jogurtowe ciasto - 2678 przepisów (strona:65/179)

Jak wykorzystać białka? Lekkie kokosanki 98

Białka mieszamy z wiórkami kokosowymi. W ręce formujemy kulki (bylejakie) i układamy na blaszce. Pieczemy ok. 20 min (aż się zezłocą). Inne pomysły na wykorzystanie białek: Dietetyczne ciasto biszkoptowe z pianką jogurtową Mini Pavlova Inne przepisy z kategorii NIE MARNUJĘ

Czarnawisienka
Tarta brokułowa z kurczakiem 115

porcji: ciasto: – 125 g masła – 155g mąki orkiszowej – 155 g mąki ryżowej – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – mała pierś z kurczaka – 330 g jogurtu naturalnego – ok. 100 -125 g mozzarelli – 1 brokuł ok.500 g – 3 duże jaja – sól i pieprz – 1/2 ząbku czosnku – łyżeczka curry – łyżeczka słodkiej papryki Przygotowanie: Wyrobić ciasto(...)placek. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm lub 31 cm. Nakłuj widelcem. Umieść obciążenie i piecz ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę, aż ciasto się zarumieni. Wyciągnij z piekarnika i ułóż na cieście farsz (masę brokułowo -jogurtową, kurczak

I LOVE LIFE
Placuszki jogurtowe z pomarańczą 134

jakoś ogarnąć się nie mogę, ani z niczym zdążyć. Tak jakoś zaczęłam niby leniwie, ale nie do końca jak się okazuje ;-) Dziś przepis na lekkie placuszki jogurtowe z pomarańczą. Do ciasta  dodałam startą skórkę z połowy pomarańczy i sok z całej. Placuszki wyszły puszyste i bardzo smaczne. Zamiast cukru syrop klonowy, żeby było zdrowiej. Polecam i miłego dnia

kruche babeczki
Ciasto makowa Bonanza 161

Makowce pieczone są głównie w okresie wielkanocnym. Obok serników są kolejną wizytówką tychże świąt. Ciasto makowa bonanza Oczywiście nigdzie nie jest powiedziane, iż poza świętami nie

mecooks
JAK NIE PRZYTYĆ W ŚWIĘTA 117

trzeba unikać wysokokalorycznych tradycyjnych potraw i zastanowić się nad ich modyfikacją, aby były mniej kaloryczne, ale również smaczne. Majonez warto zastąpić jogurtem naturalnym, tłuste mięsa - chudymi, a ciasta z kremami - babką jogurtową lub sernikiem w wersji light. Wskazane jest również zastosowanie zamienników białej mąki, cukru czy soli i należy wybierać przepisy z jak największą ilością warzyw, gdyż mają dużo mniej

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI I MIGDAŁAMI 104

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Wiem, wiem mamy już październik , a ja tu proponuje takie ciasto ale miałam ochotę przywołać

Słodkie zapomnienie
Pączki jogurtowe 163

smażenia Jajka, cukier, cukier waniliowy, rum i jogurt wymieszać trzepaczką lub zmiksować. Mąkę wymieszać z solą, skórką cytrynową, proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajeczno-jogurtowej. Całość dobrze wymieszać , ciasto będzie dosyć gęste.R ozgrzać olej. Małą łyżeczką nabierać porcje ciasta i przy pomocy drugiej łyżeczki wkładać do gorącego tłuszczu.Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Łyżeczki można

Moje domowe kucharzenie
Racuchy jogurtowe 124

położyć na sitku, aż odcieknie sok. Jajka ubić widelcem, dodać jogurt i wymieszać na jednolitą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem i sodą. Dodawać powoli mąkę do masy jogurtowej ciągle mieszając. Gdy ciasto stanie się jednolite pozostawić je na 5 minut, następnie dodać do niego pomidora, wymieszać i ponownie odstawić na 10 minut. Na patelni rozgrzać olej, ciasto kłaść łyżką formując

Czerwony Gupik
Świąteczne propozycje potraw 156

tiramisu szybka szarlotka z posypką z migdałami babka czekoladowo- migdałowa babka która się zawsze udaje mocno czekoladowe muffiny ciasto krówka piernik z jabłkami mój sernik na zimno ciasto z jabłkami sernik jogurtowy sernik na kakaowym spodzie sernik wiedeński sernik bez sera szybki i smaczny sernik katarzynka Sałatki : sałatka sledziowa sałatka z selerem naciowym i gyrosem szybka sałatka z papryką czerwoną

Proste Potrawy
TARTA TATIN Z BRZOSKWINIAMI I KREMEM JOGURTOWYM 96

rozkosz. To idealna propozycja lekkiego deseru na letnie przyjęcie w ogrodzie. Czas przygotowania : 30 min Porcja dla 4-6 osób : ● 1 gotowe ciasto francuskie do formy o średnicy 24 cm* ● 5 brzoskwiń ● 60 g cukru Na krem jogurtowy : ● 1 jogurt kremowy ● 60 g drobnego cukru ● 1 laska wanilii (lub cukier waniliowy) ● 6 cl mleka ● 12 cl śmietany kremówki Przygotowanie : Laskę(...)odwróć jednym ruchem formę do góry dnem, tak, aby na wierzchu znajdowały się brzoskwinie. Podawaj tartę najlepiej jeszcze ciepłą (lekko przestudzoną) z kremem jogurtowym, możesz wyłożyć go na tartę lub podawać obok. *Dobrej jakości ciasto, zawierające masło, a nie margarynę. Jeśli wolisz, możesz przygotować własnoręcznie ciasto francuskie lub kruche

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ser z jogurtu na słodko do wypieków 149

kremowy serek jogurtowy (tzw. labneh, czyli arabski ser jogurtowy), który możemy wykorzystać do przygotowania Jeśli chcemy by jogurtowy ser był bardziej zwarty zostawiamy go dłużej do odcieknięcia. Zawsze robię większą ilość tego twarogu z jogurtu, gdyż część wykorzystuję jako farsz do ciasta, a resztę doprawiam przyprawami i wykorzystuję do posmarowania kanapek. Słodka masa serowa do ciast: ok. 400 g sera(...)serem i lukrem lub do innych drożdżowych wypieków na słodko, albo naleśników na słodko. Jeśli ser zostawimy na sicie dłużej ok. 3 dni to możemy nawet z takiego jogurtowego sera upiec domowy sernik, musimy oczywiście wtedy wykorzystać przynajmniej 2 kg jogurtu greckiego. Smacznego!   The post Ser z jogurtu na słodko do wypieków appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Słodkie środy - jogurtowa babka z rabarbarem i kruszonką 126

Ostatnio najpopularniejszym wypiekiem u mnie w domu stała się babka jogurtowa. Mój mąż się ciągle o nią dopomina, więc przygotowuję ją bardzo często, aby jednak się nie znudziła zmieniam w niej dodatki. Przygotowuję ją z różnymi owocami, czasem całe ciasto mieszam z owocami, a innym razem tak jak tu wykładam(...)tylko na wierzch i przykrywam warstwą kruszonki. Przygotowanie babki nie zajmuje więcej niż kwadrans i jest tak proste, że nawet dzieci sobie z tym poradzą. Jogurtowa babka z rabarbarem i kruszonką SKŁADNIKI: Na ciasto: 200 g mąki 50 g cukru 1 jajko 200 g jogurtu naturalnego 50 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łodyga rabarbaru cukier puder

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką 139

wymieszać jajka, olej, cukier i jogurt. Następnie przesiać przez sitko mąkę i proszek do pieczenia. Suche składniki dodać do masy jogurtowej i dokładnie wymieszać na gładką lśniącą masę. Przygotowanie blaszki – blaszkę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do blaszki i obłożyć połówkami śliwek. Układać śliwki w małych odstępach. Wykonanie kruszonki – wszystkie składniki na kruszonkę wrzucić(...)naczynia miksującego dodać jajka, olej, cukier, jogurt. Wymieszać obroty 6, czas 30 sekund przesiać mąkę i proszek do pieczenia przez sitko i dodać do masy jogurtowej. Wymieszać obroty 6, czas 1 minuta zdjąć ciasto z boków naczynia i ponownie zamieszać obroty 6, czas 10 sekund wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem blaszki i obsypanej bułką tartą. Obłożyć górę ciasta połówkami śliwek

Kuchnia Pokoleń
Kopiec kreta z maślankowym kremem mascarpone 107

krojenia i jedzenia. Piekłam ciasto w dwóch rozmiarach foremek i polecam jednak większą foremkę o przekroju 23 cm, wszystkie "ścinki" są wówczas wykorzystane. Zapraszam na maślankowo - jogurtowy "Kopiec kreta". Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej ( u mnie orkiszowa jasna) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cukru waniliowego 120 g cukru/ksylitolu 2 łyżki kakao

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bułki jogurtowe 55

Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto, można zrobić, to używając miksera lub maszyny do pieczenia chleba i tu nastawiamy program na "ciasta rosnące". Jeśli ciasto wyrobiliście ręcznie lub w klasycznym mikserze, należy odstawić ciasto w ciepłe miejsce pod przykryciem na około 1 godzinę, aby podwoiło swoją objętość. Kiedy ciasto wyrośnie należy podzielić je na 12 części(...)Wystudzić na kratce. Smacznego! Notes Ciasto można zagnieść wieczorem, aby następnego ranka upiec bułeczki na śniadanie.Po wyrobieniu gładkiego ciasta, umieścić je w misce, przykryć ją folią spożywczą i wstawić do lodówki na całą noc. Rano wyjąć ciasto z lodówki podzielić, uformować bulki, od tego momentu postępować jak w powyższym przepisie. Artykuł Bułki jogurtowe pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Warstwowiec jogurtowy 121

Moje dzieci uwielbiają takie ciasta i ciągle upominają się o galaretki. Z resztą nie tylko dzieci, inni domownicy też wolą ciasta na zimno od tych tradycyjnych pieczonych. Dzieci dodatkowo ciągle pytają, czy będziemy robić jakieś ciasto, bo lubią pomagać. Ostatnio więc goszczą u nas na zmianę ciasteczka lub ciasta z galaretek. Oto przepis na to ciasto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)400ml gorącej wody. Zimną galaretkę wylałam na ciasto i odstawiłam je do lodówki na całą noc, żeby ciasto dobrze się schłodziło. Schłodzone ciasto wyjęłam z foremki i pokroiłam na kawałki. Ciasto można również przygotować na herbatnikach, biszkoptach lub ciastkach kruchych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na ciasta na zimno z galaretkami, np.: serowo - wiśniowa fantazja (link

Waniliowe Improwizacje
Szarlotka z pianką jogurtową 286

kruchego ciasta :) 1 kg jabłek (waga po obraniu 25g masła parę goździków 1/2 łyżeczki cynamonu KRUCHE CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g masła 4 żółtka 2 łyżki śmietany JOGURTOWA PIANKA 4 białka szczypta soli 1/3 szklanki cukru 400g jogurtu naturalnego 50g masła 2 budynie śmietankowe Mąkę pszenną przesiać(...)kiedy zaczną sztywnieć dodawać partiami cukier. Gdy cukier całkowicie się rozpuści delikatnie połączyć z mieszanką jogurtową. Kiedy spód będzie podpieczony wyłożyć jabłka. Wyrównać i nałożyć piankę jogurtową. Na wierzch zetrzeć drugą połowę ciast. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez około 40min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta przekładańce , Ciasta z owocami , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta

https:KKuchniaMniam
Taratuszki – faworki jogurtowe 81

ciasto będzie miało dosyć gęstą konsystencje. Ilość mąki z przepisu powinna wystarczyć, jednak lepiej kontrolować gęstość ciasta i dać odrobinę mniej bądź odrobinę więcej mąki. Zbyt duża ilość mąki spowoduje, że ciasto będzie twarde a powinno być puszyste. Tak przygotowane ciasto zawiń szczelnie w folię spożywczą i odłóż na około pół godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie podziel ciasto(...)przełóż je na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Gotowe faworki jogurtowe posyp cukrem pudrem bądź lukrem. Najlepiej smakują tego samego dnia jeszcze ciepłe. Drugiego dnia możesz podgrzać je w mikrofalówce bądź w piekarniku. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Taratuszki – faworki jogurtowe przez Paulina 2021-02-08 Ciasto Śnieżny puch przez Paulina 2021-02-06 Sałatka ziemniaczana z boczkiem przez

To Musisz Wiedzieć
Jogurtowy sernik na zimno 232

Jogurtowy sernik na zimno Składniki : Spód sernika : chałka drożdżowa czerstwa - 100 g tarte orzechy włoskie - 130 g masło - 100 g Masa serowa : jogurt naturalny - 1,5 litra ser biały tłusty - 3 kostki cukier - 4 łyżki galaretki mocno owocowy smak - 3 opak woda gotowana - 1 szkl Wierzch sernika : galaretki niebieskie - 2 opak woda gotowana - 750 ml Przygotowanie : Chałkę zetrzeć na tarce(...)rozdrobnić wałkiem do ciasta. Do chałki dodać tarte orzechy, wymieszać. Masło roztopić w rondlu, dodać starte produkty, wymieszać. Gorącą masę  wyłożyć do tortownicy o średnicy 27 cm,dobrze docisnąć łyżką. Masa serowa: Do blendera wlać jogurt, dodać ser,cukier, zmiksować. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Wymieszać galaretki z jogurtem , odstawić do lekkiego stężenia. Masę

Kuchnia Danusi