karkówka w cebuli - 1690 przepisów (strona:4/113)

Karkówka pieczona w ketchupie z cebulą i papryką. 568

obiad bardzo sporadycznie serwuję mięso wieprzowe. Z tego rodzaju mięsa najczęściej wybieram polędwiczki, łopatkę lub schab. Najbardziej przepadam za kurczaczkiem oczywiście. Ostatnio zaszalałam i upiekłam karkówkę w ketchupie z cebulą i papryką. Mięso wyszło bardzo aromatyczne, pikantne i mięciutkie. Powiem, że to super pomysł na obiad, może nie szybki, ale za to nie wymagający dużego wysiłku. Polecam i zapraszam(...)czosnek na bardzo drobno. Papryki przekroić na pół, oczyścić z pestek, opłukać i pokroić w paski. Dno naczynia żaroodpornego posmarować ketchupem. Rozłożyć połowę cebuli i papryki. Ułożyć plastry karkówki. Posypać resztą cebuli i papryki oraz czosnkiem, zalać pozostałym ketchupem. Całość posypać suszonym majerankiem i cząbrem. Karkówkę zapiekać pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do temperatury 200ºC przez

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Karkówka duszona w cebuli z pikantnym sosem 297

Dzisiejsza moją propozycją jest karkówka duszona w cebuli. Przypadnie ona osobom lubiącym pikantne smaki. Sos sojowy i ocet w balsamiczny w połączeniu z cebulą nadaje mięsu charakterystyczny smak, a dodatek papryki dodaje ostrości. Danie takie nadaje się na weekendową kolację lub przyjęcie rodzinne. Moim gościom bardzo smakowało i polecam wypróbować! ;) Składniki: 1 kg karkówki lub mięsa od szynki 5 ząbków(...)Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i natrzeć nim pokrojone mięso. Przykryć i włożyć do lodówki na 2 godziny.  2. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Karkówkę wyjąć z lodówki i obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Podsmażone mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym przekładając cebulą (jak na załączonym zdjęciu). 3. Na patelnię wlać

Danka pichci
Karkówka w cebuli 29

Prosty przepis na plastry karkówki pieczone w wywarze cebulowym. Składniki: 4-5 plastrów karkówki 2 duże cebule 3 łyżeczki musztardy francuskiej 350 ml bulionu 2 łyżki mąki sól, pieprz tymianek, papryka ostra Przygotowanie Karkówkę solimy i pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Cebulę kroimy w piórka. Karkówkę odsączamy z tłuszczu, smarujemy musztardą, oprószamy przyprawami(...)układamy w naczyniu żaroodpornym. Na nią układamy cebulę i wylewamy bulion. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 45 min, potem zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze 20 min. Sos który się wytworzy można zmiksować i podać z karkówką. Ja podałam bez miksowania

e-PrzepisyKulinarne
Pieczona karkówka z pieczarkami! 49290

sprawdza na wszelkich rodzinnych imprezach. Po prostu wszyscy ją uwielbiają! Polecam ją i Wam ;) Składniki na pieczoną karkówkę z pieczarkami: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1,5 kg karkówki 0,5 kg pieczarek 3 duże cebule papryka słodka, czosnek, majeranek, cząber sól, pieprz Składniki na sos: 4 łyżki przecieru pomidorowego 8 łyżek wody 3 łyżki cukru 3 łyżki octu 3 łyżki sosu

Gotuj z Prezesem
Domowy pasztet do smarowania 31

łyżka vegety natur 3 łyżki masła stopionego i lekko ostudzonego 2 ząbki czosnku 1-1,5 szklanki rosołu z gotowania mięsa (wedle potrzeby) Wykonanie: Cebulę siekamy drobno w piórka. Mięso z łopatki lub karkówki wrzucamy do lekko osolonego wrzątku z zielem angielskim i liśćmi laurowymi oraz cebulą, gotujemy na średnim ogniu przez 25 minut. W osobnym(...)oczyszczoną wątróbkę i pokrojoną w mniejsze części (szybciej się ugotuje i łatwiej będzie je miksować). Czosnek lekko przypiekamy w piekarniku, zdejmujemy mundurki, siekamy drobno. Gotowe mięso z łopatki lub karkówki, cebulę oraz wątróbkę wrzucamy do większej miski, wlewamy szklankę rosołu z garnka (lub ciut więcej), w którym gotowało się mięso z łopatki lub karkówki i miksujemy blenderem na gładką masę

Zasmakuj Kuchni
Karkówka w cebuli 54

Cook Time: 60 minutes Serving: 2 Print Wartości odżywcze (na porcję) Wartości odżywcze (na porcję) Kalorie: 725 Węglowodany: 7 Zawartość Tłuszczu: 60 Zawartośc Białka: 39 Wielkość Porcji: 338g Karkówka w cebuli By RG 23 czerwca 2018 Ingredients karkówka - 400g cebula - 2 duże masło - 75g sól pieprz Instructions Piekarnik rozgrzej do 180 stopni ( góra/dół) Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem (spód(...)brzegi) NA patelnie na smalcu obsmaż plastry karkówki ( po 2-3 minutki z każdej strony) Wyłóż obsmażoną karkówkę do naczynia żaroodpownego Dodaj soli i pieprzu Całość przykryj posiekaną w piórka cebulę Naczynie żaroodporne przykryj pokrywką Wstaw do piekarnia na 30 minut po 30 minutach wyjmij naczynie żaroodporne i obróc plastry karkówki na drugą stronę Piecz kolejne 30 minut Podawaj

BezWegli.pl
Karkówka z pieczarkami i pęczakiem 62

przygotowanie karkówki , a nie w istocie rzeczy przepis na nią. Zdrowym dodatkiem do obiadu będzie pęczak – sposób gotowania znajdziecie TUTAJ Pieczona karkówka – składniki 1,5 kg karkówki sól pieprz cebula majeranek ręka do pieczenia Duszone pieczarki – składniki 0,5 kg pieczarek sól pieprz cebula łyżka masła Pieczona karkówka – przepis Karkówkę myjemy, nacieramy solą, pieprzem, majerankiem(...)wkładamy do rękawa do pieczenia. Cebulę kroimy w plasterki i dodajemy do karkówki. Szczelnie zamykamy rękaw i pieczemy w temperaturze 170 st. C przez ok. 1,5 godziny. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw i pozwalamy, aby delikatnie mięso się nam zarumieniło. Po wyjęcie z piekarnika pozostawiamy mięso na ok. 5 minut aby „odpoczęło”. Duszone pieczarki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka zapiekana z pieczarkami 73

dodatkiem pieczarek i cebuli. Do tego gotowane ziemniaczki i sałatka i mamy sycący obiadek. Ziemniaki można też wrzucić do woreczka i upiec razem z karkówką. składniki: 700 g karkówki 1 duża cebula(...)małych pieczarek 3 listki laurowe 2 łyżki majeranku sól,pieprz 1 łyżka koncentratu pomidorowego Karkówkę pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać i pokroić w półplastry. Pokrojoną karkówkę i cebulę przełożyć do miski. Dodać majeranek, listki laurowe odrobine soli i pieprzu i wymieszać aby przyprawy pokryły mięso. Następnie zawartość miski przełożyć do woreczka do pieczenia. Dodać pieczarki i koncentrat pomidorowy. Woreczek

Monia miesza i gotuje
Karkówka w sosie słodko- kwaśnym 69

słodko-   kwaśnym sosie dodają fajnego smaku. Mimo, że nie należę do fanów karkówki ta wersja bardzo mi smakuje ;-) Zapraszam!!!   Składniki: 1,5 kg karkówki, 0,5 kg pieczarek, 3 cebule ( średniej wielkości), słoik ogórków konserwowych ( pojemność 0,75 lub 1 l), 200 ml ketchupu, oliwa/ olej do smażenia + 4 łyżki do zalewy, mąka pszenna, sól, pieprz   Wykonie(...)pieczarki w plasterki, a cebulę w piórka. Zalewę od ogórków przecedzamy przez sitko, dodajemy do niej ketchup i olej lub oliwę. Dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian karkówkę, cebulę, pieczarki i ogórki. Całość zalewamy gotową zalewą. Pieczemy ok. 1,5 godziny w 180C.   Smacznego

Passion of Cooking
Karkówka 66

składa się tylko z 3 składników. Smakuje bardzo dobrze, naprawdę polecam! Zwłaszcza na nadchodzącego sylwestra, jako danie główne, bo nie ma przy tym dużo pracy. Składniki: 2 kg karkówki 4 duże cebule ketchup Sposób przyrządzenia: Karkówkę dzielimy na plastry o grubości 1-1,5 cm i marynujemy dzień wcześniej w przyprawach, np. do karkówki czy mięsa wieprzowego i zostawiamy(...)piórka, na nią wylewamy ketchup (ja wybrałam łagodny, ale jeśli ktoś ma ochotę na ostrą karkówkę polecam wybrać ostrą) i na koniec plastry mięsa. Dalej to samo, czyli cebula, ketchup, karkówka i tak do wyczerpania mięsa. Na wierzchu pozostawiamy rozsmarowany ketchup. Karkówkę pieczemy nawet do 2 godzin w 200 stopniach, by była mięciutka, ale po około 1,5 godziny możecie

upichcic
Galareta z nóżek 36

wymaga dużo czasu, ale warto. Galaretki można zrobić np. w pojemnikach po śmietanie lub w filiżankach. Składniki: 2 nogi wieprzowe 1 golonko 300 g karkówki 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 pietruszki ½ średniego selera 2 cebule 3 liście laurowe 4 ziela angielskie 1 płaska łyżka pieprzu w ziarnach sól Wykonanie: Nogi wieprzowe i golonko dokładnie umyć i włożyć do garnka(...)kawałki czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, 1 łyżkę soli a następnie doprowadzić do wrzenia. Cebulę opalić na blaszce lub nad palnikiem. Karkówkę umyć, warzywa obrać. Do garnka dodać karkówkę, cebulę i resztę warzyw. Przykryć garnek i gotować na małym ogniu przez 4 - 5 godzin. Przed końcem gotowania wywar doprawić. Wywar powinien być lekko za słony. Wywar odcedzić. Jak warzywa

Mama Gotuje
Karkówka po cygańsku babci Basi 87

oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : 1 kg karkówki, 30 dag żółtego sera, 3 cebule, mały słoik ketchupu, mały słoik majonezu, majeranek, sól, pieprz, Sposób przygotowania : Dzień wcześniej karkówkę myjemy i porcjujemy na plastry(...)które rozbijamy , oraz przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smarujemy ketchupem , aby pokrył mięso. Odstawiamy na noc do lodówki. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso warstwami : kładziemy na przemian plastry karkówki, krążki cebuli, posypujemy potartym żółtym serem i smarujemy odrobiną majonezu – aż do wyczerpania składników. Całość przykrywamy i pieczemy 1- 1,5 godz. aż mięso będzie miękkie. 20 min. przed końcem

Pysznosci Babci Basi
Kotlety mielone z pokrzywami 46

karkówki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 pęczek świeżych pokrzyw, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej, ziemniaki, Zasmażana kapusta biała ORZECH . PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę, cebulę i czosnek mielę przez maszynkę do mielenia mięsa. Z pokrzyw usuwam łodygi. Liście drobno siekam nożem.  2. Do zmielonego mięsa dodaję pokrzywę, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety mielone 35

Dzisiaj zapraszam na tradycyjną kuchnię polską. Kotlety mielone aromatyzowane cebulą, czosnkiem i majerankiem. Składniki: 1/2 kg mielonej karkówki 1 cebula 4 ząbki czosnku 1/4 szklanki bułki tartej 1 jajko czubata łyżeczka majeranku sól pieprz 1/6 szklanki wody bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia kotletów Wykonanie: W misce umieszczamy odpowiednio przygotowane wszystkie składniki kotletów: Mięso i cebulę mielimy(...)często w sklepie proszę o zmielenie karkówki, wówczas cebulę kroję  w bardzo drobną kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy bułkę tartą nasączoną wodą. Dodajemy jajko, solimy, pieprzymy, wsypujemy majeranek. Na koniec dolewamy wodę i całość dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je na oleju, z obu stron, na złoto - brązowy kolor. Smacznego

Smak mojego domu
Karkówka w ciemnym sosie własnym 139

Karkówka w ciemnym sosie własnym- mięciutka i delikatna w smaku. Idealna do klusek śląskich lub kopytek . Składniki: 0,5 kg karkówki sól pieprz mielony 1 cebula pół łyżeczki sosu sojowego ciemnego 3 ząbki czosnku olej Wykonanie: Karkówkę myjemy i kroimy na mniejsze kotleciki, które rozbijamy tłuczkiem. Mięso solimy oraz pieprzymy i odstawiamy na 30 minut.  Karkówkę podsmażamy

Smak mojego domu