jogurtowe ciasto - 2678 przepisów (strona:69/179)

Ciasto jogurtowe z rabarbarem i kruszonką 179

Kolejne ciasto z cyklu tych najprostszych. Tym razem jogurtowe a że mamy sezon na rabarbar więc z rabarbarem. Oczywiście można użyć też dowolnych owoców. Ciasto jest przepyszne i wilgotne, długo zachowuje świeżość składniki: 1 duży kubek jogurtu naturalnego (400 g) 3 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego, u mnie Rapso 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka

Monia miesza i gotuje
Tarta z boczkiem, grzybami i tymiankiem 106

łyżki tartego parmezanu gałązki świeżego tymianku szczypta gałki muszkatołowej szczypta czosnku granulowanego sól, pieprz Wykonanie Składniki na ciasto szybko zagniatamy, formujemy kulę. Powinno być gładkie i sprężyste. Jeżeli ciasto lepi się do rąk, można podsypać je mąką. Gotowe schładzamy w lodówce przez ok.pół godziny. Przygotowujemy nadzienie. Na patelni podsmażamy pokrojony w cienkie słupki boczek. Delikatnie ściągamy z patelni, zostawiając(...)tymiankiem, gałką, czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy żółtko i całość łączymy ze sobą. Ser żółty ścieramy i także łączymy z masą śmietanowo-jogurtową. Formę do tarty wylepiamy schłodzonym ciastem, które nakłuwamy gęsto widelcem. Umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C. Pieczemy w opcji góra-dół. Po 20-25 min pieczenia otwieramy piekarnik i wyciągamy na wpół upieczoną

Raj dla Podniebienia
Jabłecznik na zimno 315

wyłożyć masę jogurtowo-śmietankową, wyrównać - drugi blat biszkoptowy nasączyć pozostałym ponczem, delikatnie przełożyć na wierzch masy, lekko docisnąć na całej powierzchni, aby przylegał do masy - ciasto schłodzić w lodówce do momentu zastygnięcia masy jogurtowej GALARETKA Z MUSU JABŁKOWEGO - galaretkę można rozpocząć przygotowywać od razu po włożeniu ciasta do lodówki - jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki (obojętnie

Smakołyki Bereniki
Brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami 365

zrobieniem zdjęć ciasta - ja sobie robię, podczas gdy moje Głodomorrry pałaszują obok swój kawałek. Zawsze łatwiej mi z ciastami, niż z obiadem, bo porcji więcej, nie stygnie, itd. Zapraszam po przepis na obłędne w smaku, bardzo efektowne brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami , które w przygotowaniu jest bardzo proste. Polecam Ci je zrobić, a gdy już nacieszysz się(...)Krem jogurtowy z ricottą: Niebieską galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wrzątku. Studzimy. Do miski przekładamy ricottę i jogurt, krótko miksujemy. Cały czas miksując wlewamy płynną, ale chłodną galaretkę i dokładnie łączymy. Krem wylewamy na lekko ciepły spód brownie, chłodzimy aż masa prawie całkowicie stężeje. Warstwa truskawkowa: Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody Na wierzch niecałkowicie stężonego ciasta układamy

Kolorowy Przepisownik
Biszkopt z jogurtową pianką 158

pomocą szpatułki (mikser wszystko zepsuje). Blaszkę (u mnie keksówka) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy nań ciasto. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut lub do "suchego patyczka". Studzimy i nasączamy niewielką ilością alkoholu. Składniki na masę jogurtową: - 2 duże jogurty greckie - 2 galaretki o dowolnym smaku (u mnie cytrynowa) + jeszcze jedna na wierzch(...)innym smaku Przygotowanie masy jogurtowej: 2 galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku. Przestudzamy i przy użyciu miksera łączymy z jogurtami. Powstałą masę wylewamy na ciasto. Schładzamy. Trzecią galaretkę robimy według opisu na opakowaniu. Przestudzamy. Gdy masa jogurtowa stężeje, wylewamy na nią ostatnią galaretkę i raz jeszcze chłodzimy. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Oszukany sernik na kruchym cieście 107

dokładnie tutaj . Dziękuję serdecznie za niego, ponieważ ciacho wyszło genialnie i smakowało każdemu, kto próbował Jedynie co zmieniłam w przepisie to…. dodałam do masy jogurtowej żurawiny, która wkomponowała się w ciasto idealnie, nadając kwaskowatego posmaku. Uwielbiam ciasta z takim przełamaniem – niebo w gębie! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Przepis na oszukany sernik na kruszonce Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii
Biszkoptowe ciasto z jogurtową pianką i owocami 155

powinno mieć złoty kolor. Po wyjęciu opuszczamy ciasto w blaszce z wysokości ok 30 cm na blat czy podłogę w celu usunięcia nadmiaru powietrza . Jak biszkopt ostygnie kroimy go na pół . Masa owocowa Truskawki z cukrem zmiksować dolewając przegotowaną wodę ,zagotować , dodać sok z cytryny i ostudzić ,konsystencja powinna być półpłynna . Masa jogurtowa(...)galaretka zaczyna tężeć mieszamy ją z jogurtem i cukrem na jednolita masę ,można mikserem albo łyżką . Wrzucamy owoce i mieszamy. Składamy ciasto Na dolny blat cista wykładamy całą masę truskawkową i przykrywamy drugim blatem, wylewamy masę jogurtową i wstawiamy do lodówki żeby stężało, na wierzch układamy dowolnie owoce i zalewamy galaretkami ,które mają konsystencję gęstej śmietany wtedy nie będą się

Wypieki Rene
Koktajl jogurtowy 123

Pyszny, pożywny koktajl na bazie jogurtu jest sycącym i pełnowartościowym posiłkiem, a dodatkowo przyspiesza metabolizm i wspomaga pracę układu pokarmowego. • Czas przygotowania: 4 minuty • Smak: brzoskwiniowo

KUCHNIA POLSKA
"ruskie" naleśniki zapiekane w sosie jogurtowym 158

zamknięcie pysznego ruskiego nadzienia w naleśniki. Jak pomyślałam, tak zrobiłam. Do ziemniaków i sera dodałam odrobinę wędzonego boczku, nadzienie zyskało niezwykłego smaku. Naleśniki zapiekłam w aromatycznym jogurtowym sosie. Wyszło przepysznie! składniki: ciasto: 2 szkl mąki pszennej 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej łyżka oleju 2 jajka nadzienie: 250 g ugotowanych ziemniaków 250 g twarogu szczypta suszonego lubczyku sól, pieprz

6niebo
Tarta z boczkiem i suszonymi śliwkami 133

oleju i karobu (dzięki niemu cebulka nabierze głębszego, słodkiego posmaku). Jaja wbić do jogurtu i dodać pokrojone w kosteczkę ser topiony i suszone śliwki. Nadzienie wyłożyć na ciasto i zalać masą jajeczno- jogurtową, z wierzchu posypać mielonym kolorowym pieprzem. Tartę piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z kolorowymi sałatami i kiełkami. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Ciasto na biszkopcie z masą jogurtową i porzeczkami 375

Przygotowałam je na majówkę, wszyscy byli zachwyceni. Gorąco polecam, koniecznie zapiszcie sobie przepis na te ciasto i zróbcie je w sezonie porzeczkowym. Post Ciasto na biszkopcie z masą jogurtową i porzeczkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
TARTA NA MĄCE ORKISZOWEJ Z PIECZONYM JOGURTEM GRECKIM I OWOCAMI 501

ryż ( w celu obciążenia). Podpiec w nagrzanym do 190*C piekarniku ok. 15 minut. Następnie papier z grochem usunąć i piec dalej ok.20 minut do całkowitego wypieczenia ciasta. Wyjąć z piekarnika. Nadzienie jogurtowe: - 600ml jogurtu greckiego - 3 jajka - 2 łyżki mąki orkiszowej - ziarenka z 1 laski wanilii - 3/4 szkl.ksylitolu - 1,5 łyżki płynnego miodu lub golden syrup Składniki umieścić

Smaczne Zdrowe
CIASTO PIANKOWO - MALINOWE 132

naturalnego 3 łyżki cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 3 jajka Dodatkowo: 500 g mrożonych malin Przygotowanie: Masa jogurtowa - jajka z cukrem waniliowym ubić na kogla mogla. Następnie dodać jogurt - zmiksować. Na koniec dodać 2 opakowania budyni waniliowych - zmiksować. Odstawić.  Ciasto kakaowe - polewa: w rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier, wodę i kakao. Wymieszać. Całość podgrzewać na małym ogniu(...)wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na dno tortownicy wyłożyć 1/2 masy kakaowej, następnie wylać masę jogurtową na którą wyłożyć maliny. Na koniec na maliny wyłożyć punktowo pozostałe ciasto kakaowe. Piec około 60 - 70 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: używając owoców mrożonych nie rozmrażamy ich zamiast owoców mrożonych możemy użyć świeżych

Ciastka - domowe słodkości
Babka jogurtowa z polewą cytrynową 196

Pomysł na tanie, szybkie do przygotowania i smaczne ciasto przygotowane na bazie oleju - babka jogurtowa z polewą cytrynową.  Nie pomijajcie soku ani skórki z cytryny, ponieważ te dodatki "podkręcają" smak babki. Na sam koniec  dodam, że babka już od razu po upieczeniu jest miękka i lekko wilgotna.  Składniki na tradycyjną formę do babki: ciasto 3 szklanki mąki

Ugotować