duża ilość sosu, który można zaciągnąć wodą z mąką lub zblendować wraz z upieczoną cebulą. Składniki na porcję dla 4-6 osób: 1 kg karkówki (w całości) 1 cebula przyprawy sól, pieprz pieprz cayenne słodka papryka czosnek kolorowy (mieszanka przypraw: czosnku, papryki czerwonej, papryki zielonej, koperku, kurkumy) Najlepiej dzień wcześniej lub co najmniej kilka godzin przed(...)rozgrzanego do 180°C i piec co najmniej 3 godziny pod przykryciem. Gotowa karkówka musi być miękka, soczysta i z łatwością odchodzić od widelca. Układanie w naczyniu żaroodpornym: 1/2 cebuli, karkówka w całości i ponownie 1/2 cebuli Pomysł na przepis STĄD
Ugotowaćśrednich ziemniaków - 3 łyżki oleju - przyprawy: papryka słodka i ostra, sól, oregano, tymianek Sposób przygotowania: 1. Z oleju i przypraw zrobić marynatę i nasmarować nią pokrojoną w plastry karkówkę. 2. Cebulę(...)kroimy w piórka, marchew- w plastry, ziemniaki- w pół plastry. 3. 2 plastry boczku pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na nim cebulę 4. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kolejno: karkówkę, cebulę, marchew, ziemniaki (delikatnie je posolić) i resztę boczku. 5. Piec w 160-180 st. SMACZNEGO
Od łyżki do widelcaNadziewana karkówka pieczona w kapuście Pyszny obiad, który w całości przygotujemy w piekarniku, i to w jednym naczyniu! Mięso z karkówki nafaszerowane cebulą, wędzonym boczkiem oraz papryką i pieczone na kiszonej kapuście wychodzi bardzo aromatyczne, kruche oraz przepyszne. Do tak przygotowanego obiadu polecam podać pieczone ziemniaczki, które zrobimy w piekarniku, razem z mięsem Składniki(...)karkówki 1 cebula 10dkg wędzonego boczku kawałek czerwonej papryki kawałek żółtej papryki 500g kapusty kiszonej 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól (1 łyżeczka), pieprz (1 łyżeczka), majeranek (1 łyżka) *** Karkówkę dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy w plastry (ale nie przecinamy do końca, dół mięsa ma pozostać w całości) *** *** Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz przeciśniętym czosnkiem *** *** Cebulę oraz boczek
Blog z ApetytemPyszne kotlety przygotowane jak schabowe, tyle że z karkówki. Składniki: 4 dość cienkie plastry karkówki 2 cebule szklanka mleka sól, pieprz jajko bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Karkówkę myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy. Cebulę kroimy w piórka. W misce na przemian układamy plastry karkówki i cebulę. Całość zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na noc. Następnie karkówkę odsączamy
e-PrzepisyKulinarnewidth:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karkówka pieczona w ketchupie – Składniki: 1 kg karkówki 3 średnie cebule – ok. 250g 2 papryki czerwone – ok. 400g 350 g pieczarek 560 g ketchupu pikantnego (u mnie Madero) 100 ml wody sól, pieprz i słodka papryka(...)artykuł: Pieczarki – obierać czy myć? ), pokroić w plasterki. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, a następnie pokroić w dużą kostkę. W dużym naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie podsmażoną karkówkę, następnie cebulę pokrojoną w piórka, paprykę pokrojoną w kostkę, a na wierzchu pieczarki pokrojone w plasterki. Całość polać ketchupem wymieszanym z wodą. Przykryć naczynie żaroodporne, wstawić do piekarnika nagrzanego
Kulinarne Przebojewarzywa, sałatka Coleslaw, cebula i duża ilość sosu BBQ. PULLED PORK SANDWICH Marynowana karkówka ułożona na cebulach Mięso po upieczeniu i rozdzieleniu Sos barbecue Składniki: 1,5 kg karkówki 3 cebule (opcjonalnie) ok. 2 szklanki wody do podlania mięsa podczas pieczenia Marynata do karkówki: 2 płaskie łyżki wędzonej papryki 0,5 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1,5 łyżeczki soli(...)składnikami marynaty. Natrzeć karkówkę marynatą, przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika, odstawić do lodówki na 24-48 godzin. W dniu pieczenia, na dnie naczynia, w którym będzie pieczona karkówka ułożyć obrane cebule , pokrojone w ćwiartki (nie kroić na mniejsze kawałki, bo łatwo się przypalą). Karkówkę ułożyć na cebulach, skropić olejem i wstawić do piekarnika, zakrywając naczynie pokrywką lub folią aluminiową
Codziennik Kuchennykapusty pekińskiej z rzodkiewką , którą ja przygotowałam również do tego dania. Oczywiście ziemniaczki pieczone lub takie z wody. Pyszny obiadek. Składniki 700 g karkówki wieprzowej bez kości 4 duże cebule 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz papryka słodka papryka ostra Mięso pokroić na grubsze plastry, a następnie je lekko rozbić. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem i papryką ostrą(...)razie potrzeby uzupełnić wodę. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę na złoty kolor na koniec lekko posolić. Na talerz wyłożyć karkówkę i na wierzch wyłożyć podsmażoną cebulę. karkówka z cebulą
O kuchni z uczuciemsprawdziła. Jak już zapewne zauważyliście, lubię łączyć to mięso ze słodkimi dodatkami. Tym razem wybrałam dla niej towarzystwo powideł. Wyszło pysznie. Może sami spróbujecie? :) Składniki: 3 plastry karkówki 1 papryka czerwona 1 cebula keczup powidła sól, pieprz, przyprawa do mięsa 1 łyżeczka mąki 2-3 łyżki śmietany Karkówkę rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety schabowe. Solimy, pieprzymy i posypujemy przyprawą(...)mięsa z obu stron. Paprykę kroimy w cienkie paseczki a cebulę w piórka. Każdy plaster karkówki smarujemy 1 łyżeczką keczupu i 1 łyżeczką powideł. Układamy na wierzch paski papryki i cebuli. Zwijamy w roladki i spinamy za pomocą wykałaczek lub związujemy nitką. Kładziemy na mocno rozgrzany tłuszcz i smażymy z każdej strony na rumiany kolor. Dorzucamy pozostałą cebulę i paprykę
My simple kitchennastępnie poddusić. Jako dodatek można dodać ziemniaki gotowane ze smażoną cebulką albo frytki z sosem czosnkowym i ketchupem. Składniki: 4 plastry karkówki (ok 0.5kg?:), 4 duże cebule, przyprawa do Karkówki firmy Prymat, oliwa Przygotowanie: 1. Karkówkę kroimy w plastry. 2. Cebulę kroimy w piórka. Przekładamy ją do naczynia z karkówką. Doprawiamy przyprawą do karkówki i polewamy kilkoma kropelkami oliwy
Kuchnia Pełna PasjiPolecam przepis na pyszny obiad: soczysta i mięciutka karkówka duszona z cebulą w sosie. Składniki: 4 plastry karkówki 2 cebule mąka pszenna 2 łyżeczki słodkiego sosu chili 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie Karkówkę solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące. Obsmażamy z obu stron do zarumienienia, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i smażymy jeszcze chwilę. Następnie
e-PrzepisyKulinarnepróbuje ich tylko z grzeczności, o tyle tą się zajada i jeszcze na koniec potrafi powiedzieć "dobra była" :) W szklanej misce układamy warstwowo: - karkówkę przyrządzoną według przepisu Karkówka w cebuli - karkówkę polewamy ostrym ketchupem - ogórki konserwowe z cebula pokrojone w kostkę - puszkę groszku konserwowego i puszkę kukurydzy - Zalewamy to majonezem wymieszanym z woda z ogórków - posypujemy szatkowana kapusta pekińską
chwile dla mniewdzięcznym mięsem, że przygotowanie jej do pieczenia nie zajmuje dużo czasu, a gdy się piecze mamy czas na zrobienie np. surówki. Polecam również: Karkówkę z pieczarkami i cebulą lub Karkówkę w sosie słodko-kwaśnym Składniki: 1 kg karkówki 1 szklanka dobrego ketchupu (z jak najkrótszą listą składników) 3 łyżki przecieru lub koncentratu pomidorowego 2 - 3 cebule(...)ketchupem wymieszanym z przecierem pomidorowym, czosnkiem i majerankiem (jeśli masa do smarowania jest bardzo gęsta, dodać 2 - 3 łyżki zimnej wody). Na tak posmarowaną karkówkę kładziemy drobno pokrojoną cebulę. Tak przygotowaną karkówkę pieczemy pod przykryciem 55 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu pozostawiamy w wyłączonym piekarniku z 5 - 10 minut, aby doszła. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną, jęczmienną
Kuchcik gotujeNAJLEPSZA KARKÓWKA W CEBULI Jak zrobić karkówkę duszoną w cebuli - sprawdzony przepis krok po kroku. To jest dopiero pyszne! Uroczystość rodzinna w planach, impreza lub niedzielny obiad w gronie najbliższych? Ta karkówka zaskoczy wszystkich. Skorzystaj z przepisu i odkryj sekret tej pysznej i łatwej w przygotowaniu potrawy! :) Ślicznie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI : ok. 8 kotletów z karkówki wieprzowej, lekko rozbitych(...)pieprzem kotlety smażymy kolejno na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron - przekładamy do naczynia żaroodpornego. Krok 2. Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy tymianek, mieszamy - dodajemy do karkówki. Krok 3. Na patelnię wrzucamy pozostałe warzywa, chwilę podsmażamy (w razie potrzeby uzupełniamy tłuszcz), dodajemy pomidory z zalewą, paprykę (ewentualnie), podduszamy ok. 10 minut, doprawiamy do smaku
Moja Książka KucharskaKarkówkę dobrze doprawiłam, plastrami cebuli otuliłam, na noc zostawiłam, następnie mięso na smakowym oleju przesmażyłam. Cebuli dodałam i wodą podlałam. Cztery godz. na małym ogniu karkówka się dusiła, aż mięciutka się zrobiła. Mięso na plastry pokroiłam, a wywar z cebulą zmiksowałam i sos dobrze wyostrzony gotowy już miałam. Każdy na swój sposób może ją podawać, samą(...)rzygotowanie: Umytą i osuszoną karkówkę posypujemy solą, pieprzem czarnym i ziołowym, kminkiem i dokładnie wklepujemy w mięso. Obrana cebulę kroimy w grube plastry i delikatnie oprószamy solą. Karkówkę mieszamy z cebulę i zostawiamy na kilka godzin w lodówce, najlepiej na noc. Karkówkę wyciągamy z cebuli. W dużym garnku, o szerokim dnie (tak żeby zmieścił się mięso) rozgrzewamy olej, mięso
Moniki SmakołykiSkładniki: · 5 plastrów karkówki · 1 duża cebula · 2 jabłka (koniecznie kwaśne) · 2 łyżki majeranku · szklanka Coca-Coli(...)niej mięso z każdej strony. Cebulę i jabłka kroimy w drobną kostkę i mieszamy z majerankiem. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian jabłka z cebula, karkówkę. Ostatnią warstwą powinny być jabłka z cebulą. Coca-Colę mieszamy z oliwą z oliwek. Zalewamy mięso. Zapiekamy pod przykryciem w temp. 180 stopni C ok. 1 h . Ilość porcji
Pobite gary Barbary