będzie paprykarzem lub wieprzowym ragout. Wszystko jedno jak je nazwiecie, zasmakuje każdemu. Obok wieprzowiny na paprykarz można wykorzystać mięso wołowe, królicze, a także drobiowe. Składniki: 70 dkg wieprzowej karkówki 1 cebula 2 łyżki smalcu 200 g pieczarek 1-2 czerwone papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz słodka papryka w proszku ostra papryka w proszku - opcjonalnie 1 łyżka mąki śmietana
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 500 g karkówki 5 łyżek ketchupu pikantnego! sól, pieprz, 3 cebule Karkówkę płuczemy, kroimy na plastry, każdy delikatnie rozbijamy tłuczkiem - solimy i pieprzymy. Przekładamy do miski, dokładnie nacieramy ketchupem i przykrytą miskę wkładamy do lodówki na 24 godziny. Cebulę kroimy w piórka, solimy i podsmażamy chwilę na maśle (do momentu aż zmięknie). Mięso oraz cebulę przekładamy do naczynia żaroodpornego
Moje-pitraszenieśrednia marchewka 1 cebula 2 pomidory 1 pęczek posiekanego koperku 2 ząbki czosnku 1 kostka grzybowa liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, granulowany czosnek olej do podsmażania mięsa i cebuli Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry, a każdy plaster na 4 części. Posolić i popieprzyć. Kapustę opłukać, odcisnąć i pokroić drobniej. Pieczarki opłukać i pokroić na ósemki. Cebulę pokroić(...)dużych oczkach. W garnku z grubym dnem na niewielkiej ilości oleju podsmażyć lekko cebulę, dodać pieczarki, a po krótkim podsmażeniu dodać kapustę, marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie i grzybową kostkę. Wszystko zalać niewielką ilością wody, a w tym samym czasie na patelni, na średnim ogniu podsmażyć karkówkę, którą po podsmażeniu również dodać do kapusty. Na patelnię z tłuszczem po smażeniu
Trzeci talerzSyte danie jednogarnkowe podobne do fasolki po bretońsku. Jest też dobrym sposobem na przemycenie wątróbki do codziennej diety. Składniki: 0,5 kg karkówki wieprzowej 200 g wątróbki drobiowej 250 g suchej fasoli 3 pomidory 2 cebule 2 papryczki chili (opcjonalnie) ok 1,5 l bulionu czosnek niedźwiedzi papryka ostra sól, pieprz Przygotowanie Fasolkę wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą(...)moczenia. Gotujemy pod przykryciem do miękkości, dolewając więcej wody w razie potrzeby. Karkówkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, po chwili dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Karkówkę z cebulą przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Wątróbkę oczyszczamy, podsmażamy na patelni, odstawiamy do wystygnięcia i kroimy w drobną kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy
e-PrzepisyKulinarnedoprawić solą, pieprzem i papryką słodką. Jeśli lubicie na ostro można posypać ostrą papryką. Rozłożyć plastry karkówki i posmarować każdy cienko miodem. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić plastry karkówki stroną gdzie posmarowany był miód. Smażyć chwilkę, tylko musi lekko zmienić kolor. Uwaga – trzeba bardzo uważać bo szybko się przypala. Zdjąć mięso z patelni i posmarować miodem z drugiej(...)mięsa. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 C i piec 1,30 minut. Sprawdzić zawsze czy jest wystarczająco miękkie dla Was. Drugi to na patelnię położyć obsmażone mięso i cebulę, wlać wodę, wymieszać, zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku. Smażyć na bardzo małym ogniu aż będzie miękka. To było rewelacyjne. Smacznego
Kuchnia Pokoleńtego ziemniaczki i mizeria. Po prostu obiad palce lizać. składniki: 800-900 g karkówki 400 g keczupu, u mnie Kielecki łagodny 1 łyżka oregano 2 duże ząbki czosnku 2 cebule Karkówkę pokroić w plastry. W misce wymieszać keczup, oregano i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pokrojoną karkówkę i wymieszać aby marynata pokryła mięso. Zawartość miski przełożyć do naczynia żaroodpornego
Monia miesza i gotujerazem przygotowałam go z wędzoną papryką i suszoną marchewką. Papryka nadaje mu wyrazistości i ostrości, marchewka go osładza. Pyszny! 600 g łopatki wieprzowej 4 cebule 7 dużych pieczarek 2 łyżki przyprawy do karkówki Piątnica (kupisz tutaj) 1 łyżeczka wędzonej proszkowanej papryki(...)Piątnica (kupisz tutaj) 3 łyżeczki suszonej marchewki Piątnica (kupisz tutaj) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sól Pieprz 1 szklanka bulionu Łopatkę kroimy w dużą kostkę, doprawiamy przyprawą do karkówki. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w ćwiartki. W garnku rozgrzewamy olej. Wkładamy mięso, podsmażamy. Następnie dodajemy cebule i pieczarki. Wszystko dusimy chwilkę pod przykryciem. Podlewamy bulionem, doprawiamy wędzoną papryką
VioletoweKucharzeniekarkówka przykryta jest „pierzynką” z plastrów sera i mieszanki sosu z majonezu i ketchupu. Tym razem karkówka ma kieszonki, do której włożone zostały pokrojone pieczarki i cebula. Tak zapiekana karkówka jest idealna na wszelkie imprezy, gdy goście przychodzą na określoną godzinę. Produkty do dania można przygotować sobie wcześniej i tylko czekać na określoną godzinę, aby mięso wstawić(...)każdy kawałek mięsa tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem młotkowanym z gorczycą i kolendrą. Do środka każdej kieszonki kładziemy po 1 pieczarce pokrojonej w plastry i po 2 plasterki cebuli. Układamy karkówkę w natłuszczonej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku karkówki układamy plasterek żółtego sera, który smarujemy (u mnie domowym majonezem i keczupem), i obsypujemy jeszcze plasterkami pozostałych pieczarek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięniedzielny obiad jak również na specjalne okazje.Podana z duszoną marchewką doskonale z nią współgra.Karkówka jest dosyć pikantna więc marchewka równoważy smaki.Doskonały duet. Składniki: 1 kg karkówki cebula czosnek,przyprawa do karczku,sól,pieprz Sos: 2 szkl wody 1 łyżeczka białego i czarnego pieprzu ok 1 łyżeczka soli łyżeczka ostrej papryki 3 ząbki czosnku mały(...)mięsko dalej dusić.U mnie tym razem na gazie,ale doskonale sprawdza się również piekarnik.Na przełożonym mięsie poukładać pokrojoną w plastry cebulę,po 1 - 2 plastry w zależności od jej wielkości.Składniki na sos połączyć i zagotować.Karkówkę polać sosem,wstawić do piekarnika lub na gaz i dusić do miękkości ok 50 min.W piekarniku w 200 st C,natomiast
Niespełnione zdolności kulinarneBędzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Przepis ten dostałam od koleżanki Halinki M . KTÓREJ DZIĘKUJE I POZDRAWIAM . Potrzebne składniki : 1 kg karkówki , ketchup pikantny, sól, pieprz, cebula, Sposób przyrządzenia : Karkówkę umyć, osuszyć . pokroić na grubsze plastry, posolić, posypać pieprzem . Włożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować ketchupem, położyć plastry cebuli . Przykryć pokrywą lub folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego
Pysznosci Babci Basidworze słonecznie i ciepło, więc czas rozpocząć sezon grillowania. SKŁADNIKI: 4 duże plastry karkówki cebula czerwona NA MARYNATĘ: 10 łyżek oliwy 5 łyżek ketchupu 5 ząbków czosnku łyżka ziół prowansalskich 2-3 ziarna jałowca 1 łyżeczka pieprzu (3 kolory) 1/2 kostki bulionowej WYKONANIE: plastry karkówki rozbijamy nakłuwaczem, kroimy na pół, przygotowujemy marynatę, oliwę wlewamy do miski, dodajemy(...)wszystkie składniki (czosnek i jałowiec rozgniatamy), dokładnie mieszamy, karkówkę maczamy w marynacie i wkładamy do lodówki na parę godz., następnie grillujemy na gorącym ruszcie, z każdej strony po 5-8 min. i odkładamy na tackę, dodajemy pokrojoną w ósemki cebulę, i grillujemy na boku grilla, aby mięso doszło
Kuchnia BeatyKarkówka w tej marynacie jest bardzo aromatyczna, ma ciekawy smak ohh był to szybki i pyszny obiad. Polecam! Składniki: 6-7 plastrów karkówki cebula Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki wody 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa 0,5 łyżeczki świeżo mielonego(...)mięsa odstawiamy do lodówki na noc/na kilka godzin czy ile mamy czasu. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy pokrojoną w piórka cebulę, układamy na nią mięso i dokładnie polewamy marynatą. Pieczemy 30-40 minut w 200 stopniach. Karkówkę pokroiłam w plastry i podałam na sałatce. Mmm Pycha! Mój Facebook
Na moim talerzuKarkówka w tej marynacie jest bardzo aromatyczna, ma ciekawy smak ohh był to szybki i pyszny obiad. Polecam! Składniki: 6-7 plastrów karkówki cebula Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki wody 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa 0,5 łyżeczki świeżo mielonego(...)mięsa odstawiamy do lodówki na noc/na kilka godzin czy ile mamy czasu. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy pokrojoną w piórka cebulę, układamy na nią mięso i dokładnie polewamy marynatą. Pieczemy 30-40 minut w 200 stopniach. Karkówkę pokroiłam w plastry i podałam na sałatce. Mmm Pycha! Mój Facebook
NA MOIM TALERZUcałości w piekarniku. Ja jednak chciałem spróbować czegoś nieco innego- a że efekt okazał się bardzo zadowalający- przepis zapisuję i przytaczam:) Duszona karkówka z cebulką Składniki: 1kg karkówki 3-4 duże cebule olej do smażenia, sól, pieprz Sos: 500ml przecieru pomidorowego łyżka stołowa musztardy łyżka stołowa pikantnego ketchupu łyżeczka pieprzu cayenne łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka cukru łyżeczka soli łyżeczka pieprzu
Aromatyczne Podróżesuszonych grzybów nadaje mu niezwykłego smaku dlatego też roladki takie możemy przygotować na świąteczny obiad. Suszone grzyby przecież królują w potrawach podczas Świąt Bożego Narodzenia. skadniki: 1 kg karkówki 1 cebula sól,pieprz 2 łyżki oleju ok 750 ml wody 20 g suszonych grzybów 1 łyżeczka majeranku 2 listki laurowe mąka pszenna Grzyby namoczyć wcześniej w letniej wodzie a potem(...)osączyć i pokroić na małe kawałeczki. Karkówkę zmielić. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Do zmielonego mięsa dodać pokrojoną cebulę i dokładnie wyrobić aby masa zrobiła się kleista, do smaku doprawić solą i pieprzem. Z mięsnej masy uformować roladki ( takie podłużne kotlety) i obtoczyć w mące. U mnie wyszło 9 roladek. W garnku rozgrzać olej. Roladki otrzepać z nadmiaru mąki
Monia miesza i gotuje