kanapki - 13123 przepisów (strona:598/875)

Pasta karotenowa do pieczywa 98

Smakowita, pomarańczowa pasta do kanapek. Składniki: 2 marchewki 15 dag twarogu 7 dag masła roślinnego sól do smaku cukier do smaku Wykonanie: Marchew utrzeć na drobnej tarce, połączyć z twarogiem i masłem. Przyprawić do smaku solą i cukrem, następnie dokładnie utrzeć wszystkie składniki

Tradycyjna Kuchnia
Pączki, hamburgery, pizze; Dzień dziecka 01.06 142

nowsze na: pączusie, hamburgery, lasagne  i pizze :) Wystarczy kliknąć w miniaturkę by przenieść się bezpośrednio do przepisu Smacznego :) bułeczki drożdżowe hamburgery pieczone oponki małe pączusie orzeszki Domowa kanapka drwala Pizza 5 serów Pizza ze szpinakiem i słonecznikiem                                   Calzone z pieczarkami

KreatywnePiny
NAJLEPSZY SMALEC WEGAŃSKI - ZE SKWARKAMI 180

smalec powinien był lekko słonawy, cebula nadaje mu słodki smak, więc soli troszkę potrzeba (każdy musi dobrać swoją ilość, smaki są bowiem różne). Zawsze można również dosolić smalec na kanapce... Odstawiamy do stężenia. Gotowy smalec przechowujemy w lodówce, wyjmujemy go jednak wcześniej, najlepiej kilka godzin, by nabrał temperatury pokojowej, inaczej będzie się kruszył. Ja wyjmuję go z lodówki gdy idę

Smaczne Zdrowe
Twarożek z rzodkiewką. 159

Przedstawiam Wam pomysł na śniadanie i jako dodatek do kanapek. Domowy twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Wiosenny serek z nowalijkami. Składniki: 250 g twarogu 5-6 rzodkiewek 2 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżki śmietany sól pieprz Wykonanie: Twaróg rozgnieść widelcem, dodać starte na tarce rzodkiewki,posiekany szczypiorek i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. twarożek z rzodkiewką

O kuchni z uczuciem
Pasta jajeczna z łososiem. Kanapeczki dla maluszka 125

Czasami tak jest, że zostaje kawałek ryby, mięsa, gotowanych warzyw, kaszy itd.. Nie wiecie co z nimi zrobić? Proponuję pasty na kanapki. Będzie to świetna odmiana dla Was i Waszych dzieci i taką "nowość" na pewno zjecie ze smakiem. Potrzebujemy: kawałek łososia, mi został taki wielkości 3x3 cm, miałam parowany łyżeczka łuskanych ziaren konopii, do nabycia TUTAJ 1 ugotowane

MamaOskarka
Gomasio 116

zaczną lekko się rumienić i cudownie pachnieć. Jeszcze ciepłe przełożyć do moździerza i utłuc. Przestudzone przełożyć do słoika. Używać jako posypkę na chleb z masłem lub do tradycyjnych kanapek. Gomasio niesamowicie poprawia smak najprostszych dodatków. Sprawdźcie sami :) Ilość soli regulujcie po swojemu :) Czujecie, jak pięknie pachnie? :) Relację z owsiankowych warsztatów możecie przeczytać tam klik

Codzienna kuchnia niecodzienna
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 158

główne, przegryzkowe i deserowe. Jeszcze raz bardzo dziękuję i już teraz zapraszam do udziału w kolejnej edycji akcji :) Zgrana para - królik z marchewką Kotlety marchewkowo-selerowe Bułki marchewkowe na kanapki Wegańskie aromatyczne prawie-puree z marchwi i kalafiora Chleb marchewkowy na zakwasie Marchewka w pomarańczowym sosie Marchewka na ostro Sernik marchewkowo - pomarańczowy Rolada marchewkowa z nadzieniem kremowym Kasza jaglana

Weekendy w domu i ogrodzie
Niby pizza z boczniakami 204

oregano. Rozłożyć kawałki pokrojonych boczniaków. Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni C. Pod koniec pieczenia rozłożyć plastry mozzarelli na wierzchu placka. Podawać gorącą. Świetnie sprawdza się jako kanapka do pracy bez konieczności odgrzewania. ------------ Podobne: Wytrawny rogal z wędliną i serami Zapiekanka "nawinie" z dynią Szybka zapiekanka naleśnikowa

Weekendy w domu i ogrodzie
Pesto z rzodkiewki 127

już wiecie i wcześniej pisałam wszystko co zielone i jadalne można przerobić na pesto czyli zielony sos do makaronu w stylu włoskim lub pastę do kanapek. Tym razem pod młotek wzięłam młode listki rzodkiewki. Pesto jest lekko ostrawe i pyszne, ja używam do smarowania pieczywa ale równie dobrze sprawdzi się z makaronem, popróbujcie. Pesto z rzodkiewki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Mało Obiektywna Recenzja - Tu Lis Ma Nore Bistro Ruda Śląska 160

się właśnie nazywa, pozwolił nam zresetować się po ciężkim tygodniu pracy i odpocząć na świeżo skoszonej trawce. Jednak, nie o nim chciałem pisać. Byliśmy głodni, po zjedzonych rano kanapkach, a na oferowane przez bar parkowy jedzenie nie mieliśmy ochoty. Kilka ruchów na smartfonie i zaleźliśmy restauracje U Mnicha , podjechaliśmy. Niestety nie było nam dane nic zjeść, bo siedząca w rozkroku

BaRepas
Farfalle i spółka 118

ugotowałam makaron i wyszło smaczne danie. Do dania wykorzystałam sos cygański, który świetnie się sprawdził w daniu na ciepło. Do tej pory sos ten zajadaliśmy przeważnie do kanapek z wędliną. A tu takie miłe zaskoczenie i okazało się, że można go podać też na ciepło. Danie podane na talerzu Agawa Platin Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Tosty z łososiem i sadzonym jajkiem 178

sadzonym jajkiem 2014-12-10 14:09:41 Łagodne jajko sadzone w towarzystwie wyrazistych smaków wędzonego łososia, twarożku koperkowo-czosnkowego oraz czarnego pieprzu. Możliwe do przyrządzenia w kwadrans pożywne kanapki w sam raz na śniadanie lub szybką przekąskę o każdej porze dnia. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 4 kromki chleba tostowego (najlepiej mieszanego) 4 jajka (najlepiej średnie

Kulinarna Pokusa
Tosty z łososiem, rukolą, serem pleśniowym i kawiorem 219

nieco przestygnąć. Ser kroimy w dość cienkie (2-3 mm) plasterki. Część rukoli pozostawiamy do dekoracji, a następnie układamy składniki na kromkach w kolejności: rukola, łosoś, ser. Na środek kanapek kładziemy dla dekoracji po kilka listków rukoli oraz kawior lub pokrojone na cienkie paski suszone pomidory. Uwagi Alternatywnie zamiast kawioru można też z powodzeniem użyć suszonych pomidorów w oleju. Przez

Kulinarna Pokusa
Pesto 141

Proporcja oliwy do składników stałych decyduje o konsystencji naszego pesto. To z przepisu powyżej jest średnio gęste, więc nadaje się np. do makaronów. Jeśli chcemy użyć go np. do kanapek, dobrym pomysłem może być zwiększenie ilości stałych składników lub dodanie nieco mniej oliwy. Ilość czosnku i pieprzu decyduje o tym jak pikantne będzie pesto. Możemy zwiększyć lub zmniejszyć ich udział

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania