feta 1 łyżka mleka 1 żółtko do posmarowania 1 łyżka czarnuszki do posypania Wykonanie. Jogurt wymieszać z olejem, białkiem i szczyptą soli. Mąkę z proszkiem połączyć z mieszaniną jogurtową i wyrobić ciasto. Uformować kulki o wielkości 5 cm. Fetę pokruszyć, dodać mleko, dobrze wymieszać . Każdą kulkę rozpłaszczyć, nałożyć łyżeczkę sera i dokładnie
Kulinarny karnet ChristopheraTorty potrafią być poezją smaku... Bogate warstwy kremu, czekolady, śmietany... Czy da się jednak stworzyć tort lekki, a jednocześnie bogaty w smaku i "bezpieczny" dla linii
Domowe ciastaszkl. cukru, 7 żółtek, 1 kostka margaryny, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany Składniki na masę jogurtową: 3 duże jogurty greckie ( po 400g każdy), 2 budynie śmietankowe, 7 białek, ¾ szkl. cukru Cukier puder do posypania ciasta(...)Wykonanie: Spód: Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. 2/3 ciasta wykładamy na blaszkę o średnicy 36x24 wysmarowanej margaryną. Pieczemy 10 minut w 180C. Resztę ciasta wkładamy do zamrażalnika. Masa jogurtowa: Jogurty greckie miksujemy na małych obrotach z cukrem i budyniami. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą jogurtową. Gotową masę serową wylewamy na podpieczony
Passion of Cookingchciałam i lekko, i bez roboty), to wymyśliłam, że poleję upieczone ciasto jogurtem wymieszanym z syropem z agawy. I tak o to powstało “ Proste ciasto biszkoptowe ze śliwkami i FIT polewą jogurtową ” z mięciutkim, puszystym, delikatnym biszkoptem, rozpływającym się w ustach i banalnym w przygotowaniu :) The post Proste ciasto biszkoptowe ze śliwkami i FIT polewą jogurtową appeared first
Moja DelicjaPyszne i bardzo bogate w smaku ciasto z musem truskawkowym, delikatną jogurtowo cytrynową oraz czekoladową warstwą. Efekt bąbelków na cieście uzyskałam za sprawą specjalnej silikonowej formy, ale ciasto można wykonać w zwykłej tortownicy lub innej dowolnej formie. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI: WARSTWA TRUSKAWKOWA: ok. 1 kg świeżych lub mrożonych truskawek 2-3 łyżki cukru 2 truskawkowe galaretki(...)ostudzenia. Jogurt miksujemy z cukrem pudrem oraz z zimną galaretką. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, jak napęcznieje rozpuszczamy ją w mikrofali. Mieszamy z paroma łyżkami masy jogurtowej i z powrotem wlewamy. Miksujemy i wykładamy na truskawkową warstwę. Chowamy do lodówki. WARSTWA CZEKOLADOWA: Śmietankę mocno podgrzewamy, dodajemy czekoladę i na chwilę zostawiamy. Następnie mieszamy. Jeśli się okaże, że czekolada
Pani na deserPączki jogurtowe Lekkie i puszyste pączki z ciasta drożdżowego, do którego zamiast mleka dodajemy jogurt naturalny. Ciasto jest dzięki temu delikatne i mięciutkie a pączki wychodzą przepyszne. Polecam! Składniki: WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA CIASTO MUSZĄ BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ 300g mąki pszennej 15g drożdży 250g jogurtu naturalnego 50g cukru pudru 2 żółtka 40g masła szczypta soli Dodatkowo: Olej(...)POLECAM TAKŻE: MINI PĄCZKI SEROWE W 5 MINUT PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Pączki jogurtowe pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemoszukany sernik bez sera. Czekam na Wasze opinie, my je uwielbiamy. Piekłam też oszukany sernik na jogurcie ! Możecie też zainspirować się innymi moimi wypiekami: Sernik nowojorski Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Jak przygotować oszukany sernik, czyli Ciasto kakaowo-śmietankowe. Składniki na ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru 3 żółtka 1 czubata łyżeczka proszku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmaku owoców leśnych od Dr.Oetker . Szybko przygotujecie ten jogurtowiec, niestety troszkę trzeba się naczekać, by ukroić pierwszy kawałek... Ale, ale ... zróbcie wieczorem i idźcie spać. Na następny dzień ciasto do kawy będzie gotowe. Składniki: ( na tortownicę średnicy około 25-26 cm ) 150 g granoli śniadaniowej z owocami ( lub zamiennie herbatniki ) 100 g białej czekolady 750 g jogurtu greckiego(...)cukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną. Upić śmietankę, pod koniec ubijania dodać zawartość torebki z proszkiem o smaku owoców leśnych - miksować chwilę. Do jogurtu dodać śmietankę, delikatnie połączyć składniki. Masaę jogurtową przelać do tortownicy i wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku. Pozostawić do ostygnięcia. Na lekko stężałym jogurtowcu ułożyć owoce, zalać galaretką. Odstawić na noc do lodówki. Smacznego
kolorowotorcikowomiksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać ale już nie mikserem a łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. KREM 25 dag masła roślinnego 3 jajka 5 łyżek cukru Konfitura różana W kąpieli wodnej ubijamy jajka(...)PRZYGOTOWANIA Biszkopt przekroić na dwie części, spód nasączyć ponczem, posmarować połową kremu przykryć drugą częścią biszkoptu. Ponownie nasączyć biszkopt ponczem posmarować kremem dokładnie wyrównać, zalać tężejącą masą jogurtową. Tak przygotowane ciasto udekorować kandyzowanymi płatkami róż. Ciemne kropki w kremie to płatki róży z konfitury rrarossa@gmail.com
RAROSSALekkie, smaczne ciasto z kremem jogurtowym i musem porzeczkowym. Idealne na upały, orzeźwiające i lekko kwaskowate. Zamiast biszkoptu tortownicę możemy wyłożyć gotowymi, kupnymi biszkoptami. Do kremu użyłam galaretki truskawkowej i wiśniowej, ale możemy zastąpić je inną ulubioną. Bardzo polecam… Składniki: Biszkopt: 2 duże jajka – osobno żółtka i białka 90g mąki pszennej (użyłam tortowej) 90g cukru 1/2 łyżeczki proszku(...)jasną, kremową masę. Dodać je do ubitych białek i delikatnie wymieszać łyżką. Dodać aromat, wymieszać. 5. Następnie w 2 partiach dodać mąkę, po każdym dodaniu delikatnie wymieszać łyżką. 6. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 35-40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić
Mała CukierenkaLekkie, smaczne ciasto z kremem jogurtowym i musem porzeczkowym. Idealne na upały, orzeźwiające i lekko kwaskowate. Zamiast biszkoptu tortownicę możemy wyłożyć gotowymi, kupnymi biszkoptami. Do kremu użyłam galaretki truskawkowej i wiśniowej, ale możemy zastąpić je inną ulubioną. Bardzo polecam… Składniki: Biszkopt: 2 duże jajka – osobno żółtka i białka 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g cukru 1/2 łyżeczki proszku(...)jasną, kremową masę. Dodać je do ubitych białek i delikatnie wymieszać łyżką. Dodać aromat, wymieszać. 5. Następnie w 2 partiach dodać mąkę, po każdym dodaniu delikatnie wymieszać łyżką. 6. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 35-40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić
Mała Cukierenkastężenia. * Żelatynę rozpuszczamy gorącej wodzie, studzimy. *Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder do smaku wedle uznania, dodajemy jogurt grecki, wlewamy przestudzoną żelatynę, miksujemy. * Masę jogurtową wylewamy na ciasto, przykrywamy z wierzchu kolejną warstwą herbatników, posypujemy pokruszonymi wiórkami czekoladowymi, odstawiamy do lodówki do stężenia, najlepiej na całą
Z Majeczką w kuchniprzed spożyciem bardzo dobrze je umyć. Osobiście nie lubię zbierać jagód, ale kupuję je zawsze od zaprzyjaźnionej Pani. Jagody mrożę też na zimę, a później wykorzystuję np. do jagodzianek, ciast, naleśników. Przepis na pyszne jagodzianki znajdziecie tutaj . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Makaron z jagodami. Porcje 5 Składniki 1 litr jagód cukier lub ksylitol do smaku można pominąć 1 łyżka jogurtu(...)Jeśli szukacie innych przepisów z jagodami to zapraszam po przepis na najpyszniejsze: Jagodzianki Rolada biszkoptowa z jagodami Drożdżowe racuchy z jagodami Deser jagodowy z chia. Naleśniki z jagodami Ciasto jagodowo-jogurtowe Pierogi z jagodami Makaron z jagodami to co lubie gotuje i polecam Artykuł Makaron z jagodami. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamLody jogurtowe z jagodami to przepyszny smakołyk, który możemy wykonać również z dodatkiem innych ulubionych owoców. To zdrowy, orzeźwiający i prosty w przygotowaniu deser w sam
Smakowite Danianieskomplikowanego. Ciasto w wersji fit, bez cukru, glutenu itp. Gotowe w 3 godziny. Smakowo bardzo mi odpowiada, przy natłoku ciężkich świątecznych potraw sprawdzało się wręcz idealnie. Lekkie ciasto o konsystencji jogurtowej pianki wykończone musem z brzoskwiń z dozą blanszowanych płatków migdałowych. Pycha. Składniki : 200 g brzoskwiń z puszki 3 kryształowe galaretki od dr. Oetkera
vaniliowoczekoladowa