kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:129/199)

Pulpety ala gołąbki 156

Składniki: 500 g mięsa mielonego 200 g czerwonej soczewicy 250 g kapusty pekińskiej 1 cebula 2 jajka jarzynka, pieprz ziołowy czubryca czerwona czosnek suszony sos chili zioła prowansalskie 1 mały … Czytaj dalej Pulpety ala gołąbki

czarrna od kuchni
Wiosenne przeboje kulinarne 95

Zupa krem chrzanowa Krupnik kryzysowy Zupa krem z groszku Sałatka ziemniaczana z jajkiem i mniszkiem lekarskim Koktajl z rzeżuchą Jak wyhodować kiełki w domu – metoda w słoiku Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki i prażonym słonecznikiem Omlet z kiełkami słonecznika Koktajl ze szpinakiem Herbata z pokrzywy – właściwości i przepis Surówki wiosenne – 10 najlepszych przepisów Naleśniki szpinakowe Kotlety jajeczne

Dorota Smakuje
Sałatka ziemniaczana z pekinką 147

Składniki: 300 g ziemniaków 1/4 niedużej kapusty pekińskiej 120 g wędzonego fileta z kurczaka biała część pora 3-4 kawałki papryki konserwowej majonez, musztarda sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana z pekinką

czarrna od kuchni
Pieczone mielone z boczkiem i mozzarellą 123

Bardzo prosty przepis na nietradycyjnego kotleta mielonego! Serowy środek, chrupiący wierzch! Z ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej smakuje wyśmienicie! Polecam na domowy obiad! 500 mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 3 jajka 3 łyżki świeżej natki pietruszki ½ pęczka świeżego szcypiorku 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g boczku wędzonego w plastrach 10 mini kulek mozzarelli Sól Pieprz

VioletoweKucharzenie
Surówka z białej rzodkwi 170

Składniki: 1/4 małej kapusty pekińskiej (ok. 100 g) 1 marchewka 1/2 białej rzodkwi (ok. 100 g) 1 łyżka kaparów 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, można wymieszać z majonezem sól, pieprz Przygotowanie: … Czytaj dalej Surówka z białej rzodkwi

czarrna od kuchni
Sałatkowy misz-masz 110

Sałatka z typu tych, co na tą chwilę mam w lodówce :) Takie połączenia zawsze fajnie a przede wszystkim smacznie wychodzą :) Składniki: - 1/2 kapusty pekińskiej - 3 małe pomidory - 1/2 słoika czarnych oliwek - 250 g grillowanej szynki - 3 ogórki małosolne - 4 jajka - olej rzepakowy lniany Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo a następnie kroimy je w kostkę. Pomidorki sparzamy, obieramy ze skórki

Zainspirowana w kuchni
TOFU PO KOREAŃSKU 134

danie z tofu w roli głównej.   Dobre na ciepło i na zimno. Można odgrzać w kolejnym dniu.   Najlepiej smakuje z ryżem i opcjonalnie także z surówką z kapusty pekińskiej lub ugotowanym na parze brokułem.  Pokrojone na kawałki tofu doprawiamy do smaku, obtaczamy w mące, obsmażamy na rumiano, a na koniec krótko gotujemy  w pysznym gęstym

cool and minty
Uzbekistan - Marchewka po koreańsku (Morkovcha) 139

około pół miliona. Tym sposobem kuchnia koreańska stała się jedną z najpopularniejszych w tym regionie świata. Koreańczycy kochają i zawsze kochali swoje kimchi, ale niestety w czeluściach Azji Środkowej kapusta pekińska, czyli główny składnik ich kiszonek,n była pospolicie występującym warzywem. Tak powstało kimchi z marchewki, znane i lubiane nie tylko w Azji Środkowej, ale i w całej Rosji

Roślinożerni urlopowicze
Buraczki zasmażane do obiadu 77

Moje buraczki zasmażane do obiadu ścieram na tarce o drobnych oczkach oraz dodaje do nich jabłko, które nadaje nieco kwasowości i słodkości. Sprawdźcie poniższy przepis. Zobacz też: Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem Surówka z sałaty rzymskiej i rzodkiewki Surówka z marchewką i jabłkiem Buraczki z octem balsamicznym i miodem Pomidory ze śmietaną i cebulą Przepis na buraczki

Kuchnia Bazylii
Pstrąg z fenkułem 127

Przy okazji przepisu na dorsza pod kołderką z kapusty pekińskiej wspominałam już o tym, że Polacy od wieków słynęli z przyrządzania ryb. Nasi przodkowie potrafili z ryb przygotować prawdziwe wyrafinowane uczty - większa ilość dni postnych nie stanowiła więc dla nich większego problemu 😉 Komuna zmieniła wiele i obecnie przeciętny mieszkaniec naszego kraju je niewiele mięsa ryb - a szkoda, w końcu

Z notatnika dietetyka
Surówka z pomidorów i ogórków do obiadu 87

aligncenter" width="1024"] Surówka z pomidorów i ogórków do obiadu[/caption] Zobacz inne przepisy na szybkie surówki do obiadu: Kolorowa Surówka Z Kiszonej Kapusty – Smaczna I Zdrowa Surówka Z Kapusty Pekińskiej I Marchewki Surówka Z Ogórkiem Kiszonym Surówka Z Marchewki I Pora Szybka Sałatka Z Pomidorów Najprostsza Surówka Z Marchewki Artykuł Surówka z pomidorów i ogórków do obiadu pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka gyrosowa -warstwowa 147

się taki który nie zna, to polecam, warta posmakowania :) Można ją oczywiście wymieszać, ale podana w przeźroczystej misce, ułożona warstwowo, wygląda bardzo apetycznie!  Zapraszam na moją wersję :)  Kapusta pekińska ( średnia) Puszka kukurydzy 5-6 korniszonów 3 cebule czerwone 2 papryki czerwone Filet z piersi kurczaka ( podwójny) Przyprawa kebab gyros Olej Ketchup pikantny Majonez W pierwszej kolejności przygotowałam mięso

Takie tam pichcenie
Sałatka z tuńczykiem 121

Składniki: Tuńczyk w sosie własnym Jajka Pomidory Rzodkiewki Cebula czerwona Papryka Mix sałat lub kapusta pekińska Koperek Pieprz Sól Sos czosnkowy Przygotowanie: Sałatę rozkładamy na półmisku, na nią ukladamy pokrojoną cebulę, rzodkiewki pokrojone w plasterki, paprykę tniemy w cienkie paseczki, pomidory kroimy w ćwiartki, jajka jeśli małe to na pół, a jeśli większe to pokroić na ćwiartki. Całość delikatnie posolić

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Wołowina z czerwoną fasolą 103

robi swoje, jest bardzo smaczne. Danie podane w towarzystwie ryżu, u mnie dodatkowo podałam sos słodko kwaśny, który uwielbiamy. Ale to oczywiście tylko sugestia. Doskonale sprawdza się surówka z kapusty pekińskiej ze świeżą papryką zieloną ,czerwoną . Pyszne, smaczne i kolorowe, zapraszam do przepisu:)) Składniki 700 g rumsztyku wołowego, pokrojonego w paski lub kostkę Marynata 3 zmiażdżone ząbki czosnku 2 łyżeczki

gotuj ze mną
Serowe kotlety 69

serwowane na ciepło jak i na zimno np z dodatkiem sosów, dipów. Ja u siebie podałam jako danie obiadowe z dodatkiem pieczonych ziemniaków i ukochaną przez wszystkich surówką z kapusty pekińskiej. Kilka zostało i zostały zjedzone jako przystawka na kolację. I jako przystawkę na różne okazje śmiało możemy serwować. Doskonale będzie smakować w towarzystwie czerwonego wina, winogron z półmiskiem różnych

gotuj ze mną