karkówka pieczona - 2035 przepisów (strona:76/136)

Karkówka 144

wilk syty i owca cała. Obiadek dusi się w piecu a ja bez wyrzutów sumienia, że mąż wróci z pracy i będzie głodny mogę oddać się małemu lenistwu ;) No bo przecież każdemu czasami się ono należy, prawda? Mięsko podałam na talerzu z kolekcji Kamila- Porcelana Bogucice.  Składniki: 5 plastrów karkówki 0,5 kg pieczarek  sól do smaku

Krakowskie smaki Ani
Szaszłyki 235

naszym stole dość często. Jako szczęśliwa posiadaczka piekarnika z możliwością pieczenia z parą mogę sobie poszaleć.  Idealnym dodatkiem  do szaszłyków jest Party Dip Barbecue Prymat.   Jednak i bez funkcji pary w piekarniku można uzyskać  taki sam efekt. Zaraz opiszę dokładnie jak. Składniki: 1/2 kg karkówki/ łopatki 2 większe cebule 4 papryki pieczarki 10 plastrów boczku wędzonego(...)warzywa. Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni. Na dno piekarnika wsuwamy blachę z wyposażenia piekarnika i wlewamy do niej wodę, tak aby zakryła dno. Na ruszcie układamy nasze szaszłyki i pieczemy je tak ok 20 min. Po upływie tego czasu włączamy górną grzałkę, funkcję grilla i pieczemy ok 15 min lub mniej. Tak, aby odrobinkę się zarumieniły. gdy są gotowe wyjmujemy

Malinowe Pocałunki
Tradycyjna Mizeria ze śmietaną 39

pokrojonych w cienkie plasterki. I chociaż skromny ogórek jest gwiazdą tej pysznej sałatki, to byłaby ona niczym bez dodatku śmietany! Mizerię można podać do gotowanych lub pieczonych ziemniaków oraz mięs duszonych, pieczonych oraz dań z grilla. Jak zrobić idealną mizerię? Mizeria Domowa mizeria to bardzo prosta w przygotowaniu sałatka, która składa się z zielonych ogórków pokrojonych w plasterki(...)musi odnaleźć smak własnej mizerii idealnej. Klasyczna mizeria Latem do mizerii świetnie będą pasować nasze pieczone młode ziemniaki , a także kraszanka , czyli ziemniaki z cebulką i boczkiem z patelni. Niezmienna, klasyczna mizeria jak u Babci, to formuła, z którą kapitalnie uzupełni się pachnąca karkówka duszona z cebulką , rewelacyjny dorsz smażony w panierce oraz delikatne bitki wieprzowe w sosie własnym

Kuchnia Na Wypasie
Mizeria ze śmietaną 37

pokrojonych w cienkie plasterki. I chociaż skromny ogórek jest gwiazdą tej pysznej sałatki, to byłaby ona niczym bez dodatku śmietany! Mizerię można podać do gotowanych lub pieczonych ziemniaków oraz mięs duszonych, pieczonych oraz dań z grilla. Jak zrobić idealną mizerię? Mizeria Domowa mizeria to bardzo prosta w przygotowaniu sałatka, która składa się z zielonych ogórków pokrojonych w plasterki(...)musi odnaleźć smak własnej mizerii idealnej. Klasyczna mizeria Latem do mizerii świetnie będą pasować nasze pieczone młode ziemniaki , a także kraszanka , czyli ziemniaki z cebulką i boczkiem z patelni. Niezmienna, klasyczna mizeria jak u Babci, to formuła, z którą kapitalnie uzupełni się pachnąca karkówka duszona z cebulką , rewelacyjny dorsz smażony w panierce oraz delikatne bitki wieprzowe w sosie własnym

Kuchnia Na Wypasie
Wołowina z warzywami w stylu francuskim 75

czyli gicz cielęca z warzywami Burgery z wołowiną Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina   pieczony gulasz z czekoladą Chili con carne z wołowiną Zupa gulaszowa z fasolą   Wołowina z warzywami w stylu francuskim  Składniki (na 6 porcji): 1kg mięsa wołowego (u mnie karkówka, pręga bez kości)  4-5 małych cebul lub szalotek 2 marchewki 2 ząbki

Obiad gotowy
KARKÓWKA W KISZONEJ KAPUŚCIE NADZIEWANA CEBULĄ 143

środku kieszeni. W każde nacięcie ( co 2 cm) wkładamy pokrojone plastry cebuli. Tak przygotowaną karkówkę odkładamy na kilka godzin do lodówki.  Na dno naczynia żaroodpornego układamy warstwę kiszonej kapusty, na niej układamy mięso, z boków i wierzchu przykrywamy je kapustą. Naczynie zakrywamy pieczemy razem 2 godz. Po tym czasie naczynie odkrywamy, kapustę rozsuwamy na boki, aby zrumienić mięso

Z Majeczką w kuchni
Majówka: Polędwiczki w kowbojskiej marynacie 122

przyjemność. Mieszanka kawy, brązowego cukru i pieprzu kajeńskiego nadaje mięsu niesamowitego, dymnego smaku, jakby było pieczone na węglach, bo spalone drobinki kawy dają posmak drzewnego popiołu. Jeśli chcecie zrobić wrażenie na gościach niecodziennym daniem z grilla wypróbujcie tę marynatę. Świetni nadaje się do karkówki i polędwiczki wieprzowej, doskonale smakuje też z dobrą wołowiną. Mięso w takiej zaprawie można usmażyć

Niedzielny kucharz
Karkówka pieczona z warzywami 94

Wymieszałem je z czosnkiem i cebulą. Na dnie żaroodpornej formy ułożyłem warzywa, na nich plastry karkówki i liście laurowe. Zalałem bulionem warzywnym, tak aby płyn przykrył składniki. Formę przykryłem, wstawiłem do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 3 godziny. W połowie pieczenia całość przemieszałem od dna, pilnując aby całość była przykryta płynem cały czas

R'n'G Kitchen
Karkówka w czosnku 138

ulubiona przyprawa do mięsa  Przygotowanie : Mięso pokroić w plastry. Przyprawić. Dobrze i dokładnie natrzeć karkówkę przyprawami. Czosnek podzielić na ząbki i dodać do mięsa razem z łupinkami. Odstawić na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Przełożyć mięso do rękawa i piec 40-50 minut w 200 stopniach. Podawać na ciepło bądź na zimno

Magiczne Życie Marty
Dania obiadowe 186

curry Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ

W kuchennym oknie Ewy
Karkówka pod pierzynką serową z pesto. 198

jednej strony smarujemy pesto, wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, na każdy kawałek tak przygotowanej karkówki kładziemy pieczarki, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 45-50  min. (do miękkości mięsa) w temp. 180 stopni, następnie zdejmujemy folię, posypujemy tartym serem i pieczemy do zrumienienia sera

Kuchnia Beaty
Karczek po amerykańsku 153

tylko karczku, sprawdzą się także żeberka. Oczywiście wtedy musimy wydłużyć czas pieczenia. Idealnie pasować będzie również do chińszczyzny z kurczakiem czy wołowiną. Ja osobiście wykorzystam go jeszcze nie raz bo bardzo nam zasmakował. Karczek po amerykańsku   Składniki: ·        500 g karkówki ·        0,5 szklanki ketchupu pikantnego

Mania Gotowania
Pieczeń rzymska 82

szkoły. Bardzo lubimy w domu swojskiej roboty wszelakiego rodzaju mięsa. Ten smak i aromat! Żadna wędlina ze sklepu nie zrówna się ze swojskim wypiekiem. Składniki: * 1 kg mielonej karkówki lub łopatki wieprzowej * 1 jajko * 1 cebula * 3 ząbki czosnku * 3 łyżki bułki tartej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * sól, pieprz czarny * papryka słodka w płatkach (ulubione zioła do mięs) * natka pietruszki(...)spodzie). Piekłam 1 godzinę w 180 stopniach. Przed włożeniem wyrównałam wierzch dłońmi zanurzonymi w mące ziemniaczanej. Po upieczeniu odstawiłam by mięso odpoczęło. Upiekłam tę pieczeń z przeznaczeniem na kanapki, więc nie kroiłam jej na ciepło a poczekałam aż ostygnie. Podczas pieczenia wytopił się tłuszcz. Jeszcze ciepły odlałam z foremki. Użyłam do upieczenia pieczeni rzymskiej foremek aluminiowych firmy Stella

Pieprzyć z Fantazją
Pieczeń rzymska 115

szkoły. Bardzo lubimy w domu swojskiej roboty wszelakiego rodzaju mięsa.  Ten smak i aromat! Żadna wędlina ze sklepu nie zrówna się ze swojskim wypiekiem. Składniki: * 1 kg mielonej karkówki lub łopatki wieprzowej * 1 jajko * 1 cebula * 3 ząbki czosnku * 3 łyżki bułki tartej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * sól, pieprz czarny * papryka słodka w płatkach  (ulubione zioła do mięs(...)spodzie). Piekłam 1 godzinę w 180 stopniach.  Przed włożeniem wyrównałam wierzch dłońmi zanurzonymi w mące ziemniaczanej. Po upieczeniu odstawiłam by mięso odpoczęło. Upiekłam tę pieczeń z przeznaczeniem na kanapki, więc nie kroiłam jej na ciepło a poczekałam aż ostygnie.  Podczas pieczenia wytopił się tłuszcz. Jeszcze ciepły odlałam z foremki. Użyłam do upieczenia pieczeni rzymskiej foremek aluminiowych firmy

Pieprzyć z Fantazją