Wersji na to ciasto znajdziemy wiele, ma smaczny mocno intensywny kokosowy posmak, który dodatkowo wzbogaciłam likierem kokosowym, słone krakersy przełamują całą słodycz kremu, dzięki temu smaki
Wanilia i KardamonDawno nie robiłam faszerowanych mięs, a że w zamrażarce zalegało trochę schabu, postanowiłam w końcu go wykorzystać. Jako nadzienie użyłam nie tylko pieczarek, ale i farszu
Kuchnia w czekoladziefarsz: 250 sera białego półtłustego, 2 żółtka, 2 łyżki brandy waniliowego lub wanilia, skórka otarta z cytryny, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 2 – 4 łyżki cukru
królestwo garówSos Marie Rose znany jest też pod nazwą sosu koktajlowego – jeśli jedliście kiedyś lekko już staromodny ale dalej przepyszny koktajl z krewetek i sałaty, na pewno
Karo in the KitchenPamiętacie ten film „Nie lubię poniedziałku”? Tak mi się dziś przypomniał, bo to poniedziałek przecież i pewnie spory procent ludzkości właśnie narzeka dzisiejszego poranka
brunetkawkuchniKolejny wypiek z udziałem kruchego ciasta, warstwy biszkoptu i mas: budyniowej i krówkowej, jak sięgam pamięcią w pieczeniu zawsze lubiłam prostotę, bez zbędnych udziwnień, bo z
Wanilia i KardamonPyszny chruścik z piekarnika, a smakuje jak ten z tłuszczu ! Składniki na 2 blachy : 1,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 3 kopiaste łyżki gęstej
Gotowanie...to proste !Koreczki ananasowe - co tu dużo pisać ... oryginalny wygląd, łatwość i szybkość wykonania, niepowtarzalny smak :) Składniki : owoc ananasa polędwica wieprzowa oliwki zielone małe opakowanie kiełków brokułu
Mechanik w kuchnifarsz: 250 sera białego półtłustego, 2 żółtka, 2 łyżki brandy waniliowego lub wanilia, skórka otarta z cytryny, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 2 – 4 łyżki cukru
królestwo garówJeśli nie macie pomysłu na karnawałowe słodkości, a smażone w głębokim tłuszczu pączki i oponki już się Wam przejadły, to takie paluchy będą ciekawą odmianą. Pieczone
Kuchnia w czekoladzieSkładniki ciasto: 200 ml jogurtu sól - do smaku 1/2 łyżeczki sody 250-300 g mąki Nadzienie 500 g piersi kurczaka 1-2 cebule-duza jedna ,male
w mojej kuchniBarszcz czerwony robiłem już kilka razy i zawsze coś dopracowywałem, teraz wreszcie mogę mogę powiedzieć że mam kompletny przepis na barszcz czerwony o klarownym i głębokim
Mechanik w kuchniskładniki na ciasto (ok. 16 szt): 500 g mąki 50 g masła, miękkiego 1 jajko 2 żółtka 250 ml wody, gorącej 1 łyżeczka soli dodatkowo: 2
Domowy Smak JedzeniaBardzo smaczna i efektowna przekąska z pieczarek, papryki i kabanosów , ma cudowny smak i wspaniały aromat, najlepiej smakuje na gorąco po wyjęciu z pieca, prosty pomysł
Wanilia i Kardamonskładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego gruboziarnista sól żółty ser starty na tarce o grubych oczkach ulubione przyprawy np. słodka lub ostra papryka, zioła prowansalskie… mleko
Domowy Smak Jedzenia