niezbyt zachęcający) możemy korzystać z własnych wyrobów- kroimy i mieszamy dowolne warzywa, które zasypujemy solą- w ten sposób je konserwując. Składniki: 1 kg pietruszki 25 dag selera 25 dag kalafiora 25 dag kapusty włoskiej 25 dag marchewki 25 dag kalarepki 5 papryk czerwonych 5 papryk zielonych 1/2 kg soli Wykonanie: Warzywa dokładnie myjemy, mielimy i mieszamy z ½ kg soli. Następnie
Tradycyjna Kuchniacukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana
Moja smaczna kuchniaproszku. Były również wizyty w barach mlecznych, z których najbardziej pamiętam pierogi leniwe. Kupowałam sosy w proszku, gotowałam makaron i obiad na dwa dni był gotowy. Szaleństwem było kupienie kalafiora i zrobienie z niego kotletów :) Dzisiaj młodzież studiująca ma zupełnie inną świadomość i podejście do żywienia. I chwała im za to. A mnie pozostaje się cieszyć, że i na mnie
bistro mamazawsze :D Miłego dnia :) Cukiniowe gofry z kremowym serkiem, szynką szwajcarską, szpinakiem i pomidorem Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem i fetą Curry z ciecierzycy i kalafiora z pure dyniowym, ryż jaśminowy Makaron noodle z masłem orzechowym, marchewką i brokułem Pierś z kurczaka pieczona z karmelizowaną cebulką i camembertem, kasza bulgur i brokuły A na koniec
More food, love and dreamsdawka dzienna folianów to 200 mikrogramów. Znajdziemy go w szpinaku, szparagach, owocach cytrusowych a ponad to w roślinach strączkowych takich jak zielony groszek, różne rodzaje fasoli, soczewica, awokado, brukselka, kalafior, buraki, marchew, dynia, seler oraz orzechy
Szybko Tanio Smacznieoddychać..ale jeść przecież trzeba! Co zrobić , by jednak nie stać za długo przy kuchni, kiedy w pokoju 33 stopnie? Ja poszperałam w zamrażarce i znalazłam mix warzyw- brokuł, kalafior, młoda marchewka. W lodówce leżały kurzęce porcje. Ograniczyłam się tylko do obrania kilku młodych ziemniaczków , czerwonej cebuli i czosnku! Dużo zdziałała esencja do duszonych warzyw Knorr, która wypróbowałam
Z Kuchni Do KuchniWarzywne tagine marokańskie + kasza jaglana Warzywne tagine jest tak uniwersalnym daniem, że można do niego zużyć jakiekolwiek zalegające w lodówce warzywa. Świetnie sprawdza się fasolka szparagowa, kalafior, papryka czy groszek z zamrażarki. Dzięki tej uniwersalnej mieszance przypraw, z każdych warzyw wyjdzie smaczny dodatek do ryżu czy kaszy. Warto dodać ciecierzycę, by zapewnić porcję białka organizmowi. Jest ona delikatna
Wegańska kuchnia orientalnacukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl
Moja smaczna kuchniablendera i zmiksować na sos, ja to zrobiłam na małych obrotach, żeby pozostały grudki :) "Makaron" wykładamy na talerz, polewamy sosem i już mamy gotowy obiad :) Dodatkowo posypałam go startym kalafiorem. Smacznego
Co na wege obiad?dół, około 40 minut, a następnie usunąć folię z góry i piec kolejne 10 minut. Polecam również inne warzywne "pasztety" Pasztet z cukinii i pieczarek Pasztet z cukinii i kalafiora Pasztet z selera Pasztet z kapusty i chleba
Trzeci talerzpełna młodych świeżych warzyw o tej porze roku to pozycja obowiązkowa. Zwykle nie dodaję jarmużu, ale akurat miałam to warzywo w zamrażalniku. Za to z reguły dodaję jeszcze młodego kalafiora i zielony groszek, których tym razem nie dodałam, ale zupa i tak była tak gęsta od warzyw, że łyżka stała! Najlepiej smakuje zaraz po ugotowaniu i obowiązkowo namawiam do dodania
Czerwień i błękitGorąco jeść się nie chce, ale warzywa zawsze:) Składniki: 1,5 litra bulionu 1 mały kalafior 1 fenkuł korzeń białej pietruszki biała fasola mamut kilka strąków kilka ziemniaków biały por sól koperek z fenkułu Przygotowanie: Wszystkie składniki pokrojone wrzucamy do bulionu. ponieważ warzywka są młode, gotują
AZgotuj!padło pytanie czy smakowało. Ale zrobił to tak nienachalnie, że odpowiedziałam mu : Nie zroczarowałm się!:) Aaa i czeka sie niedługo. Na ladzie tosty i yorkshire pudding Zupa krem z kalafiora i fenkułu. Nigdy nie jadłam lepszej zupy. 4 funty. Sorry babciu, mamo, ciociu niejedna i przepraszam samą siebie;) Spring pizza. Z cukinią i szparagami. Dało się wyczuć lekki cytrynowy smaczek
AZgotuj!smaczne połączenie. Naleśniki z farszem z czerwonej soczewicy (soczewica, pomidory, cebula) z serem żółtym Kurczak pieczony w orzechowej skorupce (masło orzechowe, orzeszki ziemne) ryż jaśminowy, brokuły ziemniaki i kalafior w mleczku kokosowym z curry
More food, love and dreamsZapiekanka z kaszy jęczmiennej/jaglanej 1 woreczek kaszy jęczmiennej kawałek kiełbasy (wędliny, mięska, pieczarek – wg własnego wyboru) 2 średnie cebulki miseczka jarzynek świeżych (marchew, groszek, kalafior, brokuły, wg. uznania) 1 średni pomidorek łyżeczka mąki masło oliwa 2/3 szklanki rosołu 2/3 szklanki mleka Kaszę jęczmienną ugotować w woreczku w osolonej wodzie. Kiełbaskę (mięsko lub pieczarki) pokroić i podsmażyć na oliwie
Tradycyjna kuchnia inaczej