kasza gryczana z warzywami - 879 przepisów (strona:22/59)

60 przepisów śniadaniowych dla studenta 1160

kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z kukurydzą

Moja smaczna kuchnia
Kuskus z warzywami z patelni 174

zastąpić kaszę gryczaną, ryż czy chociażby ziemniaki. Przygotowanie kuskus jest bardzo szybkie - wystarczy zalać go gorącą wodą i odczekać chwilę. W tym wpisie chciałbym Wam pokazać w jaki sposób przygotować kuskus z warzywami z patelni. Przepis jest inspirowany książką Dieta Fit (opisywaną już na blogu). Kuskus z warzywami z patelni- składniki: piersi z kurczaka warzywa na patelnię (600g) kuskus (200g(...)kuskus z warzywami z patelni Filety z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy go ulubionymi przyprawami, w naszym wypadku to była sól, pieprz i curry. Podsmażamy go na patelni z niewielką ilością oleju. Jak kurczak będzie usmażony przekładamy go do miseczki, a następnie na patelni przesmażamy " warzywa na patelnię ". W międzyczasie wrzącą wodą zalewamy kaszę kuskus

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowy gulasz wołowy - tradycyjny jak u Mamy (a raczej Taty) 188

papryka słodka i ostra mąka (ok 4 łyżek) można dodać kostkę mięsną Kasza gryczana  Przygotowanie: Mięso myjemy i drobno kroimy.  Wykładamy na mocno rozgrzana patelnię i dusimy z każdej strony. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i marchewkę. Wszystko razem chwilę dusimy. Mięso i warzywa zalewamy wodą (gorącą) do ich przykrycia. Dodajemy słodką i ostrą paprykę oraz(...)jakiś czas mieszamy i dolewamy wody (szybko wyparowuje). Sos zagęszczamy mąką, którą rozprowadzamy w zimnej wodzie (ok 1/3 szklanki). Gotujemy jeszcze kilka minut do zgęstnienia. Podajemy na gorąco z kaszą gryczana lub ziemniaczkami ( u mnie konieczna gryczana opcja) :) Posypujemy natka pietruszki. To co kocham

ChilliJemy
Sałatka z kaszy gryczanej z cieciorką i ogórkiem konserwowym 141

W taki połączeniu sałatki z kaszy gryczanej jeszcze nie jadłam, cieciorka z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym okazała się cudowną w smaku sałatką, a dodatek natki

Moja smaczna kuchnia
Kremowa zupa marchewkowa z kotlecikami 202

nadaje się na obiad dla dzieci, które nie przepadają za warzywami i kaszą, ale nie tylko dla nich ! Myślę, że zasmakuje każdemu ! Poniższy przepis jest na jedną porcję, ponieważ najlepiej  jeść ją  od razu po ugotowaniu (odgrzewana traci cenne witaminy).  Zupa krem z marchewki z kotlecikami gryczanymi Zupa: 200 g marchwi; 100 ml mleka 2%; woda; cynamon

Życie na widelcu
Bakłażan duszony z pomidorami 141

duży bakłażan 4-6 pomidorów lub puszka krojonych pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku olej sól, pieprz 1/2 łyżeczka cukru słodka papryka w proszku zielona kolendra lub pietruszka kasza gryczana Wykonanie: gdy używasz świeżych pomidorów: pomidory górą naciąć na krzyż, umieścić w miseczce i zalać wrzątkiem. Po kilku minatach wrzątek zamienić na zimną wodę, następnie obrać ze skóry i pokroić(...)wody. Pomidory z puszki wystarczy tylko podgrzać z bakłażana odciąć piętki i pokroić warzywo w 2 cm plastry, następnie w grubą kostkę. Umieścić bakłażana na rozgrzanej patelni bez tłuszczu i posolić go. Bakłażan pod wpływem soli zwilgotnieje i ładnie się przyrumieni w międzyczasie ugotować kaszę gryczaną lub inny ulubiony dodatek do pomidorów dołożyć obsmażonego bakłażana, dodać wszystkie przyprawy i dusić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Quiche po chłopsku 180

Półgodzinne postanowiłam dziś przygotować Quiche, które wyjątkowo lubię...Spód całkowicie bezglutenowy więc dla mnie idealny..z dużą ilością warzyw no i na deser boczek tylko dla Niego ;) Składniki: Na ciasto: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mąki u mnie gryczana 4 łyżek mleka 3 łyzki oleju 1 jajko sól Farsz: 1/2 cukinii 5 pieczarek 3 ząbki czosnku 1 papryczka(...)pozbawiony tłuszczu. Cukinie i pieczarki podsmażamy z dodatkiem czosnku i chilli do momentu całkowitego wyparowania wody. Składniki na masę jajeczną mieszamy wszystkie ze sobą. Na upieczony spód układamy wszystkie warzywa zalewamy masą jajeczną i na wierzch układamy upieczony boczek. Całość zapiekamy około 15 min w tem 180-160 stopni. Smacznego

NaKońcuJęzyka
32 rozgrzewające dania na jesień 1761

kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Gęsta jarzynowa z brukselką Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana(...)pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie

Moja smaczna kuchnia
Krupnik z kaszą gryczaną 139

golonki lub żeberka 2-3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kilka ziemniaków 10 dkg kaszy gryczanej listek laurowy, ziele angielskie sól, pieprz majeranek vegeta Mięso umyć, pokroić w kawałki, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą.Zagotować,zmniejszyć ogień , dodać obrane i pokrojone warzywa [ oprócz ziemniaków].Dodać przyprawy i gotować.W między czasie obrać ziemniaki i pokroić

Moje domowe kucharzenie
Jedz prawdziwe jedzenie! - książka Joulie Montagu - recenzja 105

Dowiecie się o efektach medytacji oraz poznacie podstawowe techniki jogi .     Książka ułatwi włączyć do codziennej diety: - zielone warzywa liściaste: szpinak jarmuż, botwinę, brokuły oraz kapustę - produkty pełnoziarniste: komosę ryżową, kaszę jaglaną, brązowy ryż, płatki owsiane oraz kaszę gryczaną - zdrowe tłuszcze: oliwę z oliwek, olej kokosowy, oraz olej lniany - naturalne substancje słodzące: miód, syrop ryżowy, syrop klonowy, syrop daktylowy

Di gotuje
PERFEKCYJNIE UPRAŻONA KASZA 155

razy tyle wody, co kaszy. Podprażoną na sucho kaszę mieszamy z masłem i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy pod przykryciem, bez mieszania, do wchłonięcia całej wody. Gorący garnek z kaszą owijamy w koc lub wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika.Taki sposób gotowania powoduje, że kasza  zawsze wychodzi aromatyczna, pełna witamin i cennych minerałów.  Jeśli planujecie serwować kaszę na zimno, np. jako(...)STIR-FRY lub posypek do zup. Najprościej serwować kasze jako dodatek do obiadu lub zajadać z owocami czy warzywami. Mogą być świetnym składnikiem farszy, np. do pierogów, naleśników, zapiekanych cukinii, czy bakłażanów.  SKŁADNIKI / 4 porcje 1 szklanka kaszy / jaglanej, gryczanej, jęczmiennej 2 szklanki gorącej wody  1 łyżka masła (ok. 20 g) szczypta soli WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy

cool and minty
Burgery gryczane 162

można zapakować je do pracy: oddzielnie warzywa, oddzielnie burgery i złożyć w kanapkę przed zjedzeniem. No... albo nie składać, tylko potraktować jako placuszki z surówką lub sałatką. Na Sylwestra dobra alternatywa zamiast kanapek. Zawsze to coś innego :) Przepis znalazłam w książce Anny Lewandowskiej, ale ciut zmodyfikowałam - jak zwykle :) Składniki: 200 gramów kaszy gryczanej (2 woreczki) 1 czerwona cebula 5 pieczarek

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pierogi z kaczką 199

rosole z kaczki który będzie doskonały na pierwsze danie. Z kaczki ugotowanej w rosole oraz z warzyw zrobicie natomiast pyszny farsz do pierogów Polecam Ci także przepisy: – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z kaczką Ilość porcji: farsz na 50-60 pierogów(...)zostawiając z mięsem także część lub całą kaczą skórę z tłuszczykiem. Dzięki temu farsz będzie bardziej wilgotny. Mięso najeży zmielić w maszynce, a na koniec zmielić do farszu także warzywa z rosołu: marchew, pietruszkę oraz seler. Do farszu dodaj trochę rosołu, tak aby mięso nie było suche i łatwo się lepiło. Czas na dodanie przypraw, dosyp oregano (można zamienić

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania