Pyszna i efektownie wyglądająca warstwowa sałatka gyros. Doskonała na każdą domową imprezę oraz jako pełnowartościowe danie. Sycąca i dobrze przyprawiona. Jednym słowem konkretna! Takie dania najbardziej uwielbiam :) Zamiast kapusty pekińskiej pojawia się tutaj żółty ser i szczypiorek. Jak dla mnie to bardzo udane połączenie. Zachęcam do wypróbowania przepisu :) Składniki:2 podwójne piersi
Krokusowy Domnajmniej kilka rodzajów. Pierwsza „klasyfikacja”, ze względu na rodzaj wywaru, wyróżnia shio (najbardziej tradycyjny ramen, przygotowywany na bazie mięsa drobiowego, wyróżniający się bardzo słonym wywarem, podawany jest ze szczypiorem, kapustą pekińską i pędami bambusa), tonkotsu (z kości wieprzowych), miso (wywar wzbogacony miso, czyli pastą ze sfermentowanej fasoli) oraz shoyu (z dodatkiem sosu sojowego). Wywary dzieli się też na kotteri
Tradycyjna Kuchniapokrój dobrze umyte, nieobrane ziemniaki w grube frytki, skrop olejem, posyp suszonym oregano i solą, wymieszaj. Piecz 30 minut w 200 st) i z sałatą, np. z posiekanej drobno kapusty pekińskiej, polanej vinegretem z musztardą miodową (1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego, łyżeczka musztardy miodowej). Smacznego! Artykuł Niedzielny obiad: Skrzydełka „buffalo” z domowym sosem
Niedzielny kucharzrózgą. Doprawić przyprawami. Na koniec wmieszać posiekany koperek i jogurt klopsiki przełożyć do sosu i zagotować razem podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z ziemniakami i surówkł z kapusty pekińskiej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapiekanka kebab-gyros w wersji z ryżem, inspirowana popularną i lubianą sałatką imprezową... z kurczakiem, papryką, ogórkami konserwowymi i kukurydzą, a zamiast kapusty pekińskiej jest ryż 😉 Jest ona bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjnie! Jest to jedna z lepszych zapiekanek, jakie jadłam. U mnie zapiekanka ta składa się z pojedynczej warstwy ryżu i składników, ale można również wykonać
Kuchnia MagdaLenyJeśli nie jedliście połączenia hot doga z kimchi, to musicie koniecznie spróbować! To świetne i nieoczywiste połączenie wegańskiej kiełbaski, smacznych dodatków i sfermentowanej pikantnej kapusty pekińskiej. Przepis na kimchi, który wykorzystałam pochodzi ze strony Jadłonomii. Jeśli nie wiecie, gdzie kupić najważniejszy składnik, czyli paprykę gochugaru, polecam tego sprzedawcę . Składniki: Bułka dobrej jakości Wegańska parówka (testowałam nowe parówki
Emcia Pichcismakuje gdy pomidory są "prawdziwe" -- -- Skład: 5-7szt. pokrojonych pomidorów, 250-300 g utartego żółtego sera, 2 cebule, 1 papryka, 0,6 - 0-8 kg kapusty pekińskiej, ~10 pomidorów koktajlowych, kilka łyżek oleju, sól i pieprz. Kapustę kroimy lub szatkujemy i przekładamy do miski, gdzie układamy warstwowo po kolei przygotowane produkty. Ser ucieramy na grubych oczkach
chleba naszegoOgórki w ketchupie[/caption] Inne pomysły na wykorzystanie ogórków: Ogórki Faszerowane Fetą Kolorowa Sałatka Z Makaronem, Szynką I Ogórkiem Sałatka Z Tortellini, Ogórkiem I Koperkiem Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Marchewką I Ogórkiem Śledzie W Sosie Śmietanowo-Ogórkowym Penne W Sosie Ogórkowym Mizeria Po Kaszubsku Artykuł Ogórki w ketchupie – ogórki na zimę pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnesałatkę z dodatkiem marynowanych pieczarek Do mojej sałatki dodałam majonez light ale można również dodać zwykły majonez, oliwę lub jogurt naturalny-kto co woli. Polecam Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 mały zielony ogórek 5 rzodkiewek 5 pomidorków koktajlowych 5 pieczarek marynowanych kilka łodyżek szczypiorku 2 łyżki majonezu light 1/4 łyżeczki soli, pieprzu oraz ziół prowansalskich Przygotowanie: Warzywa myjemy
słodkie i nie tylko historie kulinarneryżowego (wstążki) olej sezamowy do smażenia kawałek imbiru wielkości kciuka 2-3 ząbki czosnku 500g piersi kurczaka marchew 1/2 strąka papryki 200 g pieczarek ½ puszki kukurydzy z puszki ½ kapusty pekińskiej puszka pędów bambusa 15g suszonych grzybów mun czarny pieprz sos sojowy ciemny ocet ryżowy łyżeczka cukru trzcinowego dymka do posypania Sposób przygotowania : Makaron zalać wrzątkiem lub bulionem i odstawić
Pyry na Gazprzepisy diety dr Dąbrowskiej: surówka z młodej kapusty z koperkiem młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior
Kulinarne przygody Gatitywłaśnie gotowaliśmy w tym tygodniu. Dania do zrobienia były proste, jak te z filmikówi na YouTube, jednak przygotowania zabrały trochę czasu – głównie zrobienie zaprawy do kaczki po pekińsku z dużą ilością tartego imbiru, zamacerowanie kurczaka w sosie balsamicznym (tu trzeba było zmieszać przyprawę włoską, składającą się z mieszanki wielu ziół) i przyrządzenie mieszanki do steków z kalafiora. Wszystko
Niedzielny kucharztajskiej. Składniki 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżeczki obranego korzenia imbiru 1 duży ząbek czosnku 1 czerwona papryka 200 g grzybów shitake 3 duże dymki 3 szklanki kapusty pekińskiej ( można zastąpić bok choy ) sól pieprz Przygotowanie Rozgrzałem olej w rondlu o grubych ściankach. Włożyłem imbir, obrany i starty, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, po 20 sekundach dodałem paprykę, pokrojoną
R'n'G Kitchenprawdę spoko. Sama się nie spodziewałam, że będzie aż tak dobra. Z pewnością będę wracać do tej surówki. Latem królują u nas surówki – od tych najprostszych z kapusty pekińskiej czy z czerwonej kapusty , po bardziej wyszukane z mniej popularnych produktów np. z marchewki, mango i kopru włoskiego . Dziś mam dla Was nową inspirację. Moja surówka z cykorii i grejpfruta
Dietologzapach lubczyku <3 Kochamy <3 Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 4 średniej wielkości ziemniaki 150 g boczniaków 1 łyżka masła 1 mała cebula 5 liści kapusty pekińskiej 1 duża marchew 150 g serka twarogowego z ziołami 1 łyżka mąki świeży lubczyk sól, pieprz Przygotowanie Żeberka myjemy, kroimy na porcje, zalewamy zimną wodą ( 1,5 litra ), dodajemy ½ łyżeczki soli
R'n'G Kitchen