cytryny zioła prowansalskie Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i zagotować. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodać wody. Podawać do gołąbków. W wersji bardziej gęstej świetnie nadaje się do kanapek
pyszne zdrowościchciałam by służyło za sos, dlatego zamiast większej ilości oliwy dodałam wody. Ze smaku nie traci nic, jest pyszne, zdrowe i błyskawicznie się przyrządza. Jeśli chcesz pesto do kanapek, po prostu nie dodawaj wody - będzie bardziej gęste. Składniki: 100 g świeżego szpinaku 50 g oliwek zielonych 15-20 g oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku (duże) 3-4 plastry suszonego
pyszne zdrowościHummus - danie wywodzące się z Bliskiego Wschodu coraz bardziej popularne u nas. Idealnie nadaje się do kanapek, pasuje też do surowych lub pieczonych warzyw jako dip. Odmian hummusu jest wiele, zapewen tyle ilu jest jego zwolenników. Warto robić hummus w domu bo ten sklepowy jest bardzo drogi. Smakuje pysznie, zawiera sporo dobrej jakości białka. Niestety, do jego wykonania niezbędny jest
pyszne zdrowościcenie z proszku. To jest moje zdanie, nic tego nie zmieni. Głodny turysta wiele zniesie, ale my na przyszłość będziemy wiedzieć, że lepiej się zabezpieczyć i wziąć ze sobą kanapki
BaRepaskonopne to ciekawy i cenny dodatek do codziennej diety. Zastosowanie: stanowi doskonałe urozmaicenie każdej potrawy. Polecany jako dodatek do musli, sałatek, koktajli. Idealny jako posypka m.in. do kasz, kanapek. Można używać jako składnik domowych wypieków. 75 dkg mąki 25 mąki żytniej pełnoziarnistej 5 dkg drożdży 1 l wody ciepłej 4 łyżki cukru 2 łyżki płaskie soli 4 łyżki
Moje domowe kucharzenienadzieniem z mięsa mielonego. Uwierzcie mi smakuje bosko! Takie cudeńka podane z rana do herbaty lub kawy, lub wzięte se sobą do pracy/szkoły mogą z łatwością zamienić kanapki. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Ciasto drożdżowe x2 200 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) średnia cebula 200 ml przecieru pomidorowego szklanka wody 0,5 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki
Kuchnia ŁukaszaCzęść z Was może się zdziwić tą propozycją, bo odbiega od tradycyjnej wizji śniadań w Polsce, na które często je się kanapki, parówki, jajecznicę, ew. jogurt, mleko z płatkami lub ostatnio owsiankę, jednak będę bronić tego dania. Zdrowe i lekkie warzywa to dawka witamin i minerałów, zaś w połączeniu z jajkiem, które jest cudownym źródłem białka i bakalii
Taste Of My Daybyliśmy w lokalu na Hożej, ale za kilka dni Krowarzywa otworzy swój drugi lokal w Warszawie na ulicy Marszałkowskiej. Co nas nie dziwi, bo tłumy chętnych do skosztowania tych "kanapek" z pewnością rosną ;) Więcej info na ten temat znajdziecie na fejsie . W swoim menu Krowarzywa ma kilka burgerów, które goszczą na stałe (Jaglanex, Cieciorex, Warzywex [GF - gluten free], Tofex
Bananowe Poleniej przygotować śniadanie, obiad i deser. Oczywiście z przymrużeniem oka :) A tak na serio, fasola to również niezastąpiony produkt w kuchni, kiedy najdzie nas ochota na smarowidło do kanapek, a nie mamy nic w domu wart zrobić ekspresowy wegański smalczyk i zajadać się z uśmiechem na ustach :) Maugo
Bananowe PolePyszne domowe bułeczki do hamburgerów ale nie tylko. Można je też wykorzystać do zrobienia pysznej kanapki. Nic tylko piec i robić pyszne domowe hamburgery. składniki: 700 g mąki pszennej u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 200 ml letniego mleka 200 ml letniej wody 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 opakowanie suchych drożdży 2 łyżki oleju oraz mleko do posmarowania
Monia miesza i gotujeMały słoik sardeli na długo zagościł w lodówce, zanim zastanowiłam się co z nim zrobić. Pasta do kanapek! To był strzał w dziesiątkę! Składniki mały słoik sardeli 1 opakowanie białego serka do smarowania 1 średnia cebula 2 ogórki konserwowe świeżo mielony pieprz Sardele odsączamy z nadmiaru oleju i drobno kroimy. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki
My Chcemy JeśćDrugie śniadanie nie musi być nudne. Zamiast zwykłych kanapek z chleba, sera lub wędliny stawiam na banany, miód i wafle ryżowe. Składniki 1 banan 2 wafle ryżowe (np. słonecznikowe lub sezamowe) 2 łyżeczki miodu 1 łyżka syropu klonowego (wersja dla łasuchów) Wafle ryżowe smarujemy miodem. Banana kroimy w plasterki. Plasterki banana układamy na waflu ryżowym. Łasuchy mogą całość polać łyżką
My Chcemy JeśćPasty do kanapek są ciekawym urozmaiceniem śniadań. Jedną z moich ulubionych jest pasta z ciecierzycy i bakłażana. Trochę przypomina hummus, ale dzięki grillowanemu bakłażanowi nabiera zupełnie innego smaku. Składniki 2 puszki ciecierzycy w zalewie 1 bakłażan 1 łyżka sezamu sól ziołowa pieprz świeżo mielony 1 łyżeczka tymianku szczypta lubczyku Sezam prażymy i odstawiamy do wystygnięcia. Ciecierzycę przelewamy z puszek
My Chcemy Jeśćjedynie ... nadzienie. Pozwólcie, że zadedykuję go Izie, która poprosiła mnie o przepis na schab świąteczny. A ten właśnie idealnie się na Święta nadaje, dodatkowo świetnie smakuje na zimno na kanapce. Składniki: 1 kg / 1,5 kg schabu bez kości 1 duża laska kiełbasy bardzo dobrej jakości, mocno wędzonej 3/4 pęczka świeżego majeranku 20-25 szt. całych owoców jałowca
Garniec Magaliechmurka, gdy go zrobicie i skosztujecie, żaden gotowy nie będzie już Wam smakować, gwarantuję! Idealny na wszelkie święta i imprezy domowe, jako zakąska lub po prostu na kanapkę, co kto lubi. Konfiturę śliwkową można zamienić na żurawinową, morelową lub wiśniową. Co tylko sobie wymyślicie, zawsze robi się go podobnie i za każdym razem smakuje obłędnie! Możecie wykorzystać
Garniec Magalie