kebab - 1334 przepisów (strona:66/89)

Tortilla drobiowa z sosem czosnkowym 242

Domowy fast-food Składniki 3 gotowe placki na tortillę pół małej kapusty pekińskiej 1 ogórek 2 pomidory 40 dkg fileta z kurczaka przyprawa kebab-gyros przyprawa uniwersalna, pieprz, papryka słodka olej lub … Czytaj dalej Tortilla drobiowa z sosem czosnkowym

czarrna od kuchni
İSLİM KEBABI, czyli bakłażanowy kebab 150

wkłuć wykałaczki z pomidorkiem i kawałeczkami papryki. W żaroodpornym naczyniu ułożyć wszystkie pakieciki, polać sosem i piec około 20 min. w temperaturze 180 °C. Artykuł İSLİM KEBABI, czyli bakłażanowy kebab pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
KEBAB DIETETYCZNY - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 189

Widzicie,nawet DIETA ma swoje dobre strony!.Możemy z czystą przyjemnąścią oddawać się " obżarstwu " domowego fastfoodu:).Co powiecie na pyszny kebab pełen przypraw i papryczki chili , ja  byłam wniebowzięta...Tak więc zapraszam Was na dietetyczną podróż po moim świecie kulinarnym.DIETA nie oznacza jedzenie jałowych potraw ,albo powtarzanie tego samego przepisu na okraglo ,że aż nas zemdli  a odchudzanie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zielony puzzel Zdrowy Catering – moja opinia 198

miałam czasu zabrać się za obiad i marzylam by móc zamówić coś z dostawą do domu. Oczywiście mamy mnóstwo pizzerii które serwują smaczną pizzę, jakieś restauracje, do tego kilka kebabów i to by było na tyle ;) A my jemy zdrowo i nie mamy ochoty zapychać się pizzą co tydzień lub co gorsza jeść na obiad schabowego lub ociekającego tłuszczem placka

Mienta blog
Chutney z mango 149

Jeśli użyliśmy cynamonu w laskach, wyrzucamy je. Chutney można przełożyć do słoiczków i zakręcony przechowywać w chłodnym miejscu by nabrał aromatu. Swój chutney przygotowałam jako dodatek do indyjskich warzywnych kebabów podanych z ryżem jaśminowym. Przepis bierze udział w akcji

Trzeci talerz
Najpopularniejsze przepisy stycznia 2016. 10 pysznych propozycji. 158

czekoladowy budyń domowy 4. Ananasowa radość z chia. 5.Waniliowo-jagodowy deser kremowy z tofu. 6. Zdrowy marchewkowy omlet 7. Podsmażane tortille z kabanosem i kiszonym ogórkiem w sosie kebab-gyros 8. Black banana cake. Czarne (czekoladowe) ciasto bananowe. 9. Pierś z kurczaka w musztardowo ziołowej marynacie z marchewką i słodką sałatką 10. Mocno jabłkowa i zdrowa

Słodkie okruszki
Kebab 159

Pyszny kebab z mielonego mięska, z dodatkiem białej fasoli, świeżej kolendry, czerwonej cebulki i aromatycznych przypraw, a wszystko zawinięte w tortillę i podane z jogurtowo-ogórkowym sosem. Mniam <3 Danie inspirowane jest przepisem z książki "Pascal kontra Okrasa". Zapraszam do przygotowań! Składniki na kotleciki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 400 g białej fasoli z puszki (po odsączeniu

My Culinary Art
Zapiekanka gyros z makaronem 358

wstążki,świderki czy rurki) pierś z kurczaka papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 200 g sera żółtego 2 łyżki ketchupu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki śmietany 18% jajko przyprawa kebab-gyros, sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kebaba i podsmażamy na oleju. Paprykę kroimy w paseczki, ogórki

e-PrzepisyKulinarne
Turecka sałatka z ciecierzycą 115

Kuchnia turecka to nie tylko kebab. Jest niezwykle bogata i różnorodna. W średniowieczu karawany z orientalnymi przyprawami i jedwabiem sunęły przez Turcję z Indii i Chin do Europy oraz krajów arabskich. Sułtan nie tylko pobierał myto za transport, ale także za pośrednictwem swoich kucharzy oceniał wartość kulinarną cennych towarów, a rękoma ogrodników rozpowszechniał nowe uprawy na swoich ziemiach. Sałatka

Smakowity Blog Kulinarny
Chlebki pita z sałatką gyros 265

drożdży świeżych 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli łyżeczka cukru Sałatka: pół niewielkiej kapusty pekińskiej pojedyncza pierś z kurczaka pomidor kilka rzodkiewek garść oliwek przyprawa kebab-gyros sól, pieprz łyżka ketchupu 2 łyżki majonezu Przygotowanie Drożdże rozpuszczamy z cukrem i łyżką mąki w 1/4 ciepłej wody i zostawiamy na 10 min. Do mąki dodajemy sól, rozczyn

e-PrzepisyKulinarne
Ziemniaczany kebab 152

stopni C do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Sprawdzić  nakłuwając widelcem. Wszystkie składniki sosu wymieszać i wlać do zapiekanki. Piec jeszcze około 5-10 minut. Podawać gorące. ziemniaczany kebab

O kuchni z uczuciem
Sałatka gyros 151

różne okazje, dla naszego alergika sos nie ma majonezu. A i tak dzieci zwykle wyjadają kurczaka. Kto nie próbował to musi koniecznie to nadrobić. pierś z kurczaka przyprawa kebab gyros papryka  ogórek konserwowy cebula czerwona kukurydza majonez ketchup kapusta pekińska (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczaka pokroić w kostkę posypać przyprawa dość grubo. Można też posolić dla lepszego smaku. Odstawić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Przepisy na Sylwestra – wesołej zabawy! 1126

serem Zapiekane pieczarki z chevre Nuggets z awokado Kruche pierogi z grzybami Przekąska z klopsików i francuskiego ciasta Dania mięsne Udka z kurczaka w musztardzie Klopsiki z parmezanem Mini kebab Pieczone żeberka Wołowy woke Sałatki Sałatka z kaszą i kalafiorem Sałatka ziemniaczana Sałatka makaronowa z indykiem Sałatka z kurczaka i awokado Desery na Sylwestra Śliwka w czekoladzie Deser gino Snikers

codojedzenia
Potrawy na Sylwestra 214

Mięsne: Mięso mielone na łódeczkach z sałaty Sałatka z indyka na ogórku Sałatka Olivier Szybkie paszteciki z mięsa rosołowego Chrupiąca sałatka z black pudding Szaszłyki wieprzowe po tajsku   Kebab drobiowy Lahmacun Dolma - papryka faszerowana Strogonow z wieprzowiny Kotlet schabowy "Cygan" Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami Cukinia faszerowana mięsem Rybne: Kulki z tuńczyka na ananasie Rafaelo

Codzienne Gotowanie
Szynka wieprzowa 165

jest przepysznym dodatkiem do kanapek zamiast nafaszerowanej chemią wędliny dostępnej w sklepach. Wszystkim gorąco polecam. Składniki 1-1,5 kg szynki wieprzowej majeranek tymianek ostra papryka przyprawa gyros lub kebab (opcjonalnie) ocet balsamiczny (opcjonalnie) odrobiną pieprzu i soli olej Ja swoje mięsa pekluje przed pieczeniem, wkładam do odpowiedniej wielkości pojemnika zalewam wodą koniecznie ponad poziom mięsa, zasypuje dwoma garściami soli

Piekielna Kuchnia Pati