kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:143/199)

Zapiekanka gyros 279

będzie smakowała. Przyznam, że wyszła naprawdę smaczna, taka inna niż zapiekanki, które robiłam do tej pory. Układa się ją podobnie jak sałatkę warstwami, przekłada majonezem i keczupem, tylko zamiast kapusty pekińskiej podstawą jest ryż. Od sałatki różni ją także warstwa z czerwonej papryki i kilka warstw żółtego sera, ale to w końcu wariacja ;) Składniki na ok. 4 porcje: 300g ryżu

Simply Food
Kotlety mielone z surówką i czerwoną kapustą 136

kuchni - przygotowywałam dzisiejszy obiad, czyli kotlety mielone z surówką i modrą kapustą. Przepis na kotlety mielone znajdziecie tutaj , a na modrą kapustę tutaj . Natomiast przepis na surówkę z kapusty pekińskiej zamieszczę na blogu w najbliższych dniach

blog.moje-pasje.info
Najlepsze przepisy z blogów #8 | Przepisy na zupy 153

kulinarnaja.blogspot.com/ Jarzynowa z grzankami BLOG: https://zakochanewzupach.pl/ Solanka – zupa ze wschodu BLOG: https://smacznapyza.blogspot.com/ Zupa miso BLOG: https://madameedith.com Zupa z selera naciowego BLOG: http://www.tysiagotuje.pl/ Zupa z kapusty pekińskiej BLOG: http://smakuje.blox.pl/ Zupa z pieczonych pomidorów i papryki BLOG: http://nietylkopasta.pl/ Zobaczcie też: Zupa krem z batatów i papryki Zupa krem z mrożonego groszku Zupa krem pomidorowa

Kuchnia Bazylii
Czakalaka 567

wyglądzie :) Skła dniki : 1 ząbek czosnku kawałek tj. ok. 3 cm imbiru olej do smażenia 1 cebula 2 marchewki 1 czerwona i zielona papryka 1/4 główki białej, włoskiej lub pekińskiej kapusty ok. 250 g 1 puszka krojonych pomidorów 2 łyżeczki przyprawy carry 1 i 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego po 1/2 łyżeczki tymianku suszonego i białego pieprzu 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne

Proste Potrawy
PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM Z FARSZEM GYROS 294

PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (375 g), pierś kurczaka, przyprawa kebab-gyros, 1/3 opakowania kukurydzy, dwie większe garści posiekanej kapusty pekińskiej, 3 średnie ogórki konserwowe, 2 łyżki ketchupu pikantnego, 2 łyżki majonezu, mała garść tartego sera żółtego, mała cebula, łyżka oleju, papryka słodka, mała garść posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Kurczaka

JejKuchnia
Surówka z pora 353

łączę wszystkie składniki ze sobą, dodaję majonez, w razie potrzeby przyprawiam i mieszam ponownie. Odstawiam na chwilę do lodówki. Podaję do dań obiadowych, ostatnio wypróbowałam do domowych burgerów zamiast kapusty pekińskiej lub sałaty masłowej, pasowała akurat:) a burgery nabrały bardziej wyrazistego smaku w połączeniu z surówką z pora. Polecam! Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Podsumowanie II roku działalności bloga 125

oglądanych przepisów na dodatki: 1. Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem 2. Kuleczki ziemniaczane 3. Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym 4. Sałatka na grilla 5. Sałatka z kapusty pekińskiej Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na desery: 1. Kostka kawosza 2. Sernik wiedeński 3. Sernik z serków homogenizowanych 4. Pianka 5. Domowa czekolada Artykuł Podsumowanie II roku działalności bloga

PatiGotuje
KOFTA CZYLI MIELONE NA PATYKU 268

piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-17 min.  Podajemy z sosem jogurtowym oraz ulubioną sałatką - u mnie: sos jogurtowy z miętą  oraz surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną papryką, pomidorem i kukurydzą

Kuchnia MagdaLeny
Gyrosowa Pierś Z Kurczaka Z Mozzarellą 145

koniec smażenia kładziemy na wierzch każdego fileta po 2 plasterki mozzarelli i przykrywamy patelnię pokrywką. Smażymy na najmniejszym ogniu do roztopienia się mozzarelli. Piersi podałam z ziemniaczkami i surówką pekińską  <--klik

Gotowanie...to proste !
Warstwowa sałatka gyros 201

alternatywa dla fast foodów. Sprawdzi się zarówno jako lekki letni obiad jak i sycąca kolacja. pierś z kurczaka 1 duży ogórek szklarniowy 1 cebula puszka kukurydzy sałata rzymska (ewentualnie kapusta pekińska) ok. 3 łyżki majonezu ok. 8 łyżek keczupu 2 łyżki przyprawy gyros Pierś kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy 2 łyżki oleju

Dieta bez mleka
Sałatka z bobu 114

Sezon na bób nie trwa zbyt długo, dlatego proponujemy go jak najbardziej wykorzystać! Składniki; 450 g bobu, 1 pęczek rzodkiewek, 5-6 liści sałaty /u nas pekińska/, 1/2 pęczka szczypiorku, 2 Ząbki czosnku, 2 łyzki oliwy, 1 łyżka octu winnego, sól, pieprz, cukier do smaku, Po przyprawy zapraszam na  Skworcu.pl Wykonanie; Gotujemy wodę. Na osolony wrzątek wrzucamy bób

Anioły w kuchni
Makaron ryżowy z warzywami 149

cukinią, cebulą, czosnkiem, mrożonym groszkiem, marchewką, przyprawiam imbirem i sokiem z limonki, - fasolką szparagową, papryką, cukinią, cebulą, czosnkiem, chili, - pomidorkami koktajlowymi, najlepiej kolorowymi, pieczarkami, chili, marynowanymi kiełkami i poszatkowaną kapustą pekińską. Proste danie dla zabieganych. Połączenie wyśmienite. Warzywa lekko doprawione świetnie pasują do lekkiego ryżowego makaronu. Do tego rozpływający się w ustach parmezan na gotowym daniu i chrupiący sezam

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z kurczakiem. 152

pierwszy jadłam ją u cioci, od tej pory gości u mnie bardzo często. Może i Wam posmakuje :) Spróbujcie koniecznie :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka  (pojedyncza) 1/2 kapusty pekińskiej 3 jajka ugotowane na twardo 2 średnie pomidory 1 puszka kukurydzy 1 pęczek rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku 1 czerwona papryka 3 ogórki korniszony 3 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu sól

Agusiowe smakołyki
Surówki, szaszłyki i sweterek 137

tradycyjnych kotletów schabowych i mielonych (przepis na mielone znajdziecie tu i tu ) zaczęłam wypróbowywać opublikowane wcześniej przepisy - zrobiłam  słodko-kwaśną surówkę z białej kapusty ,  surówkę coleslaw z kapusty pekińskiej , pieczonego kurczaka i  szaszłyki w miodzie .  Te ostatnie były trochę oszukane, bo robiłam je na patelni grillowej a nie na grillu. Zamieniłam także czerwoną paprykę na cebulę

blog.moje-pasje.info
Pulpety z mozzarellą i zielonym pesto w sosie z suszonych pomidorów 166

sobie niespodziankę - mozzarellę i zielone pesto. Do przygotowania pulpetów uzyłam mięsa z indyka.. Ponadto sos wzbogaciłam kawałkami suszonych pomidorów. Pulpety podałam z ryżem jaśminowym oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Składniki: 700 g mielonego mięsa (użyłam indyka) kminek - ok. pół płaskiej łyżeczki zioła kuchni włoskiej - ok. 3 płaskie łyżeczki 2 zmiażdżone ząbki czosnku sól i pieprz 2 jajka

Czerwień i błękit