego czasu wyłożyłam na talerze. Mięso było mięciutkie, soczyste i aromatyczne. Całość ubogaciłam sosem  kebab-gyros łagodny Folwark Dzieci kochają go  do wszystkiego! Smacznego! Obiad gotowy

Z Kuchni Do Kuchni
cieniutkie arabskie chlebki pita 214

rodzina z tamtego rejonu świata ma na niego swój indywidualny przepis, więc w zasadzie można go dowolnie modyfikować. Ten arabski dodatek do potraw ma bardzo szerokie zastosowanie - od popularnych kebabów, przez saszetki z różnorakim farszem, a na dodatku do ostrych sosów, dipów i sałatek skończywszy. Nie jest skomplikowane i trudne do przygotowania, a co najważniejsze można je mrozić, więc warto

zobacz ich smak
Kurczę pieczone z warzywami 185

winegretem. Posypałam tartym parmezanem. Zamknęłam pokrywę i ...do piekarnika! Na około godzinę. Po upływie tego czasu wyłożyłam na talerze. Mięso było mięciutkie, soczyste i aromatyczne. Całość ubogaciłam sosem  kebab-gyros łagodny Folwark Dzieci kochają go  do wszystkiego! Smacznego! Obiad gotowy

Z Kuchni Do Kuchni
Domowe pity 136

Mąż jest wielbicielem kebaba. Postanowiłam że zrobię je dla niego na obiad. Swoje pity i dodatki sprawiają że kebab jest zdrowszy, ale równie pyszny jak ten z budki. Składniki: Na 8 sztuk: 30g drożdży świeżych 3 szklanki mąki 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 0.5szklanki wody przegotowanej letniej 0.5 szklanki letniego mleka 2 jajka sezam Dodatki

Kuchnia w czekoladzie
Konkurs z sosami Folwark 163

konkurs.  Jakiś czas temu miałam przyjemność ich skosztowania,  jestem bardzo zadowolona, więc  tym bardziej chcę się tym smakiem  podzielić z Wami.  Np. Sos kebab-gyros , u nas jako dodatek do pizzy, pyszności:)  Nagrodami będą : - 1 miejsce – kosz z produktami Folwark - 2 i 3 miejsce produkty Folwark  http://folwark.com.pl/category/produkty/dla-konsumentow/ Teraz szczegóły: *trzeba

Takie tam pichcenie
Konkurs z sosami Folwark 169

udziałem stworzyć wiele wspaniałych dań, takich jak: Spaghetti z sosem kukurydzianym na bazie remulady duńskiej Pierś z kurczaka z piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie podana z sosem kebab-gyros i ekspresową surówką Szaszłyki z grilla aromatyzowane lubczykiem podane z sosem barbecue  Po więcej pysznych inspiracji zapraszam na fanpage Folwark

Słodkie okruszki
Kurczak w sosie BBQ 134

Jakiś czas temu otrzymałam do przetestowania sosy firmy Folwark. Remulada duńska , która świetnie nadaje się do wszelkich kanapek, wrapów, itd.. Otrzymałam też sos kebab-gyros - piekielnie ostry - zupełnie nie moje klimaty ;) i sos BBQ , który został przeze mnie użyty do tego przepisu. Sosik jest boski do mięs, wręcz idealny. Czytaj więcej » Skomentuj

MamaOskarka
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 157

jedzenie raczej nie jest tym, czego szukam, jadając na mieście - stanowi tylko formę przetrwania. Chociaż nie ukrywam, że ogromnie cieszy mnie fakt, że obok nudnych hot-dogów, hamburgerów i kebabów, możemy na ulicy zjeść coś zdrowego, oryginalnego i pysznego (nawet dla takiego marudy jak ja). Oby nowych food tracków z czasem zawitało u nas coraz więcej. Świeże pomysły, to jest

Food Square
"Każde danie to nowe odkrycie"-Folwark 146

grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy. Na powyższych fotografiach został wypróbowany do pieczonej karkówki z sałatką Colesław, do której nota bene, użyłam sosu Remulada duńska. , SOS KEBAB-GYROS- Majonezowy sos o delikatnej konsystencji, któremu charakter nadają przyprawy: czosnek i zioła. W duecie z sosem ostrym niezastąpiony do tortilli, kebaba, gyrosa, grillowanego mięsa. U mnie w warstwowej sałatce

Z Kuchni Do Kuchni
Przepyszna sałatka sezonowa- szybka i aromatyczna 190

się nam od dobroci. Składniki -mix zielonych sałat- jakie lubisz -pomidorki koktajlowe bądz śliwkowe -ogórek gruntowy -marchewka -ser wędzony -liście kolendry u mnie od  Skworcu -szczypta soli - sos kebab-gyros  FOLWARK Umyj składniki, pokrój, ser i marchewkę- zetrzyj na dużych oczkach. Dodaj sól, liście kolendry i sos. Wymieszaj i podaj. U mnie piękny półmisek od  Porcelana Bogucice

Z Kuchni Do Kuchni
Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami 240

ciepło „na szybko”. Chciałbym wam przedstawić dziś coś, co niejednokrotnie uratowało mnie podczas wizyt znajomych. Coś prostego, smacznego i moim zdaniem rewelacyjnego, chociaż w dobie wszędobylskich kebabów często zapominanego. Zapiekanka, bo o niej mowa jest daniem szybkim do przygotowania i nie wymaga prawie żadnych specjalnych umiejętności kuchennych, aby ją wykonać. Składniki Bagietka, bułka ciabatta itp. pieczarki żółty

Mr. Taste
Weganie nad morzem 214

jedzeniem nad morzem bywa różnie. Pozornie wydaje się, że wybór jest duży: smażone ryby, frytki, zapiekanki, kebaby, szaszłyki, gofry z bitą śmietaną… jednak z ich jakością bywa różnie, ale mimo wszystko turyści wypoczywający nad morzem są w stanie trafić na jedzenie dobrej jakości. A jak mają sobie poradzić turyści-weganie? Z pozoru sprawa wydaje się trudna, ale okazuje się

Roślinna - blog wegański

Proponowane wyszukiwania