karkówka w cebuli - 1690 przepisów (strona:5/113)

Paprykarz - Karkówka z pieczarkami i papryką 142

będzie paprykarzem lub wieprzowym ragout. Wszystko jedno jak je nazwiecie, zasmakuje każdemu. Obok wieprzowiny na paprykarz można wykorzystać mięso wołowe, królicze, a także drobiowe. Składniki: 70 dkg wieprzowej karkówki 1 cebula 2 łyżki smalcu 200 g pieczarek 1-2 czerwone papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz słodka papryka w proszku ostra papryka w proszku - opcjonalnie 1 łyżka mąki śmietana

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Karkówka duszona w cebuli. 3124

Składniki: 500 g karkówki 5 łyżek ketchupu pikantnego! sól, pieprz, 3 cebule Karkówkę płuczemy, kroimy na plastry, każdy delikatnie rozbijamy tłuczkiem - solimy i pieprzymy. Przekładamy do miski, dokładnie nacieramy ketchupem i przykrytą miskę wkładamy do lodówki na 24 godziny. Cebulę kroimy w piórka, solimy i podsmażamy chwilę na maśle (do momentu aż zmięknie). Mięso oraz cebulę przekładamy do naczynia żaroodpornego

Moje-pitraszenie
Opolska karkówka na kapuście 191

średnia marchewka 1 cebula 2 pomidory 1 pęczek posiekanego koperku 2 ząbki czosnku 1 kostka grzybowa liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, granulowany czosnek olej do podsmażania mięsa i cebuli Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na plastry, a każdy plaster na 4 części. Posolić i popieprzyć. Kapustę opłukać, odcisnąć i pokroić drobniej. Pieczarki opłukać i pokroić na ósemki. Cebulę pokroić(...)dużych oczkach. W garnku z grubym dnem na niewielkiej ilości oleju podsmażyć lekko cebulę, dodać pieczarki, a po krótkim podsmażeniu dodać kapustę, marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie i grzybową kostkę. Wszystko zalać niewielką ilością wody, a w tym samym czasie na patelni, na średnim ogniu podsmażyć karkówkę, którą po podsmażeniu również dodać do kapusty. Na patelnię z tłuszczem po smażeniu

Trzeci talerz
Gulasz drwala 163

Syte danie jednogarnkowe podobne do fasolki po bretońsku. Jest też dobrym sposobem na przemycenie wątróbki do codziennej diety. Składniki: 0,5 kg karkówki wieprzowej 200 g wątróbki drobiowej 250 g suchej fasoli 3 pomidory 2 cebule 2 papryczki chili (opcjonalnie) ok 1,5 l bulionu czosnek niedźwiedzi papryka ostra sól, pieprz Przygotowanie Fasolkę wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą(...)moczenia. Gotujemy pod przykryciem do miękkości, dolewając więcej wody w razie potrzeby. Karkówkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, po chwili dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Karkówkę z cebulą przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Wątróbkę oczyszczamy, podsmażamy na patelni, odstawiamy do wystygnięcia i kroimy w drobną kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy

e-PrzepisyKulinarne
Pyszna karkówka z miodem i pysznym sosem 303

doprawić solą, pieprzem i papryką słodką. Jeśli lubicie na ostro można posypać ostrą papryką. Rozłożyć plastry karkówki i posmarować każdy cienko miodem. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić plastry karkówki stroną gdzie posmarowany był miód. Smażyć chwilkę, tylko musi lekko zmienić kolor. Uwaga – trzeba bardzo uważać bo szybko się przypala. Zdjąć mięso z patelni i posmarować miodem z drugiej(...)mięsa. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 C i piec 1,30 minut. Sprawdzić zawsze czy jest wystarczająco miękkie dla Was. Drugi to na patelnię położyć obsmażone mięso i cebulę, wlać wodę, wymieszać, zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku. Smażyć na bardzo małym ogniu aż będzie miękka. To było rewelacyjne. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Karkówka w keczupie 264

tego ziemniaczki i mizeria. Po prostu obiad palce lizać. składniki: 800-900 g karkówki 400 g keczupu, u mnie Kielecki łagodny 1 łyżka oregano 2 duże ząbki czosnku 2 cebule Karkówkę pokroić w plastry. W misce wymieszać keczup, oregano i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pokrojoną karkówkę i wymieszać aby marynata pokryła mięso. Zawartość miski przełożyć do naczynia żaroodpornego

Monia miesza i gotuje
Gulasz z wędzoną papryką i suszoną marchewką 195

razem przygotowałam go z wędzoną papryką i suszoną marchewką. Papryka nadaje mu wyrazistości i ostrości, marchewka go osładza. Pyszny! 600 g łopatki wieprzowej 4 cebule 7 dużych pieczarek 2 łyżki przyprawy do karkówki Piątnica  (kupisz tutaj) 1 łyżeczka wędzonej proszkowanej papryki(...)Piątnica  (kupisz tutaj) 3 łyżeczki suszonej marchewki Piątnica  (kupisz tutaj) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sól Pieprz 1 szklanka bulionu Łopatkę kroimy w dużą kostkę, doprawiamy przyprawą do karkówki. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w ćwiartki. W garnku rozgrzewamy olej. Wkładamy mięso, podsmażamy. Następnie dodajemy cebule i pieczarki. Wszystko dusimy chwilkę pod przykryciem. Podlewamy bulionem, doprawiamy wędzoną papryką

VioletoweKucharzenie
Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką 3320

karkówka przykryta jest „pierzynką” z plastrów sera i mieszanki sosu z majonezu i ketchupu. Tym razem karkówka ma kieszonki, do której włożone zostały pokrojone pieczarki i cebula. Tak zapiekana karkówka jest idealna na wszelkie imprezy, gdy goście przychodzą na określoną godzinę. Produkty do dania można przygotować sobie wcześniej i tylko czekać na określoną godzinę, aby mięso wstawić(...)każdy kawałek mięsa tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem młotkowanym z gorczycą i kolendrą. Do środka każdej kieszonki kładziemy po 1 pieczarce pokrojonej w plastry i po 2 plasterki cebuli. Układamy karkówkę w natłuszczonej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku karkówki układamy plasterek żółtego sera, który smarujemy (u mnie domowym majonezem i keczupem), i obsypujemy jeszcze plasterkami pozostałych pieczarek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KARKÓWKA W SOSIE POMIDOROWYM 121

niedzielny obiad jak również na specjalne okazje.Podana z duszoną marchewką doskonale z nią współgra.Karkówka jest dosyć pikantna więc marchewka równoważy smaki.Doskonały duet. Składniki:   1 kg karkówki cebula czosnek,przyprawa do karczku,sól,pieprz    Sos: 2 szkl wody  1 łyżeczka białego i czarnego pieprzu ok 1 łyżeczka soli łyżeczka ostrej papryki 3 ząbki czosnku mały(...)mięsko dalej dusić.U mnie tym razem na gazie,ale doskonale sprawdza się również piekarnik.Na przełożonym mięsie poukładać pokrojoną w plastry cebulę,po 1 - 2 plastry w zależności od jej wielkości.Składniki na sos połączyć i zagotować.Karkówkę polać sosem,wstawić do piekarnika lub na gaz i dusić do miękkości ok 50 min.W piekarniku w 200 st C,natomiast

Niespełnione zdolności kulinarne
Karkówka zapiekana z ketchupem babci Basi 184

Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…   Przepis ten dostałam od koleżanki Halinki M . KTÓREJ DZIĘKUJE I POZDRAWIAM . Potrzebne składniki : 1 kg karkówki , ketchup pikantny, sól, pieprz, cebula, Sposób przyrządzenia : Karkówkę umyć, osuszyć . pokroić na grubsze plastry, posolić, posypać pieprzem . Włożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować ketchupem, położyć plastry cebuli . Przykryć pokrywą lub folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego

Pysznosci Babci Basi
Steki z karkówki. 119

dworze słonecznie i ciepło, więc czas rozpocząć sezon grillowania. SKŁADNIKI: 4 duże plastry karkówki cebula czerwona  NA MARYNATĘ: 10 łyżek oliwy 5 łyżek ketchupu  5 ząbków czosnku łyżka ziół prowansalskich  2-3 ziarna jałowca 1 łyżeczka pieprzu (3 kolory) 1/2 kostki bulionowej WYKONANIE: plastry karkówki rozbijamy nakłuwaczem, kroimy na pół, przygotowujemy marynatę, oliwę wlewamy do miski, dodajemy(...)wszystkie składniki (czosnek i jałowiec rozgniatamy),  dokładnie mieszamy, karkówkę maczamy w marynacie i wkładamy do lodówki na parę godz., następnie grillujemy na gorącym ruszcie, z każdej strony po 5-8 min. i odkładamy na tackę, dodajemy pokrojoną w ósemki cebulę, i grillujemy na boku grilla, aby mięso doszło

Kuchnia Beaty
Karkówka w marynacie 130

Karkówka w tej marynacie jest bardzo aromatyczna, ma ciekawy smak ohh był to szybki i pyszny obiad. Polecam! Składniki: 6-7 plastrów karkówki cebula Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki wody 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa 0,5 łyżeczki świeżo mielonego(...)mięsa odstawiamy do lodówki na noc/na kilka godzin czy ile mamy czasu. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy pokrojoną  w piórka cebulę, układamy na nią mięso i dokładnie polewamy marynatą. Pieczemy 30-40 minut w 200 stopniach.  Karkówkę pokroiłam w plastry i podałam na sałatce. Mmm Pycha! Mój Facebook

Na moim talerzu
Karkówka w marynacie 155

Karkówka w tej marynacie jest bardzo aromatyczna, ma ciekawy smak ohh był to szybki i pyszny obiad. Polecam! Składniki: 6-7 plastrów karkówki cebula Marynata: 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki wody 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa 0,5 łyżeczki świeżo mielonego(...)mięsa odstawiamy do lodówki na noc/na kilka godzin czy ile mamy czasu. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy pokrojoną  w piórka cebulę, układamy na nią mięso i dokładnie polewamy marynatą. Pieczemy 30-40 minut w 200 stopniach.  Karkówkę pokroiłam w plastry i podałam na sałatce. Mmm Pycha! Mój Facebook

NA MOIM TALERZU
Duszona karkówka z cebulką 163

całości w piekarniku. Ja jednak chciałem spróbować czegoś nieco innego- a że efekt okazał się bardzo zadowalający- przepis zapisuję i przytaczam:) Duszona karkówka z cebulką Składniki: 1kg karkówki 3-4 duże cebule olej do smażenia, sól, pieprz Sos: 500ml przecieru pomidorowego łyżka stołowa musztardy łyżka stołowa pikantnego ketchupu łyżeczka pieprzu cayenne łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka cukru łyżeczka soli łyżeczka pieprzu

Aromatyczne Podróże
Roladki z mięsa mielonego w sosie grzybowym 1518

suszonych grzybów nadaje mu niezwykłego smaku dlatego też roladki takie możemy przygotować na świąteczny obiad. Suszone grzyby przecież królują w potrawach podczas Świąt Bożego Narodzenia. skadniki: 1 kg karkówki 1 cebula sól,pieprz 2 łyżki oleju ok 750 ml wody 20 g suszonych grzybów 1 łyżeczka majeranku 2 listki laurowe mąka pszenna Grzyby namoczyć wcześniej w letniej wodzie a potem(...)osączyć i pokroić na małe kawałeczki. Karkówkę zmielić. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Do zmielonego mięsa dodać pokrojoną cebulę i dokładnie wyrobić aby masa zrobiła się kleista, do smaku doprawić solą i pieprzem. Z mięsnej masy uformować roladki ( takie podłużne kotlety) i obtoczyć w mące. U mnie wyszło 9 roladek. W garnku rozgrzać olej. Roladki otrzepać z nadmiaru mąki

Monia miesza i gotuje