kalafior z sosem - 1331 przepisów (strona:53/89)

Skrzydełka pieczone na słodko kwaśno 226

wkładki o dużych oczkach. Rozpuść masło na patelni. Dodaj rozpuszczony w wodzie szafran, berberys, a następnie kalafior. Smaż przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec wsyp brukselkę, natkę. Dopraw solą i smaż aż pilaf będzie ciepły. Upieczone skrzydełka polej sosem i podaj z kalafiorowym pilafem limonką. The post Skrzydełka pieczone na słodko kwaśno appeared first on Blog

codojedzenia
Skrzydełka pieczone na słodko kwaśno 170

wkładki o dużych oczkach. Rozpuść masło na patelni. Dodaj rozpuszczony w wodzie szafran, berberys, a następnie kalafior. Smaż przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec wsyp brukselkę, natkę. Dopraw solą i smaż aż pilaf będzie ciepły. Upieczone skrzydełka polej sosem i podaj z kalafiorowym pilafem limonką. The post Skrzydełka pieczone na słodko kwaśno appeared first on Blog

codojedzenia
kalafior w cieście serowym 291

startym na małych oczkach. Dodajemy jajka, wodę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Wystudzone różyczki kalafiora maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż się zrumienią z każdej strony. Po usmażeniu przekładamy na talerze wyłożone papierowymi ręcznikami. Podajemy np. z sosem czosnkowym. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 186

pizza ( z szynką, serem, pieczarkami i sosem pomidorowym)grzanki z humusem tortellini w sosie z masła orzechowego z pieczarkami i brokułem  udało mi się zrobić najlepsze pół pełnoziarniste racuchy drożdżowe w całym moim życiu *.*kotlety z ciecierzycy i marchewki, kalafior pieczony batat podany z ricottą, miodem i gorzką czekoladącukinia faszerowana ryżem jaśminowym gotowanym z mleczkiem kokosowym

More food, love and dreams
karnibahar kizartmasi -kalafior panierowany,turecka przystawka meze... 203

miękki wyjąć cedzakiem na sito aby odckła woda jajka roztrzepać z pieprzem świeżo mielonym - maczać kawałki kalafiora w jajku, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju - odkładać na ręcznik papierowy podać na ciepło, można z sosem czosnkowym, jogurtowym lub z sosem tzatziki.....mi smakuje również na zimno jako przegryzka gdy chwyci głodek...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Recenzja robota z Lidl Polska Silver Crest MONSIEUR CUISINE 157

innego jak parowar, mamy dwie tacki plus koszyczek do misy. Korzystając z funkcji gotowania na parze, spokojnie przygotujesz obiad dla 4 osobowej rodziny. Testując urządzenie zrobiłam, ziemniaki ( w koszyczku), kalafiora (środkowa taca) i rybę (górna taca). Żaden ze składników nie przeszedł aromatem innego. To co mnie zachwyciło to tekstura i smak. Warzywa nie były ciapowate, były idealnie zrobione i przede(...)jest pyszna! I znowu mam to samo spostrzeżenie co przy kalafiorze, warzywa w tym urządzeniu zachowują w jakiś na prawdę wyjątkowy sposób swój smak. Nie wiem czy kiedykolwiek udało mi się go aż tak zachować. Kolejnym daniem, jakie przygotowałam były parowańce- kluski z ciasta drożdżowego na parze, z gorącym sosem wiśniowym .  Chciałam sprawdzić jak robot poradzi sobie z ugniataniem

SMYKWKUCHNI
Klasyczny kurczak w naczyniu żaroodpornym 282

dosypać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, po czym dokładnie wymieszać. Taką miksturą oblać kurczaka, aby zagęścić sos. naczynie żaroodporne wstawić z powrotem do piekarnika - już bez pokrywki, aby skórka na kurczaku się zezłociła - i piec jeszcze 15 minut. Serwowałam z gotowanymi ziemniakami i kalafiorem

Grunt to przepis!
CURRY Z KURCZAKIEM, KALFIOREM I POMIDORAMI 183

palnika i przykrywamy patelnię pokrywką. Gotujemy przez około 7 minut, lub do momentu, gdy kalafior będzie al dente ( w zależności od wielkości różyczek).  Stopniowo, nie przerywając procesu gotowania, dolewamy mleko kokosowe. Zagotowujemy na większym ogniu i gotujemy przez 4 minuty, aż sos lekko zredukuje się i zagęści. Dodajemy pokrojone pomidory i gotujemy jeszcze 2 minuty. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy

cool and minty
Kotlety z brokuła 182

Robiłam już kotlety z kalafiora  i bardzo nam smakowały więc postanowiłam zrobić też z brokuła. Takie kotleciki są bardzo smaczne i razem z dodatkami stanowią pyszny obiadek. Swoje kotleciki podałam z sosem koperkowym i surówką z kapusty i marchewki z koperkiem . składniki: 2 średnie brokuły 2 jajka sól,pieprz bułka tarta olej do smażenia Brokuły podzielić na różyczki

Monia miesza i gotuje
KASZA Z WARZYWAMI 147

sztuki mięsa w sosie, czy gulaszu.  Dla mnie akurat tutaj mięsko jest zupełnie zbyteczne, bo zestawienie sypkiej kaszy i dużej ilości ulubionych warzyw jest pełnowartościowym posiłkiem obiadowym.  Składniki: 400g kaszy jęczmiennej grubej płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 50g masła 1 cebula łyżka oleju 200g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 4 małe marchewki kilka różyczek kalafiora kilka różyczek brokuła(...)kalafior, brokuł - zalewamy niedużą ilością wody, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę, następnie dorzucamy pokrojone pieczarki oraz czerwoną paprykę. Podsmażamy całość mieszając ok 10 minut. Ostatnią czynnością jest połączenie kaszy, ugotowanych warzyw oraz podsmażonych pieczarek i papryki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy jako dodatek do mięsa i sosu

Walijskie Pichcenie
Szpinakowe poduszeczki z czerwonym kalafiorem 130

zróbcie sobie to w Waszych domach :) Poduszeczki ze szpinakiem i czerwony kalafior na dodatek (4 osoby) Składniki na poduszeczki: 1 kg ziemniaków 2 jajka mąka pszenna 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 1 opakowanie serka twarogowego 1 por 1 ząbek czosnku oliwa z oliwek bułka tarta otręby żytnie pieprz, sos sojowy, gałka muszkatołowa, ostra papryka, tymianek Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie(...)oliwie, aż się zeszkli. Teraz w misce rozdrabniamy ser twarogowy, dodajemy szpinak, por, przeciśnięty ząbek czosnku i doprawiamy gałką muszkatołową, pieprzem, ostrą papryką oraz tymiankiem. Na koniec skrapiamy farsz sosem sojowym i wszystko dobrze mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Jeśli farsz będzie zbyt wilgotny możecie dodać otręby żytnie, które wchłoną wilgoć, a przy okazji dodadzą smaku. Farsz jest gotowy. Wracamy

vegetanie
Zraziki rozwijane z indyka w sosie serowo - warzywnym, czyli kolorowy obiad wielosmakowy 151

serka topionego (u mnie szczypior z cebulą) sól, pieprz, szafran na sos serowo - warzywny: 2-3 łyżki serka topionego (ten sam co do zrazików) 1/2 marchwi pociętej w paski 1/3 pietruszki startej na drobnej tarce 2-3 plastry pora 1/3 papryki czerwonej posiekanej w kostkę kilka różyczek kalafiora (u mnie mrożony) kilka strąków fasoli szparagowej zielonej (u mnie żółta - mrożona(...)niewielkiej ilości wody miksujemy serek topiony na gładką masę. Wlewamy do zrazików. Kiedy mięso dochodzi wrzucamy cienko posiekane warzywa. Po jakichś 15 minutach dodajemy łyżkę śmietany dla aksamitnej konsystencji sosu i w razie potrzeby zagęszczamy lekko mąką. Gotowe. Danie proste, ale nie oczywiste i  na pewno nienudne. Zraziki wychodzą kruche, delikatne, aromatyczne. W sam raz dla amatorów chudego mięsa

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania