Drożdżówka jogurtowa z marmoladą i kruszonką. Puszysta i wilgotna jednocześnie, długo zachowująca świeżość. Z podanej porcji wychodzą dwie drożdżówki - jedna to zdecydowanie za mało :-) Czytaj dalej
Arabeska waniliowawłaśnie do pieczenia ciast tortowych i biszkoptów. Dzięki procesowi perfekcyjnego mielenia ziaren pszenicy jest wyjątkowo aksamitna i delikatna, co zapewnia wypiekom puszystość oraz lekkość. Zachęcam również do odwiedzenia strony Basia z Sercem gdzie znajdziecie wiele ciekawych przepisów na zbliżające się święta. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszny Tort Jogurtowy z Malinami(...)wymieszać. Tak rozmieszaną żelatynę dodać do pozostałej masy jogurtowej w 3 partiach, po każdym dodaniu dokładnie wymieszać mikserem, patrz FILM . 10. Na biszkopt w blaszce wyłożyć cienką warstwę kremu i na wierzchu poukładać morele. Zalać je około 1/3 kremu, wyrównać i na wierzchu poukładać maliny. Wylać pozostały krem, wyrównać. Na ciasto równomiernie rozprowadzić konfiturę malinową i końcówką łyżki lub nożem
Mała Cukierenkamasłem orzechowym i dżemem Czarna wisienka Bananowa babeczka z mikrofali Owsiana babeczka z kokosem Waniliowa babka jogurtowa Babeczki nadziane chałwą Babeczki waniliowe Czerwień i błękit Babka drożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypką Muffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka z krówkami Drożdżówka w wielkim mieście Wilgotna babka czekoladowa bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna(...)wielkanocnego koszyczka Gotuj się do gotowania ! Śmietankowa babka-puszek Niezawodna prosta babka-cytrynowa Gotuj Się Kto Może Babka cytrynowa Healthy Craving Trójkolorowa babka jogurtowa z polewą Jaskinia Smaku Bolozaura Wielkanocne babeczki drożdżowe Miętowe ciasto-yerba mate Karkrówka Babka z łatką Kasiekw gotuje Babka limonkowa Kawa z pianką Babka orzechowo-czekoladowa z pomarańczowym pazurem Babka bananowa Kociołek pyszności Wielkanocna babka biszkoptowa
Moje domowe kucharzeniepiec przede wszystkim sezonowe ciasta :) Dzisiejsza propozycja to proste ciasto ucierane z dodatkiem jogurtu, bardzo puszyste i lekkie mimo wykorzystania mąki pełnoziarnistej z orkiszu. Często jogurtowe wypieki bywają problematyczne i zamiast idealnego, wyrośniętego ciasta wychodzi zakalec, ale tutaj tego problemu nie zauważyłam (dlatego, że jogurt nie stanowi głównego składnika). Przed pieczeniem podzieliłam ciasto na dwie części i do jednej dodałam
FitKottemp. 180stC. Jogurt wymieszać z cukrem, jajkiem i budyniem, wylać na podpieczony spód tarty, wyłożyć jagody. Tartę piec ok. 25 minut w temp. 170stC, (aż masa jogurtowa się zetnie). Smacznego! *z pozostałego ciasta wykroiłam kwiatki, upiekłam je i udekorowałam tartę po wyjęciu z piekarnika
Obiad gotowydobrze widzicie… chlebek bananowy ma poważną konkurencję – jogurtowy chlebek z mango FIT. Mięciutkie, pełne smaku, kuszące zapachem i kolorem ciasto, któremu nie można się oprzeć. Doskonałe do filiżanki kawy lub herbaty, na … The post Jogurtowy chlebek z mango FIT appeared first on FitSweet
Fitsweet.mejogurtową. Dół drugiego biszkopta posmarować kremem z porzeczki i położyć go na masie jogurtowej. Drugi biszkopt nasączyć ponczem a następnie nałożyć masę jogurtową. Na wierzch ułożyć ostatni biszkopt. Kilka łyżek masy maślanej wymieszać z zielonym barwnikiem do ciasta. Posmarować podstawę ciasta zielonym kremem maślanym. Auto: Większy biszkopt przekroić na pół wzdłuż dłuższego boku a następnie oba kawałki ciasta przeciąć(...)poprzedniego. Z ciasta, które zostało wyciąć dwa małe prostokąty, które będą nadkolami. Ułożyć wszystkie kawałki ciasta i przyciąć w kształt auta. Ja za bardzo przycięłam dach więc zrobiłam go jeszcze raz z dodatkowego awaryjnego biszkoptu. Pierwszy blat samochodu nasączyć ponczem, następnie posmarować masą jogurtową. Spód drugiego blatu posmarować kremem z porzeczek i położyć go na masie jogurtowej. Drugi blat nasączyć
Mama GotujeWiem, że bardzo lubicie ciasta ucierane ! Ja też! Czy to takie zwykłe jogurtowe , czy też jakieś z owocami – wszystkie smakują genialnie! Zwłaszcza takie prosto z piekarnika! Dziś mam dla Was ciasto ucierane z serem ( twarogiem ). Delikatne, lekkie, nie przesadnie słodkie i idealnie wilgotne. Takie, które świetnie pasuje do kubka ulubionej kawy! Koniecznie spróbujcie i zakochajcie się w tym smaku
Ostra na Słodkożółtka. Białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy żółtko, miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody a galaretkę w 500 ml gorącej wody(...)lodówki na 30 minut. Gdy galaretka cytrynowa zacznie tężeć, obieramy pozostałe gruszki, wycinamy gniazda nasienne i kroimy owoce w kostkę. Układamy kawałki gruszki na masie jogurtowej i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy ciasto do lodówki. Najlepsze będzie na drugi dzień
słodkie i nie tylko historie kulinarnePrzepisów na pieczywo ciąg dalszy. Tym razem bułeczki. Mam nadzieję, że spodoba Wam się przepis i że go wypróbujecie. Bułeczki jogurtowe z makiem. 20 g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1 szklanka letniego mleka 500 g mąki typ 450 150 g jogurtu naturalnego 50 g roztopionego masła 1,5 łyżeczki soli 1 jajko do smarowania bułek 4 łyżki maku(...)cukrem i dodajemy ciepłe, ale nie gorące mleko. Mieszamy i na chwilę odstawiamy. Dodajemy następnie jogurt i ponownie mieszamy. Do zaczynu przesiewamy mąkę i sól. Dodajemy roztopione masło. Wyrabiamy ciasto, aż do momentu kiedy będzie elastyczne i lekko lepkie. Jeśli ciasto jest zbyt mokre dodajemy odrobinę mąki jeśli zbyt gęste trochę mleka. Wyrobione ciasto pozostawiamy na godzinę w misce wysmarowanej
MiksturownikZapraszam dziś na lekki serniczek bez pieczenia. Takie ciasto jest idealne w ciepłe dni. Zmieniając smaki galaretek możemy za każdym razem mieć ciasto o innym smaku. Polecam Składniki: 100 g herbatników 3 galaretki truskawkowe w proszku 400 g jogurtu naturalnego 300 g serków homogenizowanych waniliowych blaszka 24x24cm Przygotowanie: Rozpuszczamy dwie galaretki w 1 szkl gorącej wody a trzecią galaretkę(...)dnie układamy herbatniki. Jogurt naturalny mieszamy razem z serkami homogenizowanymi i wlewamy ostudzone galaretki (rozpuszczone w 1 szkl wody), mieszamy żeby składniki się połączyły. Gotową masą jogurtową wylewamy delikatnie na ciastka. Wstawiamy ciasto do lodówki. Gdy ostatnia galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na ciasto i ponownie wstawiamy je do lodówki. Po kilku godzinach będzie gotowe
słodkie i nie tylko historie kulinarnepomidorkami Czas przygotowania: 130 minut Proporcje na formę o wymiarach 24 x 24 cm Składniki Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżka cukru pudru 120 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka jogurtu naturalnego Masa jogurtowa 100 g mozzarelli 200 g jogurtu greckiego 3 łyżeczki pesto bazyliowego 2 jajka kilkanaście koktajlowych pomidorków pieprz(...)misce mieszamy jajka, jogurt, pesto, oregano i pieprz. Mozzarellę ścieramy na grubej tarce lub rwiemy na kawałeczki. Dodajemy ją do masy jogurtowej, odkładając 2-3 łyżki, które wykorzystamy do posypania traty z wierzchu. Formę z ciastem wyjmujemy z piekarnika, usuwamy fasolę, a na podpieczone ciasto wylewamy masę jajeczną. Układamy przekrojone na pół pomidorki i pieczemy kolejne
Kulinarne przygody Gatitypiekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Po wystudzeniu ciasto nasączyć ok. 150 ml mocnej inki. Masa kajmakowo-kawowa: 400 ml kremówki 800 ml jogurtu greckiego 500 g masy kajmakowej 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki(...)dodawaj kajmak i kakao, a na koniec wlaj rozpuszczoną żelatynę. W innym naczyniu ubij śmietanę na sztywną pianę. Za pomocą łopatki delikatnie wmieszaj ją do masy jogurtowej. Gotową masę wylej na nasączone ciasto, wyrównaj i chłódź w lodówce ok. 3 – 4 godziny. Przed podaniem ciasto można ozdobić starta gorzką czekoladą, posypką etc. Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćpiekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Po wystudzeniu ciasto nasączyć ok. 150 ml mocnej inki. Masa kajmakowo-kawowa: 400 ml kremówki 800 ml jogurtu greckiego 500 g masy kajmakowej 1 czubata łyżka kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki(...)dodawaj kajmak i kakao, a na koniec wlaj rozpuszczoną żelatynę. W innym naczyniu ubij śmietanę na sztywną pianę. Za pomocą łopatki delikatnie wmieszaj ją do masy jogurtowej. Gotową masę wylej na nasączone ciasto, wyrównaj i chłódź w lodówce ok. 3 – 4 godziny. Przed podaniem ciasto można ozdobić starta gorzką czekoladą, posypką etc. Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćborówki. Uwielbiam je i nie mogę się doczekać kiedy pojawią się też w moim ogródku. Dziś przedstawiam Wam tartę owsianą z borówkami. Pyszne, kruche ciasto z miodem wypełnione słodkimi borówkami i delikatną masą jogurtową, a do tego chrupiąca, złocista kruszonka z płatków owsianych. Pyszności, które znikają(...)kilka chwil! Nawet mój Smakosz, miłośnik ton cukru, rozsmakował się w tym cieście (mimo, że cukru w nim wcale i w dodatku mąka owsiana) i chętnie sięgał po kolejne kawałki :D Ciasto możemy udekorować jeszcze borówkami, ja do dekoracji wykorzystałam mrożone, bo niestety zeżarłam wszystkie jeszcze zanim wyjęłam ciasto z piekarnika ;) Tarta owsiana z borówkami Składniki: Spód
Na kulinarnym poligonie