własnym z marchewką. Z ilością ziemniaków trochę przesadziłam, ale mięso i marchewka zniknęła z talerza. Podwieczorek 17:30 Byliśmy poza domem i nie było podwieczorku 😉 Kolacja 19:00 Sałata pekińska z ogórkiem, pomidorem i jajkiem. To wszystko skropione sosem z oleju lnianego i cytryny + suszona natka pietruszki. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę? 1 Co Lila
lady-och-mistrzyni.blogspot.comkaczkę, chwilę przesmażyć, dodać tymianek, chili. Chwilę razem dusić. Doprawić solą. Dodać groszek i truskawki, wymieszać. Włożyć ugotowany, odcedzony makaron, wymieszać, nakładać na talerze. *pierś kaczki barbarie, jeżeli kaczki pekińskiej to dwie zastawa
królestwo garówurówka ta jest smaczna, zdrowa i krucha. Warto ją od czasu do czasu podać do obiadu. Ja dzisiaj ją zrobiłem i wszyscy zjedli ze smakiem. Składniki : 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 średnie jabłko ( winne ) 1 średnia marchewka 1 nie duży pomidor 2-3 gałązki świeżego koperku Sposób wykonania : K apustę pekińską drobno posiekaj. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce
Przepisy i porady kulinarneSkładniki 2 kapusty pekińskie 1 tuszka z królika 3 cebule 1/2 główki czosnku 1 szklanka ryżu 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej 1/2 szklanki siemienia lnianego sól, pieprz, słodka papryka Sposób przygotowania … Czytaj dalej Gołąbki z pekinki
czarrna od kuchniSkładniki: 1 pęczek szparagów 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 słoika czosnku marynowanego z chili 1/2 słoika mini korniszonków kawałek kapusty pekińskiej kawałek sera feta szczypiorek saszetka sosu cezar olej przyprawa … Czytaj dalej Sałatka z grillowanych warzyw
czarrna od kuchnipapier ryżowy - 13 sztuk łyżka tłuszczu roślinnego, np. oleju rzepakowego olej rzepakowy do smażenia gotowych sajgonek Świetnie do takiego farszu pasuje jeszcze połączenie makaronu ryżowego oraz kapusty pekińskiej, ja je dziś pominęłam. Ale zagoszczą w towarzystwie mięsa mielonego, już niedługo. Przygotowanie: Polędwiczki myję w zimnej wodzie, suszę na papierowym ręczniku, kroję na drobną kostkę
Zasmakuj Kuchniprzez maszynkę Rurki z kremem Ciastka z dżemem Bezy z czekoladą i cynamonem Marcepanowe trufle bez marcepanu Trufle z masy kajmakowej Bombki mleka w proszku Surówki / Sałatki: Surówka z kapusty pekińskiej Sałatka Jarzynowa Warstwowa sałatka z jajkiem i tuńczykiem Tarte buraczki PRZYDATNE: Idealne polewy do ciast Przepis na idealnie wypieczoną babkę Przepis na idealny sernik Jak naturalnie barwić jajka
W Moim Magicznym DomuKiedy skórka na kurczaku jest zrumieniona, mięso miękkie, a sos gęsty i w połowie odparowany, kurczak jest gotowy. Ja swojego kurczaka podłam z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródjedno z moich ulubionych dań. Z podanych składników zrobiłam dwie porcje. Składniki: kilka ziemniaków 1 pojedyncza pierś z kurczaka (ja miałam średnią) 100-150 g sera żółtego warzywa (kapusta pekińska, pomidor, cebula, ogórek kiszony, papryka) olej do smażenia frytek przyprawa gyros Pierś pokroić na małe kawałki.Natrzeć olejem i przyprawą gyros.Odstawić. Usmażyć frytki ,a następnie pierś (na patelnię
Agusiowe smakołykisię, że to za dużo... ! Pierwsza technika też może być podrasowana - dużo sałatki. Wyobraź sobie, że jesteś WEGANINEM i jesz samą surówkę na obiad (1/4 główki kapusty pekińskiej + trochę dodatków... itd). Teraz do takiej wegańskiej porcji dodaj małego kotleta (pół kotleta), zacznij jeść od sałatki i kombinuj takie tycie-tycie porcje, by tego kotleta starczyło
Dieta Rozdzielna i Zdrowiełyżkę wody. Zamknęłam i wsadziłam do nagrzanego piekarnika na ok 180-200 st. Piekłam ok 30 min. Wyszła krucha, soczysta. Pokrojoną w plastry podałam z surówką z kapusty pekińskiej i marchewki oraz z ziemniakami. Kiedyś połączyłam ją też z pieczonym bakłażanem i kaszą jęczmienną. Zupełna dowolność, pasuje do wielu dań. Na zdjęciu z pomidorami, bo po zjedzeniu obiadu, dopiero
Justa próbuje gotowaćkorzystam z tej wersji. Wersja dłuższa- na około godzinę odkładam mieszankę do lodówki i dopiero potem smażę na patelni. Rzadko ale czasem tak robię. Dobrze smakują z sałatką z kapusty pekińskiej oraz ziemniaczkami. Smacznego
Justa próbuje gotowaćrazem wersja koreańska z tamtejszą kiszoną kapustą (lub z innym tajnym składnikiem, ale o tym w dalszej części wpisu), którą robi się bardzo prosto. Najprostszy sposób, to wymieszać poszatkowaną kapustę pekińską z sosem sojowym i ostrą papryką, a niektórzy mieszają tylko z papryką. Zamknąć w słoikach i czekać, aż będzie kwaśna. Nie tak dawno temu, bo pod koniec XIX wieku
Kryzysowa Książka KucharskaAromatyczny, w punkt ostry. Taka mała rzecz, a cieszy;) Sprawdzi się do wszelkiego rodzaju przekąsek, do mięs, do dań z grilla, do frytek itd. Ostatnio podałam go nawet z kapustą pekińską solo i świetny dodatek do obiadu gotowy był raz dwa. Zapewniam Was, że gdy tylko go spróbujecie, będziecie chcieli dodawać go do wszystkiego:) Polecam. 1 cebula 1 łyżka octu
Smaki Na Talerzu