Bardzo delikatny i smaczny,polecam szczególnie wszystkim łasuchom jako dodatek do deserów. Więc,gdy zostaną wam żółtka i nie będziecie mieli pomysłu do czego można je
Wielki apetytWielkimi krokami zbliża się Tłusty Czwartek,czas więc na próbę generalną. Zaczynam od oponek,które są przysmakiem moich szkrabów. Składniki: 500g mąki 200 g twarogu
Wielki apetytTym razem wersja ekspresowa. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetnie się sprawdza na wszelkich imprezach-przetestowana wczoraj na moich znajomych :) Składniki: opakowanie ciasta
Wielki apetytIdealny, pełny smaku, aromatyczny i gotowy w zaledwie 10-15 minut. Tak powinien wyglądać każdy posiłek. Świetnie sprawdza się na imprezach, romantycznych kolacjach we dwoje, gdy
Wielki apetytW oparciu o przepis na pyszne pączki serowe postanowiłam przygotować pączki na bazie twarogu z cynamonem i wanilią. Sama nie wiem które lepsze....jak myślisz
Wielki apetytOkres majowy od kilkunastu lat nieodłącznie kojarzy się z grillem czy ogniskiem. Sałatka serowo - pomidorowa z odświeżającą bazylią jest idealnym dodatkiem zarówno by zabrać ją do
Kuchnia PROzdrowotnałosoś z serkiem mascarpone łosoś malinowo pomarańczowy tartinki z łososiem pasta jajeczna z sardynkami łososiowa przekąska łosoś z goma wakame i truskawkami łosoś z burakiem
królestwo garówKolejny przepis z serii Tata Gotuje . Tym razem mój mąż, korzystając z okazji, że mamy Tłusty Czwartek postanowił usmażyć pączki. Przepis dostaliśmy od mojej mamy. Pączki
Mama GotujeDziś rewelacyjne ciasteczka na bazie smalcu. Chociaż słowo smalec może przerażać, to właśnie on nadaje tym ciasteczkom wyjątkowy smak. Ciastka dość ciężko się robi ponieważ bardzo
Mama GotujeFaworki i róże karnawałowe lubię chyba jeszcze bardziej niż pączki. Pamiętam, jak w dzieciństwie z siostrą zawsze męczyłyśmy babcię, a później mamę o faworki albo róże
Kulinarne InspiracjeTen przepis już zawojował internet... nie mogłam go nie wypróbować. Ich ogromną zaletą jest to, że się ich nie smaży - nie ma roznoszącego się po domu
Kulinarne InspiracjeZ założenia przygotowałam je dla dzieci, ale zajadali się nimi także dorośli. Niezbyt słodkie, lekko kwaskowe dzięki połączeniu czekolady i powideł śliwkowych. Herbatniki i biszkopty
Kulinarne Inspiracje…nazywane też czasem ‚ chrust ‚. Typowy przysmak na tłusty czwartek . Bardzo lubię je smażyć, bo śmiesznie zachowują się rzucane na patelnię Troszkę skróciłam znany mi przepis
Za drzwiami kuchniSo you are an immigrant. Perhaps Polish, like myself. You landed in a foreign country. You fell in love with the place, culture and people. You
Food PolkaCzasem bywa, że jedna i to bardzo uciążliwa myśl zaprząta nasz umysł. W ciszy jego zakamarków rozbrzmiewa niczym dźwięk trąby jerychońskiej – coś bym zjadł, coś
mojewypiekiinietylko