kanapki - 13123 przepisów (strona:595/875)

Schab pieczony ze śliwką 107

marynatą, przykrywamy i chowamy na dobę do lodówki. Po tym czasie pieczemy pod przykryciem 2 godziny w 180 stopniach. Ten schab można kroić w cienkie plastry i jeść na kanapki, jak wędlinę. Można też kroić w grubsze kawałki i jeść jako mięso do obiadu. W tym celu tłuszcz, który się wytopił przy pieczeniu i zmieszał z marynatą należy zaprawić mąką

Marder&Marder Manufacture
Pasztet smarowny 147

gotowy, ani wypoczęty. Ale powoli oswajam się z myślą, że pora wrócić do fabryki. A żeby wam się lepiej pracowało to przygotowaliśmy pewien smakołyk, tak żeby sobie pyszne kanapki do pracy zrobić. Absolutnie pyszny pasztet w słoiku. Bo przecież każdy lubi pasztet! Eeee, nieee... To chyba nie tak było. To chyba z kremówkami. Że każdy lubi kremówki. Tak, chyba

Marder&Marder Manufacture
Chleb na zakwasie z żurawiną 124

tutaj mocno chlebowo. A ten chleb z żurawiną całkiem fajnie wyszedł. Słodka żurawina doskonale się komponowała np. z żółtym serem, pasztetem, czy wszelakimi wędlinami. Mieliśmy z Madzią naprawdę wyborne kanapki do pracy. Jedliśmy go chyba ze 4 dni i wciąż był tak samo świeży jak na początku. To bardzo dobry (i prosty) przepis. 300 g mąki pszennej

Marder&Marder Manufacture
Mielonka wieprzowo-indycza w osłonce barierowej 133

być nie tylko dobra, ale i gatunkowa, że to nie byle jakie mięso byle jakiego pochodzenia. Mielonka jest smaczna i będziemy ją robić częściej. Wyszła naprawdę doskonale. Na kanapki się spisuje lepiej niż niejedna szynka. Dlatego zachęcamy do zrobienia samemu w domu, tak naprawdę to nic trudnego. A o jakości niech świadczy to, że Madzi kumpela z pracy już

Marder&Marder Manufacture
Indyjski ser Panir (Paneer) 117

pochodzi z Indii i przypomina tradycyjne wiejskie sery warzone w garnkach. Należy do najprostszych w wykonaniu serów. Można go stosować np. na kanapki jak normalny twaróg. Do tego celu nadaje się znakomicie. My postanowiliśmy jednak gotowy ser zawinąć w pieluchę i powiesić na kilka miesięcy w przewiewnym miejscu. W ten sposób chcemy zrobić coś na wzór suszonego twarogu, jakże popularnego

Marder&Marder Manufacture
Szybki deser kakaowo-kokosowo-wiśniowy z daktylową chmurką, która smakuje jak KARMEL! 131

się go zjeść za dużo. Aha, jest jeszcze jedna sprawa. Karmel daktylowy. Trochę Wam go powinno zostać, ale tym się nie martwcie. Użyjcie go jako smarowidła, na kanapkę z masłem orzechowym, albo w naleśniku – smakuje wybornie. Będzie też się nadawał do jaglanki, albo kolejnej partii deseru kakaowo-kokosowo-wiśniowego! Składniki na 3 porcje warstwa dolna/górna 1 puszka śmietanki kokosowej

Fill The Bowl
Pieczeń domowa alla mielonka 190

Domowa mielonka pieczona z serii "wiem co jem" doskonała zarówno na zimno jak i na gorąco, w moim domu je się ją jako dodatek na kanapki,smacznie zdrowo i bez konserwantów! Składniki 1,5 kg łopatki wieprzowej 1/2 kg boczku gotowanego 1/2 cebuli 6 ząbków czosnku 2 jajka 300 ml wody jarzynka LUX  BELLA BIS przyprawa gajowego  BELLA

Wanilia i Kardamon
Pieczona łopatka z indyka z kuskusem oraz gotowaną marchewką z groszkiem 147

Bardzo lubię pieczone mięso. Często wykorzystuje je nie tylko do obiadów, ale również jako dodatek na kanapki. Ta opcja sprawdza się idealnie. Moja dzisiejsza propozycja jest jednak obiadowa. Smaczna, bo moja Córka podjadała też z talerza cioci ;) Składniki: kilogram łopatki z indyka łyżeczka czarnuszki 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy łyżka sosu sojowego łyżka soku z cytryny łyżka oregano, bazylii

ChilliJemy
Puszysty omlet z pomidorami, szynką i szczypiorkiem 123

Propozycja śniadaniowa. Jak dobrze wiecie warto dobrze zacząć swój dzień. Jajka są na tyle specyficzne, że dają energię na dłużej, niż zwykła kanapka czy jogurt.  Warto je jeść z wielu powodów, a w połączeniu z ulubionymi dodatkami są tym bardziej atrakcyjna formą do zjedzenia. Składniki(na duży omlet dla 2 osób): 5-6 jajek 8 pomidorków koktajlowych pół szklanki

ChilliJemy
Pieczona pierś kurczaka z oscypkiem 209

Dziwne pomysły przychodzą do głowy, kiedy szkoda, by oscypek się zmarnował. Osobiście nie przepadam za kanapkami z serem, więc wymyśliłam coś o wieeele smaczniejszego, choć może nieco bardziej czasochłonnego. (dla dwóch osób) 1 podwójna pierś kurczaka 1 wędzony oscypek  po łyżce stołowej:  miodu, oleju, posiekanego cząbru, pietruszki, rozmarynu (zioła mogą być suszone) półtorej łyżeczki soli i pieprzu folia

Kuchenna Kontrrewolucya
Śniadaniowe kotleciki z polędwicy z indyka 119

Pomysł powstały w wyniku zalegającej w lodówce polędwicy z indyka. Mimo, że naprawdę smaczna i dobrej jakości, jakoś żaden z domowników nie przepada za kanapkami z nią. Wynik kombinacji, by się nie zmarnowała jest bardzo smaczny i widoczny na zdjęciu. :) 350g polędwicy z indyka w tubie (u mnie indykpol) ok. 50g żółtego sera 1 jajko bułka tarta  świeży szczypiorek

Kuchenna Kontrrewolucya
Tradycyjny schab ze śliwką 178

Tradycyjne danie świąteczno-nieświąteczne. Pyszny na gorąco, jako danie główne lub następnego dnia, jako zimna przekąska na kanapki. Prosto, acz wykwintnie. Pychota. 1kg świeżego schabu wieprzowego ok. 15 sztuk suszonych śliwek szklanka bulionu warzywnego 1 spora cebula pieprz, sól olej do smażenia Schab płuczemy i wycieramy do sucha papierowym ręcznikiem. Jeśli jest na nim dużo tłuszczu, warto go nieco skroić

Kuchenna Kontrrewolucya
Rolada z piersi indyczej z serem, pieczarkami i papryką 171

Rolady mięsne to moja miłość. Względy smakowe są oczywiste, jednak szczególnie darzę sympatią fakt, że na zimno idealnie pasują do kanapek. Nie są suche, również idealnie sprawdzają się, jako przekąski w ciągu dnia. Zapraszam do wypróbowania kolejnego wymysłu mojego autorstwa. :) 1 średni filet z piersi indyczej (zwykle około 1kg) 1 czerwona papryka kilka sztuk pieczarek 4 duże plastry żółtego sera

Kuchenna Kontrrewolucya
Śledzie korzenne Seko z sosem musztardowo-cytrynowym 158

Śledzie to moja ulubiona przekąska, czy to imprezowa, czy gdy zwyczajnie mam ochotę na coś innego, niż kanapka. Mój szanowny partner nauczył mnie jedzenia tej ryby z majonezem, co wykorzystałam również w tym przepisie. Śledzie w oleju, w przyprawie korzennej, które otrzymałam dzięki uprzejmości firmy Seko, nadają się świetnie do podania w takiej postaci, a dodatkowo, dzięki swojemu charakterystycznemu różowemu

Kuchenna Kontrrewolucya
Masło... dyniowe! Pumpkin Butter 96

słoika i przechowujemy w lodówce do miesiąca czasu. Masło można też zamrozić ( na okres 6 miesięcy). Masło można wykorzystać podobnie jak masło orzechowe - jako smarowidło na kanapki, do owsianki, jogurtu czy do naleśników. * jak przygotować samemu taką przyprawę znajdziecie tutaj ( klik ) A już niebawem o tym, do czego ja użyłam tego dyniowego masła... :) Masło dodaję do akcji

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania