karkówka na grilla - 648 przepisów (strona:18/44)

Fotoreportaż: warsztaty Grill w Piri Piri 154

wydawanie ich odbywało się inaczej niż do tej pory tzn. każdy podchodził do grilujących i od razu zabierał co udało się złapać ;) Oprócz kaczuszki czy wątróbki, na grilla poszła również aromatyczna karkówka i wyśmienity stek a także jeszcze kilka różnych szaszłyków. To był bardzo udany wieczór i nawet nie wiem kiedy ten czas tak szybko zleciał. Jak zwykle warsztaty były

Kuchenne Wariacje
Grillowane Owoce 147

Podczas weekendu na pewno często grillujecie.  Chciałbym by prócz kiełbasek, karkówki i szaszłyków na grillu znalazły się również owoce.My na naszym grillu przygotowaliśmy banana i ananasa, ale można przygotować też inne owoce.Wystarczy przekroić je na pół i położyć na  ruszcie. Podczas grillowania  naturalny cukier zawarty w owocach karmelizuje się, co nadaje owocom inny pyszny smak.Dzieciakom na pewno

cookpl
Królewski grill , czyli żeberko i karczek 156

kupnych , ale fakt musi się marynować parę dni ,więc trochę zachodu z nim jest inaczej nici z dobrego grilla . Polecam wszystkim posiłki w ogrodzie lub na balkonie , zdecydowanie smakują bardziej " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : karkówka : 5 plastrów karkówki wieprzowej , grubych na około 1 cm 5-6 świeżych ,liści czosnku niedźwiedziego ( może być suszony(...)krojone później są o wiele bardziej soczyste ) przekładamy do miski , składniki na marynatę , tak jak w przypadku karkówki , wszystkie oprócz soli , mieszamy ze sobą i pokrywamy nimi żeberka , odstawiamy do lodówki na przynajmniej dwa dni . Po tym czasie wyjmujemy mięsa, solimy , rozpalamy grilla ( według własnego pomysłu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Marynaty do mięs - 4 przepisy 144

Sprawdzone marynaty idealne do mięs na grilla. Pasują do filetów z kurczaka, udek, schabu, a także karkówki. Dzięki marynatom mięso staje się bardziej aromatyczne oraz kruche i soczyste. Mięso na grilla powinno być marynowane co najmniej 12 godzin, dzięki temu zyska intensywny smak oraz aromat. Domowe marynaty są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu i zajmują dosłownie kilka minut, więc(...)Jogurt grecki sprawia, że mięso kruszeje i robi się delikatne. Mięsa w tej marynacie mają ciekawy i oryginalny smak. Świetnie pasuje do kurczaka - filetów i udek, ale myślę, że karkówka również wyszłaby smaczna. Składniki: 5 łyżek jogurtu greckiego 3 łyżki ketchupu 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros szczypta chili Wykonanie: Jogurt grecki mieszamy z ketchupem i dodajemy przyprawę kebabową oraz chili

Kuchnia MagdaLeny
Marynaty do mięs - 4 przepisy 144

Sprawdzone marynaty idealne do mięs na grilla. Pasują do filetów z kurczaka, udek, schabu, a także karkówki. Dzięki marynatom mięso staje się bardziej aromatyczne oraz kruche i soczyste. Mięso na grilla powinno być marynowane co najmniej 12 godzin, dzięki temu zyska intensywny smak oraz aromat. Domowe marynaty są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu i zajmują dosłownie kilka minut, więc(...)Jogurt grecki sprawia, że mięso kruszeje i robi się delikatne. Mięsa w tej marynacie mają ciekawy i oryginalny smak. Świetnie pasuje do kurczaka - filetów i udek, ale myślę, że karkówka również wyszłaby smaczna. Składniki: 5 łyżek jogurtu greckiego 3 łyżki ketchupu 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros szczypta chili Wykonanie: Jogurt grecki mieszamy z ketchupem i dodajemy przyprawę kebabową oraz chili

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone kotlety z karkówki 263

Karkówka to bardzo popularne mięso na grilla oraz pieczeń. Dziś zrobimy z niej pieczone kotlety. Zapraszam! Do przygotowania tego dania potrzebujemy: Karkówka Czosnek Przyprawa do wieprzowiny Rozmaryn Majeranek Młode ziemniaki Sól Pieprz Mięso myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Następnie ostrym nożem kroimy na odpowiadające nam porcje. Jeżeli trafimy na zbyt tłustą karkówkę, nadmiaru tłuszczu możemy się pozbyć. Mięso polewamy oliwą

MarcinChef
Grillowana karkówka z kolorowym pieprzem w majonezowej marynacie 156

ziarenkami kolorowego pieprzu, olejem z cytryną, bazylią i czosnkiem oraz majonezem. Smak zaskakujący. Przed podaniem możemy mięso skropić sokiem z cytryny. 700 g karkówki 30 ml oleju z czosnkiem i bazylią Przyprawa do grilla Rafex 2 łyżeczki pieprzu kolorowego Rafex Marynata: 3 łyżeczki majonezu 1 cebula 2 łyżki oleju z cytryna i bazylią Karkówkę kroimy na płaty

VioletoweKucharzenie
Paczuszki z karkówki z kaszanką 107

Weekend u nas piękny i słoneczny więc to wykorzystałam i zrobiłam chyba ostatniego już grilla. Tym razem na ruszt wrzuciłam karkówkę nadziewaną kaszanką. Do mięska podałam grillowane dodatki-chlebek i cukinia.składniki:7-8 plastrów karkówki1/3 szklanki oliwy4 łyżki soku z cytryny3 łyżki musztardy delikatesowej1 łyżka miodu400 g kaszanki1 cebulaolej do smażeniaPlastry karkówki lekko rozbić. Przygotować marynatę. Wymieszać dokładnie oliwę

Monia miesza i gotuje
Karkówka po diabelsku (w marynacie z jajek i majonezu) 119

przyznam szczerze, że jeszcze nie raz ją wypróbuję. Karkówka wyszła niezwykle aromatyczna i soczysta.  Spróbujecie? Dodam jeszcze, że tak zamarynowane mięso doskonale nadaje się na grilla lub upieczenia w piekarniku. 1 kg karkówki (ew. schabu)  Marynata: 2 jajka 1 łyżka majonezu  2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka przyprawy typu Vegeta (używam domowej

Di gotuje
Pieczona karkówka z warzywami w rękawie 195

łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki oleju przyprawy: majeranek, tymianek, słodka papryka ostra papryka (opcjonalnie), sól, pieprz , ulubiona mieszanka przypraw do warzyw ( ja użyłam przypraw do warzyw z grilla) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: karkówkę kroimy w cienkie plastry, przekładamy do miski, dodajemy ketchup, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i tymiankiem. Mięso mieszamy, odstawiamy na chwilę do zamarynowania, obrane ziemniaki kroimy w połówki

Blog kulinarny S9.PL
Karkówka w słodko-pikantnej marynacie 163

Karkówkę przyrządziłam na szybki obiad, wyszła bardzo smaczna i soczysta. Podałam ją z opiekanymi ziemniakami i surówką. Składniki: 4 plastry karkówki Marynata: 4 łyżki oleju 1

Bajeczna Kuchnia
Pierś z kurczaka w musztardowej marynacie 149

wody, kaszą, albo ryżem. Zobacz także: Czosnkowa marynata do karkówki Składniki na marynatę musztardową 2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka kurkumy odrobina soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki Dodatkowo filet z kurczaka Przeczytaj także: Filety z kurczaka w jogurtowej marynacie na grilla Polecamy: Pierś z kurczaka w musztardowej marynacie – przepis Składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś z salsą mango i kokosowym ryżem 209

niego. Planujemy w przyszłości zakupić sprzęt, tymczasem korzystam z patelni grillowej. Obiad przygotowany w taki sposób i jedzony na świeżym powietrzu ma swój niepodważalny urok. Na grillu ląduje u nas nie tylko karkówka i kaszanka, ale także warzywa i ryby. Jeśli brakuje Wam inspiracji na letni obiad, który można przygotować na grillu (ale także na patelni czy w piekarniku

Poezja smaku
Pieczarki z grilla / Grillowane pieczarki 283

Lato powoli się kończy, ale myślę, że jeszcze będzie okazja do grillowania - chociażby w ten weekend, bo pogoda ma dopisywać. Zachęcam do spróbowania pieczarek z grilla - super dodatek do kiełbaski czy karkówki. Można oczywiście użyć przeróżnych przypraw - sami możecie coś skomponować lub po prostu użyć gotowej mieszanki do dań z grilla. Składniki: pieczarki olej dowolne przyprawy, np. słodka mielona papryka

Kuchnia domowa Ani
Karkowka pieczona w warzywach z ziemniakami 180

czekałam na niego 4 godziny by czasem gorące urządzenie nie zbiegło się z jego przyjazdem. Karkowka pieczona w warzywach z ziemniakami 1 kg karkówki (dobrej jakości, u mnie rasa puławska) 1-2 łyżeczki pikantnej przyprawy do grilla kilka łyżek oliwy z oliwek 1 mały(...)seler 2 pietruszki 3 średnie marchewki 6 dużych pieczarek 1 czerwona papryka 2 średnie cebule 1 łyżka posiekanej natki pietruszki przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, tymianek Karkówkę kroimy w spora kostkę i posypujemy przyprawą do grilla. Odstawiamy na ok 20 minut. W tym czasie przygotowujemy warzywa krojąc je w cienkie plastry. Ja użyłam do tego robota kuchennego. Na patelni rozgrzewamy

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania