czekoladowym ~jajko ~50ml mleka sojowego czekoladowego (lub naturalnego) ~banan ~cukier/stevia ~2 łyżki orzechów ziemnych, posiekanych ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~szczypta soli Wymieszać razem wszystkie suche składniki, dodać jajo i mleko, ponownie wymieszać. Banana pokroić w kostkę i delikatnie wmieszać w masę. Przelać masę do naczynia żaroodpornego, posypać orzechami. Piec 30-40 minut w 190*C (do "suchego patyczka
breakfast of dreamspraktyki, miesiąc, 8 godzin dziennie...Dlatego dzisiaj nie robię nic, lenię się na maksa, bo jednodniowy weekend się zdarzył... PRZEPIS /1 porcja/ ~130g ugotowanej fasoli (może być z puszki) ~jajko ~łyżka karobu ~25g mąki pszennej razowej ~łyżka mąki kokosowej (15g) ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~cukier/stevia do smaku (ja muszę duzo dosłodzić żeby zniwelować smak fasoli :D) ~1/2 łyżeczki ekstraktu
breakfast of dreamsciasto czekoladowe z masłem orzechowym ; herbata pomarańcza-czekolada ~ Jeden z najlepszych śniadaniowych wypieków! PRZEPIS /1 porcja/ ~55g mąki pszennej razowej ~łyżka kakao ~1/3 - 1/2 szklanki mleka sojowego ~jajko ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~szczypta soli ~kilka kropli soku z cytryny ~cukier/stevia/ksylitol ~20g masła orzechowego (ja mam domowe, które ma dość lejącą konsystencję, jesli Wasze jest zbite najlepiej będzie
breakfast of dreamsłyżeczki proszku do pieczenia ~1/3 łyżeczki sody oczyszczonej ~100-150g malin (mrożonych nie rozmrażamy) ~40g groszków z gorzkiej czekolady do wypieków (lub drobno posiekanej czekolady w tabliczce) Mleko, jajo i olej zmiksować. W oddzielnej misce wymieszać mąkę, kakao, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę. Przesiać do miski z mokrymi składniki i ponownie zmiksować. Dodać maliny i delikatnie wmieszać
chili & sugarcukru ~jajko ~szczypta soli ~180ml maślanki/jogurtu naturalnego ~4 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego (lub rzepakowego albo innego o delikatnym smaku) ~łyżeczka proszku do pieczenia ~100-150g malin Maślankę, jajo i olej zmiksować. W oddzielnej misce wymieszać mąkę, cukier, i proszek do pieczenia. Przesiać do miski z mokrymi składniki i ponownie zmiksować. Dodać maliny i delikatnie wmieszać w masę
chili & sugarprzyprawy maggi 2 łyżki masła prawdziwego 2 kubki wody 3 ząbki czosnku Na kartoflane kulki: 75 deka młodych kartofli 10 deka pszennej mąki 2 żółtka kurze 1 całe kurze jajo szczypty gałki muszkatołowej oliwa do głębokiego smażenia kubek wody 3 łyżki masła soli, pieprzu Po 4 łyżki musztardy miodowej i miodu pszczelego, 3 łyżki oleju i przyprawy maggi
Kuchenna Kontrrewolucyanieduże, grubsze placki: 200ml mleka 60g mąki kukurydzianej 2 jajka 2 szczypty soli warzywny farsz: 1 spora czerwona papryka 100g cebuli czosnkowej 2 spore zielone pomidory świeża bazylia i oregano/ zioła prowansalskie przyprawa warzywna w proszku, pieprz czarny masło klarowane do smażenia szczypiorek Składniki na placek dobrze roztrzepujemy w misce. Smażymy je grubsze, na suchej patelni z nieprzywieralną powłoką. Cebulę
Kuchenna Kontrrewolucyadopóki nie jest gorzka, zjem każdą. <3 Jak i takie pyszne pierogi - dobre na śniadanie, obiad i kolację. Ciasto: Jak tutaj , tylko połowa składników (żółtko, zamiast całego jajka) Farsz: 400g mielonego mięsa z łopatki duży kubek esencjonalnego wywaru warzywnego 1 gotowana marchewka i pietruszka (z wywaru) 1 spora cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz masło klarowane do smażenia Mięso
Kuchenna Kontrrewolucyasposób postępujemy z całym ciastem, następnie powstałe w ten sposób rulony kroimy na 3-4 centymetrowe kawałki i odstawiamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Smarujemy rozbełtanym jajem lub samym żółtkiem, wówczas podczas pieczenia mają piękny, brązowy rumieniec. Pieczemy 15 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C. Bułeczki upiekła Jola Smacznego
kgwjanczewobardzo ładnie prezentująca się propozycja ciasteczek idealna na niedzielne popołudnie ze szklanką dobrej mrożonej kawy w ogrodzie. Składniki : Na ciastka : - 200g masła - 1 szklanka cukru/ksylitolu - 1 jajko - 2 szklanki mąki - 1/2 szklanki kakao - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Na krem - 1/2 opakowania serka arla apetina kremowy naturalny - 1/2 opakowania białego zmielonego twarogu
zdrowa vege kuchniajadane na surowo i dlatego powinno być bardzo świeże. Pamiętajcie także aby mięso na befsztyk było pierwszej klasy czyli albo polędwica albo ligawa wołowa. Do tego dodatki i świeże jajo i przystawka gotowa. Befsztyk tatarski. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewielkim garnku musimy obgotować kapustę z wcześniej wyciętym głąbem – możemy już w czasie tego procesu oddzielać zewnętrzne liście, delikatnie tak aby były w całości. Do miski wrzucamy mięso, jajo, przestudzony ryż, poszatkowaną drobno cebulę i przyprawy – wyrabiamy masę – długo i dokładnie. Na oddzielone i przestudzone liście kapusty (aby łatwiej się zawijało można delikatnie nożem ściąć grube części
Ugotuj to sam ...zbyt skomplikowane ani zbyt słodkie. A wiśnia i czekolada to duet idealny. Do tego nutka kawy. Całość delikatna i pyszna :) Ciasto na małą, kwadratową blaszkę Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 płaska łyżka kakao Masa wiśniowa: słoik kompotu wiśniowego ( u mnie
My simple kitchenprzepis na orzeźwiające ciasto z owocami i galaretką. Jest łatwe do przygotowania i nie wymaga dużego nakładu pracy. To doskonały deser na upalne, letnie dni. SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki tortowej, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej, 25 dag truskawek, ćwiartka arbuza. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia Kasiteraz :) Ciasto jest naprawdę proste w wykonaniu, u mnie znika w tempie expresowym. Składniki na biszkopt 14 łyżek mąki 14 łyżek cukru do wypieków lub cukru pudru 6 jajek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Od białka oddzielamy żółtka. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka dokładnie ubijamy, gdy będą już ubite dodajemy stopniowo cukier, następnie stopniowo
Ptasia Kuchnia